Homo koppel trouwt als eerste op traditionele Afrikaanse manier + video.


Een homo koppel uit Zuid Afrika is zopas gehuwd in een traditionele huwelijks plechtigheid volgens de Zulu en Tswana tradities. Het koppel hoopt hiermee de boodschap uit te zenden dat homo zijn even Afrikaans is als zwart zijn. Het is bovendien voor het eerst dat een holebi koppel op de traditionele Afrikaanse manier trouwt in Zuid Afrika sinds het land in 2006 het huwelijk openstelde voor homo's en lesbiennes.

Tshepo Cameron Modisane en Thoba Calvin Sithole, beide 27 jaar, leerde elkaar eerder kennen tijdens hun studie in Durban, maar ze verloren elkaar een tijdje uit het oog. Via een Fitnesscentrum in Johannesburg kwamen de twee terug met elkaar in contact, ze werden training partners en wat later ook een koppel. Na drie jaar relatie vroeg Modisane zijn vriend in juni van vorig jaar ten huwelijk. Op 6 april van dit jaar stapte het koppel in het huwelijksbootje in een traditionele Afrikaanse ceremonie, het ging daarbij zowel om een Zulu als een Tswana traditie, beiden vroegen toestemming om te trouwen aan hun voorvaders, werd er een koe geslacht en geschenken gegeven aan beide ouders van de mannen als dank om hen groot te brengen.

Modisane zei dat het huwelijk ingaat tegen de stelling dat homo zijn niet Afrikaans is, maar volgens hem is homo zijn net zo Afrikaans als zwart zijn. "Mensen zijn soms beschaamd, omdat de grote meerderheid nog steeds tegen holebi's is. Ze denken dat het een Westerse ziekte is of een mode trend." De mening dat homoseksualiteit een Westerse trend of ziekte is wordt gepromoot door de Afrikaanse politici en media, met als grootste voorbeeld de Oegandese President die recent Europa verantwoordelijk stelde voor het verspreiden van afwijkend homoseksueel gedrag. Het pas gehuwde koppel hoopt dat ze een voorbeeld kunnen zijn voor vele anderen. Beide jongemannen kregen de steun van hun families en dat was al zo toen ze beide uit de kast kwamen als homo. Het koppel was dan ook erg blij dat de families goed met elkaar kunnen opschieten toen ze volgens Afrikaanse tradities aan elkaar werden voorgesteld ter voorbereiding van het huwelijk. "Familie is erg belangrijk, en dat is ook een van de redenen dat we later kinderen willen," aldus Modisane. Hieronder kan je een video bekijken van het traditionele Afrikaanse huwelijk van twee homo's:


EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
ACTRICE EN ZANGERES VERLOOFD - HET VERHAAL VAN HET AANZOEK
ROCKBAND STUURT PRO HOLEBI BOODSCHAP NAAR 8 MILJOEN FANS
HOMOFOBE AANVAL OP ZWEEDSE POLITICUS IN GRIEKENLAND DOOR EUROCRISIS
VIDEO: GESPREK MET 5 JARIGE OVER HOLEBI HUWELIJK - SOMMIGEN NOEMEN HET KINDERMISHANDELING
STEEDS MEER AMERIKANEN PRO HOLEBI HUWELIJK
LICHTE STRAF VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALST
LIBANON VOERT NOG STEEDS ANALE TESTEN UIT OP HOMO'S
URUGUAY TWEEDE LATIJNS AMERIKAANSE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN
ROCKBAND LEGT CONCERT STIL VOOR HOMO HUWELIJKS AANZOEK + VIDEO
BELG HOLEBIFOON WAARSCHUWT HOLEBI'S VOOR AFPERSING VIA CHAT
22-JARIGE HOMO IS ZEEMEERMAN + VIDEO
NIEUWE BRITSE BOYSBAND BRENGT SINGEL VOOR EN OVER HOLEBI'S UIT + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 08 April, 2013 en 3122 keer gelezen.