The New F Word - campagne tegen pesten van holebi's en hetero's + foto's en 3 video's.
In de VS is er recent een beweging gestart tegen pesten genaamd de Friend Movement. Initiatiefnemers Ronnie Kroell en Elliot Londen, beiden openlijk homo, kregen in hun jeugd zelf te maken met pestgedrag. De Friend Movement heeft als doel pestgedrag te bestrijden en startte daarbij een campagne waarbij de deelnemers letterlijk hun middelvinger opsteken naar de toeschouwers: The New F Word, waarbij ze willen dat de F gaat staan voor Friend (vriend) in plaats van Fuck You.

Ondertussen doen er al tal van bekendheden mee aan de campagne. Bij de New F Word wordt aangemoedigd om woorden als fatty (dikkerd), freak en faggot (flikker) achterwege te laten. Op die manier gaan Kroell en London verder dan enkel de holebi-thematiek en voeren ze met iedereen die het wenst campagne. Het doel van de Friend Movement is ambitieus: ze willen 10.000 foto’s maken in de loop van 90 dagen in 40 steden met als doel de wereldwijde bewustwording van het belang van anti-pestmaatregelen te vergroten. Ronnie Kroell is acteur en Elliot London is filmmaker. Ze polsten in Hollywood welke bekendheden wilden deelnemen aan het project en kregen veel positieve responsen. Onder meer Adam Lambert, Tim Gunn, Darren Criss, Rumor Willis, Lisa Vanderpump, Ken Todd, Beth Ditto, en Gretchen Rossi zetten hun schouders onder de campagne.

Naast de foto campagne zoekt de Friend Movement ook geld om een een documentaire film rond het thema pesten af te maken. Ze zijn al bezig met de film maar komen nog geld te kort en vragen mensen via de website financieel te doneren. Want Friend Movement wil mensen inspireren pesten te voorkomen en hen aanmoedigen vrienden te worden in plaats van te pesten. Bekijk hieronder drie video's over het project:
WEBSITE info: http://www.friendmovement.com/fword.html
FACEBOOK: https://www.facebook.com/FriendMovement

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
ENKELE BEKENDE HOLEBI'S LANCEREN ANTI PEST PROJECT IN SAMEN WERKING MET DE VZW HELP MIJ
KLEUTER KLASJE BRENGT BEKENDE HOLEBI SONG TIJDENS SCHOOLFEEST + VIDEO
NIKE KOMT OPNIEUW MET HOLEBI SNEAKERS
BELG CHARTER TEGEN HOMOFOBIE IN DE SPORT
HOMO ACTEUR GETUIGE VAN SCHIETPARTIJ OP CAMPUS
CAMPAGNE VOOR HETERO'S - PROFICIAT JE KRIJGT EEN HOLEBI BABY + VIDEO
ENGELAND EN WALES NOG TWEE STAPPEN TE GAAN VOOR LEGALISATIE VAN HET HOMOHUWELIJK
ONDERZOEKS RESULTATEN BETREFFENDE AANVAARDING VAN HOLEBI'S IN 39 LANDEN
BEROEMDE HOMO BLOGGER SUPER BLIJ MET ZOONTJE + FOTO'S
OMA VAN 8 KLEINKINDEREN SCHRIJFT PRO HOLEBI HUWELIJKS LIED MET HULP VAN GOD (en ze is niet religieus) + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 10 June, 2013 en 2752 keer gelezen.