Homo op gruwelijke wijze vermoord na zijn coming out.


In de nacht van donderdag op vrijdag werd in de Russische stad Wolgograd een 23-jarige homoseksuele man op zeer gruwelijke wijze vermoord. Twee daders werden opgepakt, ze waren vrienden van het slachtoffer. Volgens Natalia Kunitskaya, woordvoerster van het Wolgorad onderzoeksteam gaat het om een haat misdaad met homofoob motief.

Volgens zowel een Franse persdienst als Russische mensenrechten en holebi activisten en de mensen die de zaak onderzoeken, is de aanval het bewijs van de stijgende holebi haat in Rusland met dank aan St Petersburg en de overheid. De Russische staats Duma nam in januari de homofobe wetten over van St Petersburg die holebi propaganda verbied waarbij ook openbare bijeenkomsten van holebi's verboden zijn, net als holebi optochten, literatuur, theater enz. Mensen (hetero en holebi) riskeren een boete wanneer ze opkomen voor holebi's of iets organiseren voor holebi's, verder is de houding van veel Russische politici en politie erg homofobisch.

Het slachtoffer werd op gruwelijke wijze gemarteld waarna de dood volgde. De jongeman werd in elkaar geslagen, verkracht met flesjes bier en zijn geslachtsdelen werden met een mes bewerkt. Het slachtoffer werd nadien onder een stuk karton gelegd dat in brand werd gestoken waarna ze weg vluchtten. Later keerden de daders terug omdat ze bang waren dat het slachtoffer het zou overleven en zou kunnen getuigen over het misdrijf, daarop namen ze een zware steen en sloegen het slachtoffer verschillende keren op het hoofd tot hij overleed. Het naakte en mishandelde lichaam van de jongen werd gevonden op de binnenplaats van een appartements gebouw in de stad.

Volgens het onderzoek kende het slachtoffers zijn belagers en waren het zelfs vrienden. Eerder hadden ze samen gedronken om Victory Day te vieren, een nationale feestdag ter viering van het einde van de Tweede Wereldoorlog. De daders hun motief was het feit dat het slachtoffer hen had verteld dat hij homo was. De 22 en 27 jarige daders werden opgesloten, een van hen had al een strafblad. Homo rechten activist Nikolai Alexeyev zei dat deze monsterlijke aanval het gevolg is van het homofobe beleid in zijn land. De Russische president Vladimir Putin zei in april nog dat er geen homofobie is in zijn land. Gay ru website liet weten dat er in 2008 en 2012 gelijkaardige homfobe moorden gebeurden in Wolgograd.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
KLEINE OPMERKELIJKE VOORUITGANG IN RUSLAND VOOR HOLEBI'S MET DANK AAN NEDERLAND
RUSLAND EN POLEN STEMDEN ANTI HOLEBI
RUSSISCHE HOLEBI'S AANGEVALLEN DOOR FACISTISCHE HOMOFOBEN

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
2 BRITSE HETERO TIENERS STARTEN CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBISCH PESTEN OP SCHOOL
AMERICAN FOOTBALL SPELER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
17 MEI DAG TEGEN HOLEBI EN TRANSFOBIE + BELG PROGRAMMA
WELDRA 12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S KUNNEN TROUWEN
BOEK VOORSTELLING - JE LEVEN ZAL VERANDEREN NA HET LEZEN VAN DIT BOEK
OPEN VLD POLITICUS WIL ONDERZOEKEN OF HOMO'S OOK STAMCELLEN MOGEN OF KUNNEN DONEREN
MAAK KENNIS MET JOHN EN JACK 54 JAAR SAMEN EN 5 JAAR GEHUWD
11de AMERIKAANSE STAAT MET HOLEBI HUWELIJK IS EEN FEIT
BELGISCH POLITICUS JURY TIJDENS MISTER GAY VLAANDEREN VERKIEZINGEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 12 May, 2013 en 3355 keer gelezen.