Holebi's mogen niet trouwen maar wel samen sterven in Italiaans stadje.Holebi's kunnen niet trouwen in ItaliŽ maar een dorpje in het noorden van het land stelt dat ze wel samen mogen begraven worden. In het stadje Vimercate, in de Noord-Italiaanse regio Lombardije zijn sinds gisteren de wetten aangepast waardoor homo en lesbische koppels vanaf nu wťl samen mogen worden begraven.

Het kleine industriŽle stadje van 25.000 inwoners nabij Milaan is wel verdeeld over de kwestie. De locale priester is tegen en hoopt dat de regel snel terug wordt afgeschaft. Nina Laino, verantwoordelijk voor het familie register in de stad zegt dat de aanpassing vanaf 15 juni van kracht gaat, volgens haar hebben er nog geen holebi koppels een aanvraag gedaan om samen te worden begraven na hun dood, maar wil de stad al voorbereid zijn op de toekomst. En dat wil zeggen, het stadje werkt al een aan mogelijkheid om holebi koppels meer rechten te geven waarbij ze denken aan een soort van legale partnerregistraties. Laino zegt dat het geen officiŽle partnerschappen zullen worden maar dat ze wel zullen garanderen dat homo en lesbische koppels bepaalde gelijke voordelen zullen krijgen aan die van een gehuwd hetero koppel. Volgens Marisola Mascia, een locaal gemeenteraadslid is dit gewoon het logische gevolg van een natuurlijke evolutie naar gelijkheid.

In februari van dit jaar stond de Amerikaanse overheid ťťnmalig en voor het eerst toe dat een holebi echtgenoot en partner van een veteraan mag begraven worden op een nationale militaire begraafplaats. Enkel dat ene koppel kreeg deze toestemming.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
1 AMERIKAANS HOLEBI KOPPEL MAG SAMEN WORDEN BEGRAVEN OP MILITAIRE BEGRAAFPLAATS

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
UNIEK ROZE BOOT MET OUDERE HOLEBI'S OP VAKANTIE DOOR NEDERLAND
KLEUTER KLASJE BRENGT BEKENDE HOLEBI SONG TIJDENS SCHOOLFEEST + VIDEO
HOMO ACTEUR AANWEZIG BIJ SCHIETPARTIJ OP CAMPUS
NIKE KOMT OPNIEUW MET HOLEBI SNEAKERS EN MEER...
BRUTAAL POLITIE GEWELD OP HOMO'S WEGENS FUTILITEIT IN NEW YORK + VIDEO
SARAH BETTENS START MET BROER NIEUWE BAND + VIDEO 1ste SINGEL
ENGELAND EN WALES NOG TWEE STAPPEN TE GAAN VOOR LEGALISATIE VAN HET HOMOHUWELIJK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 12 June, 2013 en 2515 keer gelezen.