Holebi acteurs en actrices mogen eindelijk hetero's spelen.


Uit een nieuw Amerikaans onderzoek blijkt dat wanneer acteurs of actrices uit de holebi kast komen dit geen effect heeft over hoe het publiek de acteer prestaties van hem of haar bekijkt. Dat blijkt uit onderzoek door het South Carolina’s Clemson University getest vanuit de idee dat holebi acteurs geen overtuigde hetero kunnen spelen. De onderzoeks resultaten werden gepubliceerd in het journal Psychology of Popular Media Culture.

Uit het onderzoek blijkt ook dat acteurs die uit de holebi kast komen geen nadelig effect ondervinden betreffende de aanvaarding op het vlak van hun carrière. Uit vroeger onderzoek bleek dat mensen meer geneigd waren een link te zien tussen seksuele oriëntatie en gevestigde rollen, voornamelijk in de amusementswereld. Met andere woorden holebi's werden vroeger vaak geassocieerd met travestieten en homo's kregen vaak rollen aangeboden die uit elkaar spatten van vooroordelen. Jarenlang was het not done dat een openlijke holebi acteur of actrice een hetero speelde, gek genoeg was het omgekeerd wel aanvaard, hetero's mochten altijd al holebi personages spelen.

Maar sinds enkele jaren is er veel veranderd, en zoals nu uit het onderzoek ook blijkt speelt het tegenwoordig geen rol meer welke seksuele geaardheid een acteur of actrice heeft. Vroeger werd het zelden aanvaard dat een openlijke homo acteur een hetero rol speelde, tegenwoordig is dat geen punt meer. Opmerkelijk is dat er altijd opnieuw 1 acteur er een andere mening op na houdt. Openlijk homo acteur Ruper Everett heeft al menig maal laten weten dat hij van mening is dat een homo geen hetero rol kan spelen. Daarnaast raadt hij holebi acteurs en actrices die nog in de kast zitten daar te blijven en er niet voor uit de komen dat ze homo of lesbisch zijn, volgens hem is dat schadelijk voor hun carrière. Een groot contrast met de recente uitspraak van openlijk homo acteur Zachary Quinto die liet weten dat hij sinds zijn coming out meer werk heeft.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HOMO ACTEUR HEEFT MEER WERK SINDS ZIJN COMING OUT
12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
MENSEN GEBOREN NA 1980 ZIJN MEEST HOLEBI VRIENDELIJK
STERKSTE HOMO TER WERELD BREEKT WERELDRECORD EN HEFT 252 KG
HOLEBI VLAGGEN KLEUREN VLAAMSE ARDENNEN
KORTFILM: BEELD JE IN DAT DE WERELD HOLEBI IS EN HETERO ZIJN TABOE IS - MEISJE GEPEST OMDAT ZE HETERO IS + FULL VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 14 May, 2013 en 2858 keer gelezen.