Stephen Fry bekende dat hij vorig jaar een zelfmoord poging ondernam.

De Britse schrijver, acteur, presentator en komiek Stephen Fry onthuld dat hij vorig jaar een zelfmoord poging heeft ondernomen. Zijn leven werd gered door zijn producer die hem meteen naar het ziekenhuis voerde. Fry had pillen genomen en alcohol.

Fry heeft al jaren last van een bipolaire stoornis, een stoornis die wordt gekenmerkt door wisselende stemmingen, dan weer manisch of hyper actief, dan weer depressief. Fry heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat hij deze ziekte heeft. Bovendien was het niet de eerste keer dat Fry zichzelf van het leven wilde benemen, zijn eerste poging was toen hij amper zeventien was, hij is ondertussen 65. Over de laatste zelfmoord poging zegt hij: "Ik ben het slachtoffer van mijn stemmingen, ik neem medicatie om het onder controle te houden. Toch ben ik niet altijd gelukkig, dit is de eerste keer dat ik dat publiekelijk toegeef, dat ik niet altijd gelukkig ben. Maar ik ben de president van Mind (een gezondheids liefdadigheids organisatie), en mijn rol daarin, zoals ik het zie, is niet verlegen te zijn omtrent de morbiditeit en echte natuur van de waarschijnlijkheid over de dood onder mensen die leiden aan stemmings stoornissen".

Verder vertelt hij dat hij toen een groot aantal pillen nam met wodka toen hij vorig jaar in een hotel verbleef de mix zorgde voor stuiptrekkingen waardoor hij vier ribben brak toen hij bewusteloos was. Toch is hij naar eigen zeggen gelukkig dat zijn producer hem op tijd gevonden heeft en dat hij het heeft overleefd. Hij kan wel niet verklaren waarom hij de zelfmoord poging heeft ondernomen, maar geeft wel toe dat hij niet in staat was hulp te zoeken bij vrienden omwille van zijn stemmings wisselingen."Er zijn tijden dat ik heel hyper ben, dan kan ik niet slapen, dan doe ik niets dan schrijven en van alles anders en het lijkt dan alsof ik alles aan kan, maar jammer genoeg zijn er dan ook momenten van diepe manie of hyper manie en plots ben ik dan weer hyper maar in mijn binnenste denk ik dan ik wil dood. In 2006 maakte Fry de tweedelige BBC-documentaire "Stephen Fry - The Secret Life of the Manic Depressive", waarin hij uit de kast kwam als lijder aan een bipolaire stoornis. Zijn meest recente werk is Fry's Planet Word. In deze 5-delige serie neemt hij u mee in de wereld van taal. Hoe leren we taal? Hoe schrijven we taal? En waarom verliezen wij het soms?. In mei 2011 werd bekend dat hij een rol kreeg in de film-trilogie The Hobbit. Hierin speelt hij The Master of Laketown. De hebzuchtige, maar intelligente gekozen leider van Meerstad (Laketown). In december 2013 zal hij zijn opwachting maken in het tweede deel van The Hobbit. In 2007 werd hij door in de Pink list van de Independent on Sunday tweede in de lijst van meest invloedrijke homo's van Groot-BrittanniŽ.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
AMERIKAANS MEXICAANS ACTEUR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
ENGELAND EN WALES NOG TWEE STAPPEN TE GAAN VOOR LEGALISATIE VAN HET HOMOHUWELIJK
HOMO ZANGER BRENGT LEUKE HOLEBI MUZIEK VIDEO'S UIT - NIEUWSTE MET TOONS DOOR JOE PHILLIPS + 2 VIDEO'S
2de HOMOFOBE MOORD IN 1 MAAND TIJD IN RUSLAND - MET DANK AAN DE OVERHEID
NA 20 JAAR BIJ ZWARE MARINIERS KOMT VROUW UIT DE TRANSSEKSUELE KAST
MEER DAN 1 MILJOEN BRAZILIAANSE HOLEBI'S OP STRAAT
UNIEK CARTOON TV SERIE OVER JONGENTJE DAT VERANDERD IN EEN MEISJE + VIDEO
10de SLACHTOFFER VAN HOMOFOBISCH GEWELD IN NEW YORK + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Tekst: holebi.info - Bron: pinknews.uk

Dit bericht is gepost op 05 June, 2013 en 3093 keer gelezen.