Campagne voor hetero's: je krijgt een holebi baby + video.Een nieuwe campagne 'You’re having a lesbian’ (je hebt een lesbische baby) moet het homohuwelijk promoten in Australië en Nieuw Zeeland. De campagne stelt dat huwelijks gelijkheid voor holebi's een familie zaak is omdat elk kind dat geboren wordt homo of lesbisch kan zijn. En heeft als doel families en vooral hetero koppels support te vragen voor holebi's en in het bijzonder voor het homohuwelijk, want als je een holebi kind krijgt kan het zijn dat hij of zij later wil trouwen met zijn of haar partner van hetzelfde geslacht.

In de video zie je een hetero koppel bij de gynaecoloog. De dokter onderzoekt de zwangere vrouw en je hoort het hartje kloppen. Dan vraagt de dokter of het koppel wil weten wat ze gaan krijgen, het koppel zegt ja, dan zegt de dokter het wordt een lesbienne. De campagne komt van de Australische afdeling van PFLAG (Parents and Friends of Lesbians and Gay). Op campagne borden staat een glimlachende vrouw die haar zwangere buik vast houdt met daarbij de tekst: ‘Congratulations, you’re having a lesbian’.

Campagne maker Steve Minon zegt dat de campagne is bedoeld om mensen te doen nadenken en hen een beetje uit te dagen. Zodat iedereen begrijpt dat homo of lesbisch zijn geen keuze is en dat je dus zo wordt geboren. "We proberen ook aan te tonen dat voor elke familie huwelijks gelijkheid prioriteit kan worden. In Australië kunnen homo's en lesbiennes niet trouwen, een wetsvoorstel hierover in september van vorig jaar verworpen. In Nieuw Zeeland kunnen holebi's trouwen sinds april van dit jaar. Bekijk hieronder de leuke video van de campagne:


EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
AUSTRALISCHE HOMO'S HIELDEN AL HOMOHUWELIJKEN IN 1932 - OH GROTE SCHANDE!!
KINDEREN DIE OPGROEIEN BIJ HOLEBI OUDERS ZIJN GELUKKIGER
ONDERZOEKS RESULTATEN BETREFFENDE AANVAARDING VAN HOLEBI'S IN 39 LANDEN
BEROEMDE HOMO BLOGGER SUPER BLIJ MET ZOONTJE + FOTO'S
EINDELIJK GELIJKER RECHTEN VOOR DUITSE HOLEBI'S - OPDOFFER VOOR ANGELA MERKEL
BELG CHARTER TEGEN HOMOFOBIE IN DE SPORT
AMERIKAANS MEXICAANS ACTEUR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
OMA VAN 8 KLEINKINDEREN SCHRIJFT PRO HOLEBI HUWELIJKS LIED MET HULP VAN GOD (en ze is niet religieus) + VIDEO
ENGELAND EN WALES NOG TWEE STAPPEN TE GAAN VOOR LEGALISATIE VAN HET HOMOHUWELIJK
2de HOMOFOBE MOORD IN 1 MAAND TIJD IN RUSLAND - MET DANK AAN DE OVERHEID
SARAH BETTENS START MET BROER NIEUWE BAND + VIDEO 1ste SINGEL

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 07 June, 2013 en 2683 keer gelezen.