Verenigde Naties brengt sterke video boodschap tegen holebi en trans fobie.
De Verenigde Naties hebben zopas een sterke boodschap gegeven tegen homofobie en in solidariteit voor de holebi en trans gemeenschap. Het VN Human Rights bureau heeft zopas een video gelanceerd in aanloop naar de Internationale dag tegen homofobie op 17 mei.

In de video die vandaag werd gepost verschijnen ook VN secretaris generaal Ban Ki Moon en Hoge commissaris van de Mensenrechten Navi Pillay. De video die als titel heeft: the riddle (raadsel) zegt samen bouwen we een wereld die vrij is en gelijk. Ban Ki Moon kwam eerder al verschillende keren op voor de rechten van holebi's en transgenders wereldwijd, en dat is nodig, want in nog 76 landen is homoseksualiteit strafbaar. "Holebi en trans rechten is een van onze grootste verwaarloosde mensenrechten uitdagingen in deze tijd," aldus Ban Ki Moon.

De Internationale Dag tegen Homofobie, in het buitenland bekend onder de naam IDAHOT wordt gevierd in ruim 100 landen en werd voor het eerst gehouden in 2004 om aandacht te vragen voor de vele holebi's en transgenders wereldwijd die nog steeds gevaar lopen wanneer ze niets meer doen dan zichzelf zijn. 17 mei werd gekozen omdat op die dag in 1990 de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) homoseksualiteit van de lijst met geestesziekten haalde. Bekijk hieronder de video.


EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
17 MEI DAG TEGEN HOLEBI EN TRANSFOBIE + BELG PROGRAMMA
OPENLIJKE HOLEBI ACTEURS EN ACTRICES MOGEN EINDELIJK HETERO ROL SPELEN
HOLEBI VLAGGEN KLEUREN VLAAMSE ARDENNEN
12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
BELGISCH POLITICUS JURY TIJDENS MISTER GAY VLAANDEREN VERKIEZINGEN
MAAK KENNIS MET JOHN EN JACK 54 JAAR SAMEN EN 5 JAAR GEHUWD
2 BRITSE HETERO TIENERS STARTEN CAMPAGNE TEGEN HOMOFOBISCH PESTEN OP SCHOOL

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 14 May, 2013 en 2728 keer gelezen.