Je leest:

De resultaten van onderzoek: Is het homo-huwelijk schadelijk voor het heterohuwelijk?


Een onderzoeksteam van de Amerikaanse staats universiteit van Portland ging op zoek naar bewijzen om te kijken of het homohuwelijks schadelijk is voor het heterohuwelijk. De studie met de titel: Same Sex Marriage and the Perceived Assault on Opposite Sex Marriage werd gedaan omdat veel tegenstanders van het homo-huwelijk van mening zijn dat hetero's sneller of massaal zouden gaan scheiden wanneer een staat of land het homo-huwelijk legaliseert, stellingen voornamelijk afkomstig van conservatieven en religieuzen. Dat zo'n onderzoek nodig was bewees voormalig Presidents kandidaat Mike Huckabee deze week door te stellen dat het homo-huwelijk een vorm van een heilige pretzel (krakeling) is en dat het zal leiden tot perversiteiten die bovendien het heterohuwelijk zullen ondermijnen.

De onderzoekers bestudeerden de periode tussen 1989 en 2009 waarbij men ook keek naar legale partnerschappen voor holebi's omdat de eerste Amerikaanse staat (Massachusetts) die het homo-huwelijk legaliseerde dat pas in 2004 deed. Uit het onderzoek bleek het heterohuwelijk geen schade ondervind van de legalisatie van het homo-huwelijk en dat er ook geen verschil is tussen staten die wel en geen homo-huwelijk hebben betreffende het heterohuwelijk. De onderzoekers refereerden verder naar studies uit Denemarken, Noorwegen, Zweden, IJsland en Nederland waar dezelfde conclusies uit onderzoeken werden getrokken. Er zijn niet meer scheidingen onder gehuwde heteroseksuele koppels sinds het homo-huwelijk legaal is in een land of staat, met andere woorden het homo-huwelijk is niet schadelijk voor het heterohuwelijk.

Verder zocht men ook naar het antwoord op de vraag waarom het homo-huwelijk het instituut zou verbeteren door bijvoorbeeld de scheidingscijfers te verlagen. Het antwoord is als volgt: door de legalisatie van homo en lesbische relaties zorgen homohuwelijks wetten ervoor dat er minder holebi's in de kast blijven en een ongelukkig heterohuwelijk aangaan, deze wetten dragen er langst de ene kant dan toe bij dat er minder heterohuwelijken afgesloten worden maar anderzijds ook dat er meer homohuwelijken afgesloten worden, en het zorgt er uiteindelijk ook voor dat er minder scheidingen bij heterohuwelijken omdat het huwelijk was aangegaan door een holebi die deed alsof hij hetero was. De onderzoekers noemden het instituut van het huwelijk een fundamenteel onderdeel van een betere gezondheid, maar zeggen daarbij ook dat er nog meer onderzoek moet gebeuren naar het homo-huwelijk omdat tegenstanders nog lang niet overtuigd zullen zijn en omdat onderzoek naar het homo-huwelijk nog vrij jong is in de VS. Amerikaanse holebi's kunnen trouwen in de staten: Connecticut, Iowa, Maryland, Maine, New Hampshire, New York, Vermont, Washington, en het District of Columbia. Ruim 38 Amerikaanse staten hebben wetten die het homo-huwelijk verbieden de laatste staat die zulk verbod invoerde was Noord Carolina vorig jaar.


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 16 June, 2013 en 2613 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.