Eindelijk gelijke rechten voor Duitse holebi koppels - opdoffer voor Angela Merkel.Eindelijk gelijke rechten voor Duitse holebi koppels op het vlak van belastingen. Jarenlang werden homo en lesbische koppels anders behandeld dan hetero koppels. Het Bundesverfassungsgericht, het Duits grondwettelijk hof in Karlsruhe heeft nu geoordeeld dat er een eind moet komen aan deze discriminatie. Het hof oordeelde dat homo en lesbische koppels met een legaal geregistreerd partnerschap niet langer ongelijk mogen behandeld in vergelijking met getrouwde heterokoppels op het vlak van belastingen.

Angela Merkel had zich vorig jaar nog verzet tegen gelijke behandeling van holebi's en zei toen zelfs dat de fiscale rechten en regelingen van de Duitse staat moesten blijven zoals ze waren om daarmee de positie van het traditionele gezin niet in gevaar te brengen. De uitspraak van het hof is dan ook een flinke opdoffer voor de Christelijk Democratische Unie (CDU) die er eerder altijd in slaagde om gelijke behandeling van holebi koppels tegen te houden. Het hof liet ook weten dat er nu een terugwerkende kracht geldt tot 1 augustus 2001, toen het geregistreerd partnerschap voor holebi's in Duitsland in werking trad.

Het is niet de eerste keer dat het Bundesverfassungsgericht de gelijke behandeling van homokoppels forceert. De voorbije jaren werd er al afdwongen dat (homo)koppels met een geregistreerd partnerschap niet langer mochten worden gediscrimineerd als het aankomt op registratierechten, familiepremies, successierechten en zorg voor nabestaanden. En in februari oordeelde het hof dat één persoon met een geregistreerd partnerschap in staat moet zijn een kind van zijn of haar partner te adopteren vanaf 2014.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
ONDERZOEKS RESULTATEN BETREFFENDE AANVAARDING VAN HOLEBI'S IN 39 LANDEN
BEROEMDE HOMO BLOGGER SUPER BLIJ MET ZOONTJE + FOTO'S
KINDEREN DIE OPGROEIEN BIJ HOLEBI OUDERS ZIJN GELUKKIGER
ENGELAND EN WALES NOG TWEE STAPPEN TE GAAN VOOR LEGALISATIE VAN HET HOMOHUWELIJK
MEER DAN 1 MILJOEN BRAZILIAANSE HOLEBI'S OP STRAAT
10de SLACHTOFFER VAN HOMOFOBISCH GEWELD IN NEW YORK + VIDEO
AMERIKAANS MEXICAANS ACTEUR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
HOLEBI'S RISKEREN 14 JAAR CEL STRAF DOOR GEWOON ZICHZELF TE ZIJN
UNIEK CARTOON TV SERIE OVER JONGENTJE DAT VERANDERD IN EEN MEISJE + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 06 June, 2013 en 2574 keer gelezen.