Tv series met holebi personages zorgen voor meer support holebi huwelijk.Uit recent Amerikaans onderzoek blijkt dat 18 procent van de Amerikanen zijn mening over huwelijksgelijkheid voor holebi's op een positieve manier veranderde door het kijken naar televisieseries waarin holebi's voorkomen. Het onderzoek door Ipsos MediaCT bevroeg kijkers tussen de 13 en 64 jaar.

Verder liet 10 procent van de kijkers weten dat de televisie programma's met daarin holebi's een negatieve uitkomst hadden over hun mening rond huwelijksgelijkheid. De grootste groep, 44 procent, zegt dat ze al voorstander waren van huwelijksgelijkheid voor holebi's en dat de series hun mening niet veranderd heeft. 28 procent liet weten al tegen te zijn voor ze naar series met holebi's keken en dat hun mening niet is veranderd. 18 procent van de kijkers veranderde wél van mening en werden voorstander van huwelijksgelijkheid voor holebi's na het bekijken van televisieshows zoals Modern Family, die op een positieve manier homo ouderschap tonen.

Ben Spergel, senior vice president en hoofd van Tv insights van Ipsos zegt: "Gebaseerd op deze data, denk ik dat we kunnen concluderen dat de Tv, op zijn minst voor een deel, de mening van de publieke opinie op een positieve manier heeft veranderd betreffende het homo-huwelijk". Feit is dat de laatste jaren holebi's op een positievere manier in beeld worden gebracht in vergelijking met vroeger. Eerder waren holebi's of zielig of werden ze stereotiep afgebeeld. De laatste jaren is er meer positiviteit door shows zoals Six Feet Under, The New Normal en Modern Family. Deze laatste is trouwens de tweede meest bekeken komedie in de VS.

EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS
NANNY ACTRICE IN SERIE GEHUWD MET HOMO - GEBASEERD OP EIGEN LEVEN NU OP TV
BEROEMDSTE HOLEBI KRANT VAN NEDERLAND BLIJFT BESTAAN
OUT'S 2013 POWER LIST - HOLEBI TOP 50 MEEST INVLOEDRIJKE HOLEBI'S
STEEDS MEER AMERIKANEN PRO HOLEBI HUWELIJK
UNIEK EN HISTORISCH EERSTE TRANS LIJST IS EEN FEIT
ROCKBAND STUURT PRO HOLEBI BOODSCHAP NAAR 8 MILJOEN FANS
FRANSE SENAAT ZEGT JA TEGEN HOLEBI HUWELIJK
JOEP HET LAMMETJE DAT STOTTERT EN VERLIEFD IS OP LAMMETJE DIRK
NEDERLANDSE HOLEBI'S PROTESTEERDEN TEGEN POETIN + FOTO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 12 April, 2013 en 3172 keer gelezen.