Boris Dittrich wint Jos Brink Prijs 2013.
Boris Dittrich is verkozen tot de winnaar van de Jos Brink Prijs 2013. De Nederlandse Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap Jet Bussemaker reikte de prijs voor homo-emancipatie deze avond uit in theater Dilligentia in Den Haag. De prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een persoon, groep of instelling die een fundamentele bijdrage heeft geleverd aan de verbetering van de positie van holebi's en trans personen. De winnaar van de staatsprijs ontvangt een geldbedrag van tienduizend euro en een kunstwerk.

Glenn Helberg, Boris Dittrich en de Stichting Homoseksualiteit en Krijgsmacht maakten kans op de prijs. Volgens de jury, die bestond uit Sara Kroos (voorzitter), Karin Bloemen, Arthur Japin, Jörgen Raymann en Rik van de Westelaken toont Boris Dittrich zich een groot pleitbezorger voor de rechten van holebi's en trans personen in de wereld: “In zijn aanpak schuwt Boris Dittrich niet zijn opponenten. In zijn missie verstaat hij zich met slachtoffers in het veld en politici en regeringsleiders. Bovendien toont hij zich een mensenrechtenverdediger en effectief diplomaat tegelijk, “ aldus de jury.

Döne Fil won de innovatieprijs voor homo-emancipatie, die dit jaar voor de tweede keer werd uitgereikt. De prijs is bedoeld om een baanbrekend initiatief op holebi-emancipatiegebied als goed voorbeeld voor anderen te stellen. De van oorsprong Turkse Fil, organiseert onder de paraplu van stichting Elance verschillende activiteiten om jongeren en vrouwen zich meer bewust te worden van hun kwaliteiten, vaardigheden en talenten ongeacht hun geaardheid. Kunst en evenementen worden gebruikt om bruggen te slaan om onderwerpen, doelgroepen en diverse doelen te bereiken voor holebi’s. Maar vooral om te laten zien dat iemand prima Turks, Amsterdammer en Homo kan zijn. De jury verkoos Fil tot winnaar vanwege de 'moed en durf waarmee zij dit voor velen nog gevoelige onderwerp bespreekbaar maakt'. De Jos Brink Prijs werd voor de derde keer uitgereikt. In 2011 mochten de vrijwilligers van het COC de prijs in ontvangst nemen.

Extra info:
Dittrich, 53, is een Nederlandse jurist en oud-politicus van gedeeltelijk Tsjechische afkomst. Hij was lid van de Tweede Kamer voor Democraten 66 (D66) van 17 mei 1994 tot 30 november 2006. Dittrich is bekend als een politicus die openlijk voor zijn homo geaardheid uit komt. Sinds 2007 werkt hij als Directeur pleitbezorging Seksuele Minderheden voor de mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch. Hij scheef ook al verschillende boeken o.a het boek: Elke liefde telt: voor gelijke rechten de wereld rond (2009) over holebi en mensenrechten wereldwijd. Dittrich is na 24 jaar vriendschap in juli 2006 getrouwd met de, uit Israël afkomstige, joodse kunstenaar Jehoshua Rozenman, die onder meer bekend werd door zijn project om elk Hilton-hotel ter wereld van een kunstwerk in één van de kamers te voorzien.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
17 MEI DAG TEGEN HOLEBI EN TRANS FOBIE + INFO WERELDWIJD + LIJST BELG GEMEENTEN VLAGGEN + VIDEO'S EN MEER
HOLEBI'S AANGEVALLEN IN GEORGIE EN ST PETERSBURG OP INTERNATIONALE DAG TEGEN HOLEBI FOBIE
BIJNA HELFT VAN EUROPESE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS LAST VAN HOMOFOBIE
ACTEUR NEIL PATRICK HARRIS PRESENTEERT VOOR VIERDE KEER DE TONY AWARDS
BELG VRIJZINNIGE HUMANISTEN KOMEN OP VOOR HOLEBI'S + VIDEO
UNIEK BRAZILIE STAAT TOE DAT HOLEBI'S OOK TROUWEN IN DE STATEN WAAR HET HOMOHUWELIJK NOG NIET LEGAAL IS
OPENLIJKE HOLEBI ACTEURS EN ACTRICES MOGEN EINDELIJK HETERO ROL SPELEN
12de AMERIKAANSE STAAT WAAR HOLEBI'S MOGEN TROUWEN IS EEN FEIT

MEER NIEUWS: KLIK HIER


Bron: bijna volledige overname van .rijksoverheid.nl - extra info door holebi.info

Dit bericht is gepost op 17 May, 2013 en 3145 keer gelezen.