Geweld n.a.v komende legalisering holebi-huwelijk in Frankrijk loopt uit de hand + 2 video's.
Nog voor het homohuwelijk helemaal legaal is in Frankrijk zijn er protesten tegen de mogelijkheid dat homo's en lesbiennes trouwen en kinderen adopteren. En het lijkt er op dat hoe dichter men bij de legalisering komt hoe meer haat er ontstaat onder sommige Fransen tegen holebi's. Een reden voor president Hollande om op te roepen een einde te maken aan gewelddadige protesten tegen holebi's en tegen het wetsvoorstel rond het homohuwelijk.

Hollande waarschuwt de Fransen dat mensen die aanzetten tot geweld tegen holebi's zullen worden gestraft, en liet verder ook weten dat hij agressie tegen holebi's niet accepteert. "De wet en het parlement moeten worden gerespecteerd", aldus Hollande. Hij reageert hiermee op een aanval van vier mannen die gisteren het interieur van een homobar in de stad Lille vernielden en enkele aanwezigen, onder wie de eigenaar, verwondden. De vier mannen zijn gearresteerd.

Het protest tegen het homohuwelijk wordt hoe langer hoe gewelddadiger. Recent werd een Nederlander, die al jaren in Parijs woont, samen met zijn vriend het slachtoffer van een homofobe aanval, een foto van zijn gehavende gezicht ging al de gehele wereld rond en zorgde voor veel verontwaardiging. En vorige week raakten nog drie agenten gewond bij hevige protesten tegen het homohuwelijk. Verder werd een raam van een homo café ingegooid en werden enkele werknemers van het café aangevallen. Ook raakte eerder een cameraman gewond bij hevige anti homohuwelijk protesten. De Franse politica Sylviane Bulteau, uit het kamp van Hollande, kreeg recent dan weer een dreigbrief afkomstig van anti holebi's. En vandaag was er nog een protest door een groep van 30 mannen die hun shirt uittrokken als protest tegen het homohuwelijk, ze claimen dat het homohuwelijk een bedreiging is voor hun vrijheid.

De Franse Senaat stemde vorige week in met het homohuwelijk. Naar verwachting wordt het wetsvoorstel binnenkort in de Franse Tweede Kamer aangenomen. De wet maakt het ook mogelijk dat homokoppels kinderen kunnen adopteren. Volgens peilingen is twee derde van de bevolking voor het homohuwelijk. De tegenstanders zijn in de minderheid maar laten wel erg veel van zich horen. Hoe dat komt? wie zal het zeggen... Het is op zijn minst merkwaardig te noemen wanneer men bedenkt dat holebi's ondertussen in 13 landen kunnen trouwen en er nooit eerder zo veel protest was. Bekijk hieronder een samenvatting van de anti holebi protesten van de afgelopen week, gevolgd door een video van het protest van vandaag.
EEN GREEP UIT ONS OVERIGE NIEUWS:
13de LAND WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
FRANSE SENAAT ZEGT JA TEGEN HOLEBI HUWELIJK - NOG 1 RONDE TE GAAN
SECRETARIS GENERAAL VN WOEDEND OVER HOLEBI HAAT + VIDEO
HETERO EN HOLEBI PROTEST TEGEN VERWIJDERING HOLEBI ZEBRAPAD + FOTO'S EN VIDEO
BEROEMDSTE HOLEBI KRANT VAN NEDERLAND BLIJFT BESTAAN
HETERO EN HOLEBI PROTEST TEGEN VERWIJDERING HOLEBI ZEBRAPAD + FOTO'S EN VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 18 April, 2013 en 3097 keer gelezen.