Homofobe aanval op Zweedse politicus in Griekenland door Eurocrisis.

Tasso Stafilidis (foto links), de eerste openlijke homo die in het Zweedse Parlement werd verkozen, is in Griekenland slachtoffer geworden van een homofobe aanval (foto rechts) door gemaskerde mannen. Het aantal homofobe gewelddadige aanvallen is gestegen in Griekenland sinds de schuldencrisis drie jaar geleden begon.

Enkele maanden geleden bleek al dat er een stijging is van het aantal homofobe gevalen in Griekenland als gevolg van de stress door de schuldencrisis, waarna regelmatig minderheidsgroepen werden aangevallen. Eerder vielen leden van de Golden Dawn partij migranten aan, deze neo-nazi party won in juni 18 zitjes in het Griekse parlement en is ook openlijk anti holebi.

De zweedse oud-parlementariŽr Tasso Stafilidis, 41, was met vrienden op vakantie in Griekenland toen ze plots oog in oog stonden met drie gemaskerde mannen die hen uitscholden, schopten en sloegen waarbij ze homofobe leuzen schreeuwden. Stafilidis liep enkele serieuze verwondingen op aan zijn gezicht, het is niet bekend welke verwondingen zijn vriend heeft opgelopen. Aan een Zweedse krant vertelde hij dat bezorgd is om het effect dat een Europees land heeft op mensen wanneer het in elkaar stort. "De crisis maakt mensen gevoelig voor retoriek en sentiment, racisme en homofobie in Europa en Zweden zijn veel erger dan ik dacht". Tasso Stafilidis, ook schrijver en acteur, had Griekse ouders en was van 1998 tot 2006 lid van een linkse partij in het Zweedse parlement.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 April, 2013 en 2496 keer gelezen.