2 jongeren 48 uur in Brusselse kooi voor Internationale Dag tegen Holebi en Transfobie

Op 17 mei (Internationale Dag tegen Homofobie) zullen twee jongeren zichzelf opsluiten aan de Kunstberg in Brussel als statement tegen holebi en transfobie. De actie is een initiatief van de holebi jongerengroep Wel Jong Niet Hetero in samenwerking met OUTTV. De twee jongeren stappen donderdag 16 mei in de kooi en om 14 uur gaat die op slot, dat zal gebeuren in het bijzijn van onder andere Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen).

"Vrijdag 17 mei wordt wereldwijd stilgestaan bij IDAHOT, de International Dag Tegen Holebi en Transfobie. Een dag in teken van een keiharde realiteit: (internationale) holebi- en transfobie. De actie van de twee jongeren kreeg de naam The consequences of being yourself en heeft als doel mensen duidelijk te maken dat holebi zijn in veel landen niet vanzelfsprekend is. In 80 landen wereldwijd is homo, lesbisch of transgender zijn strafbaar en riskeert men een gevangenisstraf. Om deze problematiek op de kaart te zetten worden twee jongeren 48 uur opgesloten in een kooi, dit als oproep om van dit soort mensenrechtenschendingen vaker een punt te (durven) maken."

De kooi wordt donderdag 16 mei stipt om 14u gesloten in het bijzijn van onder meer Brussels staatssecretaris voor Gelijke Kansen Bruno De Lille (Groen). Ook andere politici zijn uitgenodigd om hun steun te tonen. Zij zullen de eersten zijn om een lintje aan de kooi vast te maken. Iets wat voorbijgangers 48 uur lang kunnen doen.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
BRUSSEL EN GENT WORDEN SAMEN MET 14 ANDEREN RAINBOW (holebi) CITIES
VERENIGDE NATIES BRENGT STERKE VIDEO BOODSCHAP TEGEN HOLEBI EN TRANSFOBIE + video
469 MELDINGEN INZAKE HOMOFOBIE IN BELGIE VIA BAHSING APP
12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT
HOLEBI VLAGGEN KLEUREN VLAAMSE ARDENNEN
OPENLIJKE HOLEBI ACTEURS EN ACTRICES MOGEN EINDELIJK HETERO ROL SPELEN
17 MEI DAG TEGEN HOLEBI EN TRANSFOBIE + BELG PROGRAMMA
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
OPEN VLD POLITICUS WIL ONDERZOEKEN OF HOMO'S OOK STAMCELLEN MOGEN OF KUNNEN DONEREN
STERKSTE HOMO TER WERELD BREEKT WERELDRECORD EN HEFT 252 KG

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 14 May, 2013 en 3682 keer gelezen.