Erotische homo thriller wint prijs op filmfestival van Cannes.De erotische homothriller 'L'inconnu du Lac' (Stranger at the Lake) van Alain Guiraudie heeft de Roze Palm gewonnen. Deze Queer (holebi) Palm wordt sinds 2010 uitgereikt aan een film in één van de programma's die volgens de jury een positieve bijdrage levert aan de internationale beeldvorming van holebi's.

De film gaat over een jonge man die zich aangetrokken voelt tot een man die een moordenaar blijkt te zijn. Deze laatste zorgt voor veel opschudding onder de bezoekers van een cruiseplek. De film waarin veel expliciet naakt en homoseks te zien is, werd door critici al geprezen om de manier waarop de gang van zaken op een cruiseplek wordt geschetst. Het gaat mannen echt niet alleen om de seks, maar ze kunnen hier ook onder elkaar helemaal zichzelf zijn.

Er was dit jaar in Cannes veel expliciete seks tussen partners van hetzelfde geslacht te zien. In 'Behind the Candelabra', een filmbiografie over het leven van pianist Liberace, bedrijven Michael Douglas en Matt Damon samen de liefde. En een van de meest besproken fragmenten van het festival was een lesbische seksscène van een kwartier in competitiefilm La Vie D'Adèle Chapitres 1 et 2 (Blue is the Warmest Colour) die wordt gezien als grote kanshebber voor de Gouden Palm. Die wordt vanavond uitgereikt.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
UNIEK TWEE HOLEBI FILMS MET VEEL HOLEBI SEKS OP FILMFEST CANNES
FILM LIBERACE WAS TE GAY - NU OP CANNES FILMFESTIVAL + VIDEO
BORIS DITTRICH WINT JOS BRINK PRIJS 2013
COUNTRY ZANGERES EN VROUW TROTSE MAMA'S VAN TWEELING
HARVEY MILK DAY EERSTE GROTE VOORVECHTER VAN HOLEBI EN TRANS RECHTEN
ENGELAND EN WALES ZITTEN IN FASE 3 VAN 5 OMTRENT HOMOHUWELIJK
UNIEK KERK VAN SCHOTLAND STAAT TOE DAT HOLEBI'S PRIESTER WORDEN
ANTWERPEN IS KLAAR VOOR DE WORLD OUTGAMES (Holebi spelen en evenement en parties)

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Tekst: holebi.info en hln.be Bron: hln.be

Dit bericht is gepost op 26 May, 2013 en 2820 keer gelezen.