Onderzoek - Amerikaanse Joden meest holebi vriendelijk van alle Amerikanen.
Amerikaanse Joden tonen het hoogste level van support van het homohuwelijk van alle subgroepen onderzocht in recente polls. Dat blijkt o.a uit onderzoek door het Pew Research Center for the People and the Press.

Volgens de laatste vijf onderzoeken onder Amerikanen in 2012 en 2013 met de meest recente gehouden in maart 2013, blijkt dat maar liefst 76 procent van de Amerikaanse Joden voorstander is van de legalisatie van het huwelijk voor homo's en lesbiennes, en slechts 18% is tegenstander en 8% heeft geen mening. In vergelijk met andere religies is het pro holebi huwelijk percentage erg hoog. Bij Amerikaanse Protestanten is 34% voorstander bij Katholieken 53%. Het hoge support onder Joden is zelfs hoger dan onder Democraten (61%) en onder liberalen (72%) en zelfs tegenover mensen zonder religieuze overtuiging (75%).

Verder blijkt dat onder alle religieuze en politieke groepen het aantal jongeren dat pro homohuwelijk is stijgt. Als voorbeeld: 39% van de Republikeinse jeugd jonger dan 29 is voorstander van het homohuwelijk in vergelijk met slechts 16% van de Republikeinen ouder dan 60 jaar. Onder Katholieken is het support twee keer zo hoog onder jongeren, ruim 72% van de katholieke jeugd tussen de 18 en 34 is voorstander van het huwelijk voor holebi's tegenover 36% bij menen ouder dan 60 jaar. Vrouwen zijn ook vaker pro homohuwelijk (52%) dan mannen (44%).


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 28 April, 2013 en 2723 keer gelezen.