Stripalbum op komst over de beroemde en beruchte holebi en trans rellen in de VS + video.Holebi geschiedenis zal weldra worden onthouden door een gelimiteerde uitgave van een volwassen stripboek over de Stonewall Riots in de VS. Deze opstand van holebi's in 1969 was niet enkel een gewelddadige opstand van holebi's, transgenders en travestieten tegen de politie maar het begin van de holebi en trans rechten in de VS.

Bluewater Productions en auteur Michael Troy zijn bezig aan het stripalbum over de beroemde en beruchte Stonewall rellen, en zamelen geld in via Indiegogo om het album te kunnen uitbrengen over de geboorte van de moderne holebi en trans rechten gemeenschap. Het doel is ruim 9,000 dollar verzamelen tegen 11 juli. Een deel van het geld gaat later naar goede doelen. Over het waarom van het stripalbum zegt auteur Michael Troy: "Als de tijd voorbij gaat, riskeren we het verlies van een belangrijke mijlpaal in onze culturele geschiedenis. We leven in een tijdperk waar er nog veel werk is op het vlak van holebi en transgender rechten, en er nog veel discussies zijn over het al dan niet openstellen van het huwelijk voor holebi's, er is ook nog veel discriminatie en jammer genoeg ook holebi en transgender haat. Het is nu belangrijker dan ooit om te herinneren wie de mensen waren die opkwamen voor holebi en transgender rechten. Bekijk hieronder de trailer van het op komst zijnde stripalbum, waarvan al enkele pagina's klaar zijn.

Extra info:
In de jaren 60 werden holebi's, travestieten en transgenders regelmatig lastig gevallen door de politie met zogenaamde razzia's waarbij ze vaak hardhandig tewerk gingen. Tijdens de zogenaamde White Night Riots vielen vele gewonden nadat de politie horeca zaken binnen vielen waar veel holebi's kwamen. De politie sloeg de klanten met stokken en vernielde de inrichting. In 1969 waren voornamelijk travestieten en homo's het meer dan beu en braken met hulp van lesbiennes en transgenders de Stonewall rellen uit. Holebi's, travestieten en transgenders pikten het niet langer dat de politie hen lastig viel waarna er hevige gevechten uitbraken waarbij de holebi's e.a op de vuist gingen met de politie, een hele buurt werd vernield maar de holebi's hielden stand. De dagen daarna kwamen duizenden mensen de straat op in de buurt van Christopher street met slogans als Gay Power en Gay Rights Now! Vanaf toen gingen holebi's zich verenigen en ontstonden de eerste rechtenorganisaties voor homo's, lesbiennes, travestieten, transeksuelen enz. Die bovendien voor het eerst ook steun kregen van hetero's. Harvey Milk was één van de mede vechters en oprichters van de eerste holebi en trans rechten organisaties in de VS.


EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HARVEY MILK DAY - EERSTE GROTE VOORVECHTER VAN HOLEBI RECHTEN
CANADESE HOMO'S MOGEN ONDER ZEER STRIKTE VOORWAARDEN BLOED GEVEN
GOOGLE, APPLE, MICROSOFT EN VELE ANDEREN VOOR HOLEBI'S
JE ZAL MAAR HOLEBI ZIJN IN EEN LAND ALS MAROKKO
VIDEO SPELLETJES HELPEN TEGEN ANTI HOLEBI PESTEN
BIJNA HELFT VAN EUROPESE HOLEBI'S EN TRANSGENDERS LAST VAN HOMOFOBIE
110 VLAAMSE GEMEENTEN EN STEDEN LIETEN HOLEBI VLAG WAPPEREN
FILM LIBERACE WAS TE GAY - NU OP CANNES FILMFESTIVAL + VIDEO
ENGELAND EN WALES ZITTEN IN FASE 3 VAN 5 OMTRENT HOMOHUWELIJK
UNIEK KERK VAN SCHOTLAND STAAT TOE DAT HOLEBI'S PRIESTER WORDEN
ALLEREERSTE HOMOHUWELIJK OP BONAIRE VOLTROKKEN
ANTWERPEN IS KLAAR VOOR DE WORLD OUTGAMES (Holebi spelen en evenement en parties)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 24 May, 2013 en 2525 keer gelezen.