Winnaar 4de editie Pride Photo Award (holebi versie World Press Photo) bekend + foto.

Zopas is de winnaar van de vierde editie van de Pride Photo Award, de holebi versie van de World Press Photo bekend gemaakt. De Filippijnse fotograaf Cindy Aquino is de winnaar van Pride Photo Award 2013. Uit 3257 inzendingen koos de internationale vakjury een foto uit de serie 'Bond'. Cindy Aquino was een van de 408 deelnemers uit 48 landen die dit jaar meededen.

De jury: "De winnende foto toont een erg menselijk en intiem moment dat op een zeer liefdevolle wijze wordt verteld." Cindy Aquino: "Veel van mijn vrienden worden gediscrimineerd om hun seksualiteit en gender identiteit. Ik wil de maatschappij laten zien dat lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders doodnormaal zijn. Zij willen net zoals iedereen liefde vinden, relaties aangaan en gelukkig zijn."

Over de inzendingen zei de jury: "We zijn getroffen door de vele persoonlijke verhalen die de foto's vertellen. De deelnemers gebruiken fotografie om na te denken over vraagstukken die hen persoonlijk raken. De foto's zetten de toeschouwers aan het denken over identiteit, liefde en homofobie. De jury waardeerde de positieve persoonlijke verhalen, waarbij opviel dat zwaardere onderwerpen waarmee veel LHBT's worden geconfronteerd minder sterk vertegenwoordigd waren. Wij zijn zeer gelukkig met de uiteindelijke selectie. Deze vertegenwoordigt niet alleen fantastische fotografie uit verassend veel culturen maar gaf ons, de juryleden, ook nieuwe inzichten en kennis."

De winnende foto (foto bovenaan) won eveneens de tweede prijs in 'Extremely Normal', de thema categorie van 2013. Fotografen konden meedingen in vier categorieŽn: Documentair, Gender, Open en 'Extremely Normal'. De volledige lijst met winnaars is te zien op: http://www.pridephotoaward.org/

De jurering vond plaats van 17 tot 19 juni in het Amsterdamse Lloyd Hotel. De jury bestond uit juryvoorzitter Stephen Mayes (VK), Isabel MuŮoz (Spanje), Colin Jacobson (VK), Giovanna Calvenzi (ItaliŽ) en Jane Jackson (VS). De Pride Photo Award 2013 wordt uitgereikt op vrijdag 23 augustus in de Oude Kerk in Amsterdam. Aansluitend is ook de opening van de expositie. Deze is tot en met 22 september 2013 te zien.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
BELG POLITICUS TROUWT HOLEBI'S WERELDWIJD
MAAK KENNIS MET EEN HOMO TIENER DIE EEN REVOLUTIONAIRE KANKERTEST ONTWIKKELDE
ITALIAANSE FASCISTEN CREERDEN EERSTE HOMO GEMEENSCHAP OP EEN EILAND
GOED NIEUWS VOOR HOLEBI'S VANUIT DE HETERO GEMEENSCHAP
HOMO DATING SITE VOOR HOMO PRIESTERS HEEFT ROOTS IN VATICAAN STAD
BELGISCHE AMBASSADE MOET HOLEBI'S IN RUSLAND ONDERSTEUNEN, ALDUS POLITICI
AMERIKAANSE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST
UNIEK: BRITSE MOSKEE VERWELKOMT VROUWEN EN HOLEBI'S
ELLEN DEGENERES SCHENKT DUIZENDEN DOLLARS AAN LESBISCH KOPPEL + VIDEO
HOMOFOBEN PLANNEN PROTEST TEGEN HOLEBI'S TIJDENS TOUR DE FRANCE

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 20 June, 2013 en 3632 keer gelezen.