Boekvoorstelling: je wereld zal veranderen na het lezen van dit boek.Dit boek is geschreven door Peter aka Chantal die ik leerde kennen via internet. In april van vorig jaar besteedde ik al aandacht aan zijn boek op deze site. Vandaag breng ik het boek opnieuw onder de aandacht omdat het inmiddels ook in Engels is verschenen en nu ook verkrijgbaar is als eBook. 'Over mijn leven in de vroege middeleeuwen geschreven! Als vrouw! Ik ontdekte de wereld van de Katharen; de ‘Andersdenkenden’. Een wereld zo mooi! En zo verschillend van onze,' aldus de auteur over het boek. Bij het boek hoort ook het Vipassana Project opgericht door Holleman zelf waarover hij zegt: 'Mijn doel is waarschijnlijk bekend; het gaat niet goed in de wereld. Mijn inziens moeten we anders gaan denken... Van de opbrengsten wil ik dan ook 'bewustwording' initiatieven stimuleren en steunen'. Meer kan je daarover lezen op de website link onderaan.

Het boek 'De Nacht dat de Sterren Dansten' is niet zomaar een boek zoals zovele anderen. Het is een bewustwordingsroman waarmee de auteur de lezer buiten de 'normale' kaders wil laten denken en je mee neemt naar een Middeleeuwse samenleving waarin mensen geloofden in het licht en de waarheid, een wereld vol levensgenot, vrijheid, passie en respect, waar economische belangen niet bestonden en witte anarchie heerste. Over een volk waar de jeugd werd onderwezen in de gevaren van jaloezie. Een ondekkingsreis door Occitanië het land van de ‘Andersdenkenden dat tevens autobiografisch is. En ik kan al verklappen dat er ook een stukje holebi verhaal in het boek voorkomt.

De auteur van het boek is Peter Holleman aka Chantal Alais - een man die eigenlijk een vrouw is. Wat het boek ook bijzonder maakt is het feit dat het niet langst een uitgever is gepasseerd, en het dus enkel door de eigen inzet van Holleman, en ondertussen ook die van vele anderen bekend wordt gemaakt en verspreid. Het boek is dan ook enkel te koop via het internet. Holleman is al jaren bezig zijn boek onder de aandacht te brengen, wat niet gemakkelijk is omdat het niet door een uitgever wordt verspreid en vele boekenverkopers en anderen niet willen meewerken aan het verspreiden van een boek dat niet langst een uitgever is gegaan. Het boek is ondertussen al bejubeld door sommigen uit de pers en publiek. De Nederlandse telegraaf schreef: ‘Een bijzondere, bijna magisch realistische autobiografie’. De Nederlandse krant A.D schreef: ‘Een boek dat de lezer uitdaagt buiten de ‘normale’ kaders te denken’, en het boek won in 2010 de Gouden Meeuw Literatuurprijs van de publieksjury.

Tekst achterkant boek:
Als Paul Jansen in oktober 2005 een bezoek brengt aan Zuid Frankrijk veranderd zijn leven op slag als hij in een visioen contact krijgt met een verre zielsverwant. Het blijkt een vrouw te zijn, die daar vroeger leefde, en hem uitnodigt om met haar mee te gaan, terug naar 1145. Zodat hij met eigen ogen zal zien hoe verschillend het leven was. Een wereld gaat voor hem open als hij instemt. Maar na zijn visioen lijkt de wereld veranderd. De mensen lijken hem niet meer te begrijpen, evenmin dat hij zichzelf nog begrijpt. En volledig in de ban van zijn verlangens besluit hij zijn gevoel te volgen en begint zijn zoektocht naar de waarheid.

Over de auteur:
Als 52-jarige werkloze transgender met een HBO-opleiding leidt schrijver Peter Holleman een teruggetrokken bestaan. Als geen ander ziet hij hoe angsten, vooroordelen, intolerantie, kortzichtigheid, hebzucht en streven naar economisch gewin de mens in haar macht heeft. Hij schreef het boek vanuit meerdere visioenen net zoals het hoofdpersonage, daarover zegt Holleman: Ik had nooit iets met spiritualiteit en/of reincarnatie; ik vond het ‘zweverige’ onderwerpen. Maar er is iets gebeurd, waardoor mijn kijk op het leven totaal veranderd is. Ik ben transgender; ik beleef het leven, ons bestaan, dus zowel als man én als vrouw. Transgenders zijn er altijd geweest, dat weten we, maar het stigma waar ik mee moet leven is zo onwaarschijnlijk groot. Onvoorstelbaar. Het was nadat mijn zoon – hij was mijn alles, zijn rug definitief naar mij toekeerde dat ik begon aan een brief. Intuïtief ben ik begonnen; ik wist niet wát ik hem wilde vertellen, want ik begreep het zelf nauwelijks. Maar ik wist wel dat transgenderisme ‘niet slecht’ is. Ik had slechts één verlangen; ik wilde hem de waarheid vertellen. Ik voelde de aandrang om ‘s nachts te schrijven, als de rest van de wereld sliep, en ik kreeg ‘contact’. Ik kan het niet anders uitleggen. Ik begreep niet wat me overkwam, maar langzaam liet ik mijn vooroordelen los en werden de beelden duidelijker…Vervolgens heb ik ruim 18 maanden – en in grote mate intuïtief – over mijn leven in de vroege middeleeuwen geschreven! Als vrouw! Ik ontdekte de wereld van de Katharen; de ‘Andersdenkenden’. Een wereld zo mooi! En zo verschillend van onze! Het schrijven heeft heel veel met mij gedaan; Ik ben anders naar het leven gaan kijken. Ik besef nu, hoe gek het ook mag klinken, dat ik een vorig leven heb gehad, en ik zou hier dolgraag terugkomen; in dit kosmisch wonder. Maar wil ik wel terugkomen? Waar zijn we mee bezig?! Gevangen in een vicieuze spiraal, gedreven door kortzichtigheid en hebzucht, plunderen wij systematisch dit kosmisch wonder, en vormt het geplunderde de basis van ons systeem; de economie. Tweehonderd jaar geleden zat de aarde nog bomvol, de economie kon groeien. Maar per definitie raken plunderbronnen uitgeput… Daarnaast wordt ons probleem aanzienlijk vergroot aangezien de wereldbevolking expontieel toeneemt… Als we niet anders gaan denken, zal er m.i. ergens in de toekomst dan ook een tijd aanbreken dat er hier vele miljarden mensen zullen leven, met niets meer te plunderen… Dát is volgens mij de weg, de richting, die wij momenteel gaan… Mijn brief is een boek geworden. En mijn boek is mijn missie geworden.

INFO
- Ter introductie zijn nu de eBooks zeer scherp geprijsd:
De Engelse vertaling kost tijdelijk slechts US$ 0.99 !! Het Nederlandse eBook tijdelijk slechts Euro 4.95 - - Het boek in papieren vorm kost 14;90 euro inclusief verzending.
- Link naar engelstalige versie eBook: KLIK HIER
- Link naar nederlandstalige versie eBook: KLIK HIER
- Website de nacht dat de sterren dansten KLIK HIER
- Facebook de nacht dat de sterren dansten: KIK HIER

Bron: eigen berichtgeving - holebi.info (Ine)

Dit bericht is gepost op 09 May, 2013 en 3116 keer gelezen.