Uniek: roze boot met oudere holebi's op vakantie door Nederland.

Binnenkort vaart er door Nederland een holebi boot uit met aan boord bejaarde en zorgbehoevende holebi's en transgenders. Op het Rode Kruis-vakantieship J Henry Dunant zullen ze dit jaar voor het eerst een speciale vakantie beleven. De volledig verzorgde cruise door Nederlandse wateren is een initiatief van Roze Vakanties.

Naast een mooie vakantieweek voor 65 gasten, wil de stichting roze vakanties de acceptatie van homoseksualiteit in de ouderenzorg stimuleren. In een zorginstelling durven veel homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders niet zichzelf te zijn en gaan ze ‘terug de kast in’. In de laatste week van oktober vaart de J. Henry Dunant met zijn ‘roze’ gasten van Gouda naar Schoonhoven, Lelystad, Kampen, Deventer en Wijk bij Duurstede.

De eerste aanmeldingen zijn binnen, vertelt projectleider Ronald Bakker van Roze Vakanties. “ We richten ons op mensen met een lichamelijke of sociale beperking, maar je hoeft niet per se bejaard te zijn. Iedereen die zelf mee wil of die dit een mooi idee vindt voor een naaste of een patiënt, kan dit regelen via rozevakanties.nl. We gaan er een verwenweek van maken waarin de gast bepaalt hoe zijn of haar dag eruit ziet. Uiteraard met alle nodige professionele zorg, 24 uur per dag. We zijn erg blij met de medewerking van het Rode Kruis en de crew van de J.Henry Dunant, waardoor we deze bijzondere vakantieweek mogelijk kunnen maken.” Info: http://www.rozevakanties.nl/

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
RUSLAND NEEMT ZEER HOMOFOBE WET AAN
BRUTAAL POLITIE GEWELD OP HOMO'S WEGENS FUTILITEIT IN NEW YORK + VIDEO
ENGELAND EN WALES NOG TWEE STAPPEN TE GAAN VOOR LEGALISATIE VAN HET HOMOHUWELIJK
BELG CHARTER TEGEN HOMOFOBIE IN DE SPORT
KLEUTER KLASJE BRENGT BEKENDE HOLEBI SONG TIJDENS SCHOOLFEEST + VIDEO
AMERIKAANS MEXICAANS ACTEUR KOMT UIT DE HOLEBI KAST
NIKE KOMT OPNIEUW MET HOLEBI SNEAKERS EN MEER...
HOMO ACTEUR GETUIGE VAN SCHIETPARTIJ OP CAMPUS
MAAK KENNIS MET EEN HOMO KOPPEL UIT HET BELGISCHE VOETBAL
HOMO ZANGER BRENGT LEUKE HOLEBI MUZIEK VIDEO'S UIT - NIEUWSTE MET TOONS DOOR JOE PHILLIPS + 2 VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: coc.nl

Dit bericht is gepost op 11 June, 2013 en 2963 keer gelezen.