President Obama, First Lady en ex (homo) basketballer feliciteren Jason Collins met coming out.Kort nadat Jason Collins als eerste prof NBA speler uit holebi kast is gekomen kreeg hij honderden felicitaties waaronder van tal van prominenten zoals President Obama en zijn vrouw.

Enkele uren na de publicatie van het coming out verhaal van Collins kreeg hij telefoon vanuit het Witte Huis. Een officiƫle medewerker van Obama liet weten dat de President vierkant achter de basketballer staat en hem feliciteert met zijn moed om als eerste uit de kast te komen. First Lady Michelle Obama schreef in een Tweet erg trots te zijn op Collins en noemde het bovendien een grote stap vooruit voor Amerika. Eerder had ook voormalig president Bill Clinton al zijn support en felicitaties uitgesproken.

Er kwamen ook felicitaties van die andere grote (ex) prof basketballer. John Amaechi kwam drie jaar nadat hij stopte als NBA speler (2007) uit de holebi kast. Ook hij zei toen: I'm Black and Gay'. Amaechi zegt dat er nog een lange weg te gaan is in de aanvaarding van holebi's in de sportwereld, en dat het alleen maar beter kan gaan wanneer sport organisaties meer diversiteit promoten.

Ondertussen blijkt ook dat de bomaanslag in Boston, Collins er toe aan zette sneller uit de kast te komen dan hij van plan was. Hij is inmiddels ook aangesteld als grand Marshal voor de komende Gay Pride parade in Boston. Hij dankte ook de vele honderden mensen die hem feliciteerden via email, text, telefoontjes, brieven, tweets e.a.

holebi info eigen berichtgeving 2013

Dit bericht is gepost op 30 April, 2013 en 2711 keer gelezen.