Je leest:

Nederlands homo koppel blijft last hebben van homofobe buren.

Al sinds 2009 heeft een Nederlands homo koppel last van homofobe buren namelijk twee broers. De twee zijn al meermaals teleurgesteld in de aanpak van hun aangifte door de burgemeester van hun woonplaats. Alles begon al in 2009 maar pas in 2011 werd er via het Hof van Den Bosh bekomen dat er een vervolging werd ingesteld naar de daders van homodiscriminatie en zelfs bedreigingen.

Advocaten Vissers & Moszkowicz hadden te kennen gegeven dat het Gerechtshof Den Bosch in de Limburgse Homodiscriminatiezaak de klacht wegens niet-vervolgen van homodiscriminatie gegrond heeft verklaard. Dit houdt in dat het Openbaar Ministerie wordt bevolen om de beklaagden alsnog te gaan vervolgen wegens belediging. De klacht bestond eruit dat de aangifte van onder andere discriminatie en bedreiging ten onrechte niet had geleid tot vervolging van de betreffende verdachten danwel dat is verzuimd om een strafrechtelijk onderzoek in te stellen. Het één en ander ondanks het feit dat enkele van de uitlatingen waren gedaan in het bijzijn van de politie. De beklaagden moesten zich voor de rechter verantwoorden voor hun discriminatoire uitlatingen. De broers werden in februari 2012 veroordeeld tot werkstraffen voor het beledigen van twee homoseksuelen. Tijdens de nachtelijke uren en in de buitenlucht zijn in groepsverband gedurende ongeveer een kwartier diverse kwetsende beledigingen geuit die betrekking hadden op de homoseksuele geaardheid van de slachtoffers. De verdachten worden niet alleen veroordeeld voor de beledigende woorden die zij zelf hebben gebruikt, maar ook voor wat door de hele groep is geroepen aan homo-vijandige teksten. Beide verdachten hebben een werkstraf opgelegd gekregen en moeten een schadevergoeding aan de slachtoffers betalen. De ene broer kreeg een werkstraf van 24 uur de andere broer een werkstraf van 24 uur waarvan 8 voorwaardelijk.

Vandaag kwam het volgende nieuws over de zaak: Getreiterde homo’s opnieuw zwaar teleurgesteld in burgemeester Cox van Sittard Geleen:

In juli 2009 vonden er in de achtertuin van Frans en John beledigingen plaats en klommen twee buurmannen, twee broers, bij Frans en John over een twee meter hoge erfafscheiding. Een van de broers ging op de vuist met een man die Frans en John te hulp kwam. Er volgden aangiften maar het Openbaar Ministerie seponeerden die aangiften van Frans en John. Ze lieten het er niet bij zitten en klommen vervolgens in de pen. Na een succesvolle artikel 12 procedure werden de broers alsnog veroordeeld door de politierechter niet alleen veroordeeld voor de door hen zelf gebruikte beledigende woorden, maar ook voor het medeplegen van beledigingen uit de groep, die niet meer herleidbaar zijn tot individuele personen. Kort voor deze akelige gebeurtenis hadden Frans en John nota bene op advies van de gemeente Sittard Geleen bezwaarschriften ingediend omdat beide broers op en aan hun eigendom hadden gebouwd terwijl die bouwwerken volgens de gemeente vergunning plichtig waren en uit de gemeente dossiers bleek dat de broers geen vergunningen hadden aangevraagd.

In de loop der jaren is er met de ene broer uiteindelijk een schikking getroffen en loopt er nog steeds een bestuursrechtelijke procedure tegen de gemeente omdat de andere broer illegale bouwwerken niet afbreekt. Die broer, dat was ook de man die de helper indertijd sloeg, heeft een winkel naast het huis van Frans en John. Frans en John meldden al jaren dat de man maar raak timmert en verbouwt. Derhalve vergunde de gemeente ook maar raak. Frans en John gingen keer op keer naar de rechter en de vergunningen werden keer op keer vernietigd. Zowel door de rechtbank als door de Raad van State. Als leek zou je dan verwachten dat uiteindelijk de illegale bouwwerken worden afgebroken. Maar dat is niet het geval in Sittard Geleen. De burgemeester weet van geen ophouden en onlangs verleende hij opnieuw een vergunning. De advocaat van Frans en John schreef een brief van twintig pagina’s. Die brief is door de gemeente nu geparkeerd bij de commissie bezwaarschriften. Welnu die commissie heeft al op 3 juni 2010 geadviseerd dat er veel niet klopt op de bouwtekeningen. Dat is nu opnieuw het geval. Frans en John hebben daarom de burgemeester maar eens uitgenodigd om zelf te komen kijken wat er niet strookt aan de bouwtekeningen. Ze hebben de burgemeester ook maar foto’s gestuurd, zodat het bewijs geleverd is. Je zou verwachten na zo een voorgeschiedenis dat de burgemeester even langs komt. Nee dus!

Frans en John hebben vier jaar lang lokale politici benaderd met vragen de burgemeester aan de tand te voelen over het dossier. Ze ervaren steun en bijval van de Stadspartij. Die heeft als enige partij al eens kritische vragen gesteld en deelt de mening dat de winkel eigenlijk niet meer thuis hoort in een woonwijk, omdat de winkel uit zijn jasje is gegroeid.
Maar helaas ook de Stadspartij ervaart zelf ook grote problemen met de burgemeester van Sittard. Daarom weigerde de Stadspartij vandaag in de gemeente Sittard-Geleen naar vergaderingen te komen. De partij doet dat uit protest tegen de overvolle agenda. Volgens de Stadspartij is de voorzitter, burgemeester Cox, al verschillende keren tevergeefs gevraagd wat te doen aan de overvolle agenda. Frans en John zijn van mening dat er een eind moet komen aan de gekte van het blijven vergunnen tegen beter weten in. Het wordt de hoogste tijd dat hun buurman net als andere burgers in Nederland illegale bouw die niet vergund kan worden afbreekt. Zeker illegale bouw die ook nog niet eens op zijn erf staat. En wat Frans en John al helemaal niet begrijpen is dat de gemeente een hondenhok vergunt terwijl het bestemmingsplan stelt dat er alleen maar detailhandel mag worden gebouwd op het erf van de buurman. Frans en John begrijpen er geen snars meer van. Maar ze blijven protesteren tegen de gang van zaken en naar de rechter gaan als burgemeester Cox volhardt in zijn besluit te vergunnen.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HETERO DAAGT FITNESS CLUB VOOR RECHTER WEGENS UITGLIJDEN IN DOUCHE WAT SCHULD IS VAN HOMO'S!
MENSENRECHTENCOMITE WIL DAT HOMOSEKSUALITEIT TERUG ALS MENTALE ZIEKTE WORDT OMSCHREVEN
GOED NIEUWS VOOR HOLEBI'S VANUIT DE HETERO GEMEENSCHAP
HOMO DATING SITE VOOR HOMO PRIESTERS HEEFT ROOTS IN VATICAAN STAD
RUSSISCHE KINDEREN MOGEN NIET WORDEN GEADOPTEERD DOOR HOLEBI'S UIT BINNEN- EN BUITENLAND
BELGISCHE AMBASSADE MOET HOLEBI'S IN RUSLAND ONDERSTEUNEN, ALDUS POLITICI
ZANGERES CHER TOP ACT OP HOLEBI PRIDE
BELG POLITICUS TROUWT HOLEBI'S WERELDWIJD
AMERIKAANSE ZANGERES KOMT UIT DE HOLEBI KAST
MAAK KENNIS MET EEN HOMO TIENER DIE EEN REVOLUTIONAIRE KANKERTEST ONTWIKKELDE

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: http://samenuitdekast.nl/

Dit bericht is gepost op 21 June, 2013 en 2657 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.