Maak kennis met een homo tiener die een revolutionaire kankertest ontwikkelde.De nu 16-jarige Jack Andraka vind zichzelf niet slim, maar hij won vorig jaar wel de E. Moore Award van 75.000 dollar op de Intel International Science and Engineering Fair. Dat is de grootste internationale wetenschapswedstrijd die zich op jongeren richt, voor zijn revolutionaire kankertest die hij ontwikkelde, de jongeman was nog maar 15 toen hij een methode uitvond om aalvleeskanker op te sporen.

Jack is homo, houdt van mountainbiken, The Simpsons, en wetenschap. Hij komt uit een gezin waar aan de keukentafel de nieuwste wetenschappelijke tijdschriften worden besproken in plaats van de laatste rugby-uitslagen. Toen Jack 15 was begon hij aan zijn project en contacteerde daarbij ruim 200 dokters en professoren voor de uitvoering van zijn plan, maar liefst 197 keer werd hij afgewezen maar kreeg uiteindelijk de toestemming van Dokter Anirban Maitra om zijn lab te gebruiken. In het lab ontwikkelde Jack een bloed- en urinetest voor alvleesklierkanker die maar liefst 28 keer sneller en goedkoper is dan de huidige variant. De test zou 100 keer gevoeliger zijn en meer dan 90 procent accuraat. Wat ook erg belangrijk is de test kost amper 3 cent en duurt maar vijf minuten en mensen hoeven er niet voor naar het ziekenhuis. Met het op de markt brengen van zijn alvleesvlierkanker test wil hij de geneeskunde radicaal veranderen. In plaats van naar de dokter kunnen mensen zichzelf nu diagnosticeren.

De methode die Andraka heeft gevonden, kan ook voor de detectie van andere vormen van kanker, HIV, tuberculose, salmonella, hartziekten en altzheimer gebruikt worden, weliswaar met lichte aanpassing van het opsporings apparaat, wat eigenlijk niet meer is dan een papieren sensor die in urine- en bloedmonsters een bepaald eiwit opsporen dat wijst op deze specifieke vorm van kanker. Jack zei hierover zelf: "Sinds mijn oom stierf aan uitgezaaide alvleesklierkanker, heb ik me gefocust op deze ziekte’, zei Jack. ‘Alvleesklierkanker wordt doorgaans pas opgemerkt als het te laat is, als de kanker al helemaal is uitgezaaid. Daarom gaf ik mezelf de taak om een test te ontwikkelen die de ziekte in een vroeg stadium kan opsporen. Zo gek dat het me gelukt is: ik had zelf niet verwacht dat het zo goed zou werken!" Jack blijft verder studeren en wil uiteindelijk patholoog worden.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
RUSSISCHE LESBIENNE MOET BIJNA 500 EURO BETALEN VOOR ZWAAIEN MET HOLEBI VLAG
GEZOCHT BELG HOLEBI'S EN TRANS DIE NOG NAAR SCHOOL GAAN N.A.V ANTI PEST PROJECT DOOR BEKENDE HOLEBI'S
HOMO KOPPEL EN ZOONTJE VIEREN VADERDAG MET PRESIDENT OBAMA
OLYMPISCHE HETERO ZWEMMERS POSEREN HALF NAAKT ALS HOMO KOPPEL TEGEN HOMOFOBIE (ook lesbi koppel)
ACTEUR JIM PARSONS (bekend van The Big Bang Theory) WELDRA IN FILM NAAST JULIA ROBERTS
HOLEBI'S DAGEN VLAANDEREN UIT MET LEVEND TAFELVOETBAL TIJDENS DE GENTSE FEESTEN + VIDEO
HOMOFOBEN PLANNEN PROTEST TEGEN HOLEBI'S TIJDENS TOUR DE FRANCE
GOOGLE ZOEK HITS HOMOSEKS KOMT MEEST VOOR IN MEEST HOMOFOBISCH LAND
UNIEK ROZE BOOT MET OUDERE HOLEBI'S OP VAKANTIE DOOR NEDERLAND
ELLEN DEGENERES SCHENKT DUIZENDEN DOLLARS AAN LESBISCH KOPPEL + VIDEO

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 15 June, 2013 en 2926 keer gelezen.