Nederlandse holebi's protesteerden tegen Poetin + foto's.Gisteren was de Russische president Vladimir Poetin op officieel bezoek in Nederland. In Amsterdam kwamen daarom duizenden holebi's op straat om te protesteren tegen de man en zijn anti holebi wetten in Rusland. Poetin ontkende dat holebi's worden gediscrimineerd in Rusland.

De Russische president was in Nederland voor een kort officieel bezoek. Met premier Mark Rutte had hij het onder meer over mensenrechten, maar achteraf ontkende hij dat holebi's in Rusland worden gediscrimineerd. "In Rusland is er geen enkele vervolging of inperking van de rechten van minderheden. Zij hebben net als anderen volledige rechten." Nochtans is er in verschillende steden, onder meer in Sint-Petersburg, een wet aangenomen die "propaganda van homoseksualiteit" verbiedt. Holebi's en transgenders die opkomen voor hun rechten, maar ook hetero's die opkomen voor holebi's, kunnen worden bestraft. Voorlichting over holebi's is onmogelijk en het tonen van een regenboogvlag kan leiden tot hoge boetes. Naar verwachting besluit het Russische parlement in juni definitief over de wet

De anti Poetin betogers dansten op luide muziek en hadden regenboogvlaggen en gekleurde ballonnen bij. Ze droegen ook slogans als "Poetin go homo" en "Njet". Op een groot spandoek stond de tekst "Stop de anti-homowet" in het Nederlands en Russisch. Volgens de Nederlandse holebi federatie COC, die het protest organiseerde, maakt deze wet homoseksuelen in Rusland monddood. Ook de regenboogvlag wapperde aan veel openbare gebouwen in de Nederlandse hoofdstad.

Aan de grote demonstratie bij het Scheepvaartmuseum waren maandag in Amsterdam al verschillende protestacties voorafgegaan. Op veel openbare gebouwen in de hoofdstad wapperde de regenboogvlag. Het COC en Amnesty International protesteerden 's middags al bij de Hermitage, waar Poetin samen met de koningin de tentoonstelling over Peter de Grote bezocht. Rond acht uur voer een boot over het water bij het scheepvaartmuseum met daarop twee enorme mannelijke opblaaspoppen die met elkaar zoenen. Op de voorplecht hadden de betogers een levensgrote beeltenis van een schaarsgeklede Poetin gezet met een regenboogvlag.

Poetin ontkende dat holebi's worden gediscrimineerd in Rusland en haalde even aan dat er in Nederland een vereniging bestaat die voor pedofielen opkomt en dat er in de Tweede Kamer een partij zit die geen vrouwen toelaat. Rutte zei na afloop dat hij een goed gesprek heeft gehad met Poetin over de mensenrechtensituatie in Rusland: “Ik heb Poetin onze zorg overgebracht over de homorechten in Rusland. Ik heb gezegd dat homorechten voor ons onderdeel zijn van mensenrechten. We hebben daar een goede dialoog over gehad.” Er zal na het bezoek van Poetin dus niets veranderen in Rusland, verwacht politiek commentator Jos Heymans: ''Dit bezoek zal op de korte termijn helemaal niets opleveren. Er zal niets veranderen. Poetin zegt gewoon: er is geen probleem.''

EERDER KON JE BIJ ONS LEZEN:
RUSLAND WORDT STEEDS MEER EEN ZWAAR HOMOFOBISCH LAND (April 2012)

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
NANNY ACTRICE NU IN SERIE OVER GEHUWD MET HOMO - GEBASEERD OP HAAR EIGEN LEVEN
HOMOFOBE AANVAL OP ZWEEDSE POLITICUS IN GRIEKENLAND DOOR EUROCRISIS
ACTRICE EN ZANGERES VERLOOFD - VERHAAL VAN AANZOEK
JENS EN DIEGO (deelnemers VTM uit de kast) ZEGGEN SORRY
STEEDS MEER AMERIKANEN PRO HOLEBI HUWELIJK
ROCKBAND STUURT PRO HOLEBI BOODSCHAP NAAR 8 MILJOEN FANSLICHTE STRAF VOOR DADER HOMOFOOB GEWELD EN FOLTERING IN AALST
LIBANON VOERT NOG STEEDS ANALE TESTEN UIT OP HOMO'S
URUGUAY TWEEDE LATIJNS AMERIKAANSE LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 09 April, 2013 en 3206 keer gelezen.