10de Amerikaanse staat met holebi huwelijk is een feit.De Amerikaanse staat Rhode Island is binnen enkele uren de 10de staat waar holebi's kunnen trouwen. De wettekst moet enkel nog worden ondertekend door gouverneur Lincoln Chaffee wat zal gebeuren vandaag om 6pm.

Rhode Island, bekend door velen als de kleinste Amerikaanse staat is historisch ook de meest progressieve staat. Zij waren de eersten die destijds de slavernij afschafte (1652). De staat heeft ook al sinds enkele jaren legale partnerregistraties voor holebi koppels, die worden behouden maar homo en lesbische koppels kunnen vanaf 1 augustus nu ook kiezen voor een huwelijk.

Religieuze groepen hebben lang gestreden tegen het homohuwelijk in Rhode Island en lieten nu weten erg teleurgesteld te zijn, omdat het huwelijk enkel bedoeld is voor man en vrouw. Priester Rodriguez liet zelfs weten verder te gaan in zijn strijd tegen het homohuwelijk. Maar verder is iedereen erg gelukkig dat het huwelijk nu ook in Rhode Island open staat voor homo's en lesbiennes.


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 02 May, 2013 en 2273 keer gelezen.