Video spelletjes helpen tegen anti holebi pesters + video van 11-jarige.


Video spelletjes zorgen er voor dat slachtoffers van anti holebi pesters rustig blijven en zorgen er daardoor voor dat het pesten stopt. Een elf jarige jongen met twee moeders vertelt hoe video spelletjes er voor zorgde dat hij niet ten onder ging aan zijn pesters. Uit onderzoek blijkt trouwens dat video spelletjes spelen positieve effecten heeft op slachtoffers van pesterijen. In augustus gaat er in San Francisco een bijeenkomst door van Gaymer X, de allereerste technologische conventie die volledig gewijd is aan de holebi gemeenschap.

De 11-jarige Caine Smith vertelt dat zijn Nintendo Wii hem heeft geholpen kalm te blijven nadat hij werd gepest op school omdat hij twee moeders heeft. "De pesters denken dat ik anders ben, en dat ze me kunnen pesten, maar de spelletjes maken me rustig, het is alsof ik naar een ander universum ga," aldus Caine. Met de hulp van zijn twee mama's sprak de 11-jarige over anti holebi pesten op school en riep hij slachtoffers op om video spelletjes te spelen.

EA Games liet al weten meer te zullen doen voor de holebi gemeenschap in de gaming wereld en start in maart een conferentie over hoe holebi's worden geportretteerd in de gaming wereld. Want het is ook al gebleken dat veel holebi's spelletjes spelen om weg te komen van hun pesters of problemen die ze ervaren. Matt Conn van Gaymer X zegt dat hij zelf ook baad heeft gehad bij het spellen van spelletjes toen hij slachtoffer was van pesterijen op school. De makers van de anti pest film Bully hebben nu een kortfilm gemaakt waarin de 11-jarige Caine Smith opkomt tegen zijn pesters, de video kan je hieronder bekijken.

Extra
Er bestaan sinds enkele jaren al enkele video games met daarin holebi personages. Vorig jaar bleek uit een onderzoek dat dit sommige holebi's helpt om uit de kast te komen, en dat sommige hetero's daardoor een positiever beeld kregen over holebi's.


EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
BIJNA HELFT VAN EUROPESE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS LAST VAN HOMOFOBIE
CANADESE HOMO'S MOGEN ONDER ZEER STRIKTE VOORWAARDEN BLOED GEVEN
HARVEY MILK DAY EERSTE GROTE VOORVECHTER VAN HOLEBI EN TRANS RECHTEN
ANTWERPEN IS KLAAR VOOR DE WORLD OUTGAMES (Holebi spelen en evenement en parties)
JE ZAL MAAR HOLEBI ZIJN IN EEN LAND ALS MAROKKO
110 VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN LIETEN HOLEBI VLAG WAPPEREN
ENGELAND EN WALES ZITTEN IN FASE 3 VAN 5 OMTRENT HOMOHUWELIJK
UNIEK KERK VAN SCHOTLAND STAAT TOE DAT HOLEBI'S PRIESTER WORDEN
COUNTRY ZANGERES EN VROUW TROTSE MAMA'S VAN TWEELING
ALLEREERSTE HOMOHUWELIJK OP BONAIRE VOLTROKKEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 23 May, 2013 en 2808 keer gelezen.