De resultaten van onderzoek: Is het homo-huwelijk schadelijk voor het heterohuwelijk?


Een onderzoeksteam van de Amerikaanse staats universiteit van Portland ging op zoek naar bewijzen om te kijken of het homohuwelijks schadelijk is voor het heterohuwelijk. De studie met de titel: Same Sex Marriage and the Perceived Assault on Opposite Sex Marriage werd gedaan omdat veel tegenstanders van het homo-huwelijk van mening zijn dat hetero's sneller of massaal zouden gaan scheiden wanneer een staat of land het homo-huwelijk legaliseert, stellingen voornamelijk afkomstig van conservatieven en religieuzen. Dat zo'n onderzoek nodig was bewees voormalig Presidents kandidaat Mike Huckabee deze week door te stellen dat het homo-huwelijk een vorm van een heilige pretzel (krakeling) is en dat het zal leiden tot perversiteiten die bovendien het heterohuwelijk zullen ondermijnen.

De onderzoekers bestudeerden de periode tussen 1989 en 2009 waarbij men ook keek naar legale partnerschappen voor holebi's omdat de eerste Amerikaanse staat (Massachusetts) die het homo-huwelijk legaliseerde dat pas in 2004 deed. Uit het onderzoek bleek het heterohuwelijk geen schade ondervind van de legalisatie van het homo-huwelijk en dat er ook geen verschil is tussen staten die wel en geen homo-huwelijk hebben betreffende het heterohuwelijk. De onderzoekers refereerden verder naar studies uit Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland en Nederland waar dezelfde conclusies uit onderzoeken werden getrokken. Er zijn niet meer scheidingen onder gehuwde heteroseksuele koppels sinds het homo-huwelijk legaal is in een land of staat, met andere woorden het homo-huwelijk is niet schadelijk voor het heterohuwelijk.

Verder zocht men ook naar het antwoord op de vraag waarom het homo-huwelijk het instituut zou verbeteren door bijvoorbeeld de scheidingscijfers te verlagen. Het antwoord is als volgt: door de legalisatie van homo en lesbische relaties zorgen homohuwelijks wetten ervoor dat er minder holebi's in de kast blijven en een ongelukkig heterohuwelijk aangaan, deze wetten dragen er langst de ene kant dan toe bij dat er minder heterohuwelijken afgesloten worden maar anderzijds ook dat er meer homohuwelijken afgesloten worden, en het zorgt er uiteindelijk ook voor dat er minder scheidingen bij heterohuwelijken omdat het huwelijk was aangegaan door een holebi die deed alsof hij hetero was. De onderzoekers noemden het instituut van het huwelijk een fundamenteel onderdeel van een betere gezondheid, maar zeggen daarbij ook dat er nog meer onderzoek moet gebeuren naar het homo-huwelijk omdat tegenstanders nog lang niet overtuigd zullen zijn en omdat onderzoek naar het homo-huwelijk nog vrij jong is in de VS. Amerikaanse holebi's kunnen trouwen in de staten: Connecticut, Iowa, Maryland, Maine, New Hampshire, New York, Vermont, Washington, en het District of Columbia. Ruim 38 Amerikaanse staten hebben wetten die het homo-huwelijk verbieden de laatste staat die zulk verbod invoerde was Noord Carolina vorig jaar.


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 16 June, 2013 en 2888 keer gelezen.