Goed nieuws voor holebi's vanuit de hetero gemeenschap.Uit een onderzoek in 16 Europese landen, De VS en AziŽ blijkt dat er steeds meer heteroseksuelen achter het homo-huwelijk staan en achter adoptie rechten voor homo en lesbische koppels. Het onderzoek werd gedaan door Ipsos voor Reuters onder 12.484 volwassenen.

Uit het onderzoek blijkt dat algemeen slechts 14% hetero's tegen het homo-huwelijk of een andere legale partnervorm voor holebi koppels is. 52% is voorstander van het homo-huwelijk en een ruime meerderheid, 60% is van mening dat holebi koppels kinderen moeten kunnen adopteren en 64% zegt dat homo en lesbische koppels even goed in staat zijn kinderen op te voeden dan hetero koppels.

Uit het onderzoek blijkt ook dat in landen waar er politieke obstakels zijn om het homo-huwelijk te legaliseren, zoals AustraliŽ en Duitsland, meer dan de helft van de hetero's voorstander is van het homo-huwelijk en meer gelijke rechten voor holebi's. Het enige land waar het homo-huwelijk legaal is en men minder dan de helft voorstanders kent is ArgentiniŽ met 48%, met volgens de onderzoekers een 5% foutmarge bij de statistieken. In de VS waar 12 staten het homo-huwelijk legaliseerden is slechts 42% voorstander van het homo-huwelijk, al geven andere polls een wat hoger percentage aan.

Het minste support voor het homo-huwelijk komt uit Oost Europese landen en AziŽ: deze landen zijn: Hongarije, Polen, Zuid Korea en Japan. Wat de landen Hongarije, Zuid Korea en Polen gemeen hebben is het feit dat ondanks het grote landen zijn de meerderheid van de inwoners geen mensen kent die holebi zijn. In Japan kent slechts 5% van de hetero's een holebi en in Zuid Korea slechts 3%. In vergelijk: in Spanje en Noorwegen, waar het homo-huwelijk legaal is, zegt 65% van de hetero's wťl iemand te kennen die holebi is. Tot slot bleek algemeen ook nog dat hetero's die vaak sociale media gebruiken eerder pro homo-huwelijk zijn dan degene die sociale media niet gebruiken.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
STUDIE RESULTATEN OMTRENT AANVAARDING VAN HOLEBI'S IN 39 LANDEN
MENSEN GEBOREN NA 1980 ZIJN HET MEEST PRO HOLEBI HUWELIJK

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
STUDIE RESULTATEN: IS HET HOMOHUWELIJK SCHADELIJK VOOR HET HETEROHUWELIJK?
WAALSE POLITICUS TROUWT HOLEBI'S WERELDWIJD
RUSSISCHE KINDEREN MOGEN NIET WORDEN GEADOPTEERD DOOR HOLEBI'S
ZANGERES CHER TOP ACT OP NEW YORKSE HOLEBI PRIDE
HOMO DATING SITE VOOR HOMO PRIESTERS HEEFT ROOTS IN VATICAAN STAD
MAAK KENNIS MET EEN HOMO TIENER DIE EEN REVOLUTIONAIRE KANKERTEST ONTWIKKELDE
BELGISCHE AMBASSADE MOET HOLEBI'S IN RUSLAND ONDERSTEUNEN, ALDUS POLITICI
UNIEK: BRITSE MOSKEE VERWELKOMT VROUWEN EN HOLEBI'S
TRANS MEISJE VAN 9 WINT RECHT OM NAAR MEISJES TOILET TE GAAN
AMERIKAANSE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST
HOLEBI'S DAGEN VLAANDEREN UIT MET LEVEND TAFELVOETBAL TIJDENS DE GENTSE FEESTEN + VIDEO
PAUS WIL DAT FRANKRIJK NIET LANGER DE MODE VAN HET HOMOHUWELIJK VOLGT

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 19 June, 2013 en 3563 keer gelezen.