Je leest:

Gay Prides in St Petersburg, Parijs, Singapore, New York, Londen + foto's en 7 video's (o.a Cher en Gaga).Dit weekend waren er op verschillende plaatsen Gay Prides en festiviteiten voor holebi's en trans personen. In Rusland liep het jammer genoeg opnieuw uit de hand. In Frankrijk behaalde men een record tijdens de eerste Pride na de openstelling van het homohuwelijk. In Singapore werd ook een record gehaald tijdens het Pink Dot festival. De prides in Londen en de festiviteiten in New York waren eveneens een groot succes, in New York ook mede door zangeressen Cher en Lady Gaga. In New York ging tevens de 21ste edite van de Dyke March (lesbienne pride) door.

St Petersburg, Rusland:
Alle deelnemers aan de Gay Pride werden gearresteerd, sommigen werden kort daarvoor geslagen en geschopt door anti holebi demonstranten. Volgens betrouwbare bronnen zijn er meer dan zestig holebi's opgepakt en zitten nu in de cel. Vijf Russische holebi koppels die gisteren probeerden een huwelijks licentie te krijgen deden ook mee aan de kleine optocht, maar zijn eveneens opgepakt en staan onder politie toezicht. De politie voerde ruim 60 holebi 's af in een bus die werd aangevallen door anti holebi demonstranten, er werden slechts acht van de 200 tegenbetogers opgepakt. Het omstreden verbod op homoseksuele propaganda is onlangs door het parlement aangenomen en moet nog door president Vladimir Poetin ondertekend worden. Voortaan riskeert iemand bijvoorbeeld een hoge boete als hij of zij in het bijzijn van kinderen over homoseksualiteit spreekt, maar ook wanneer men deelneemt aan een openbare activiteiten voor holebi's zoals een Gay Pride. Maar ook media die berichten over holebi's, hetero's die opkomen voor holebi's riskeren een boete. Buitenlanders riskeren deportatie. Daarnaast riskeren openlijke holebi's ook te worden ontslagen op hun werk en uit hun appartement te worden gezet. Het zich verenigen is ook niet toegestaan, net zoals het vertonen van holebi films of theater producties. Vermoedelijk zullen de gearresteerde holebi's van vandaag ruim twee dagen in de cel moeten verblijven en riskeren ze hoge geldboetes. Onder de gearresteerden zijn er ook twee Hiv positieve mannen wiens gezondheid in gevaar komt wanneer ze hun dagelijkse medicatie niet kunnen innemen. Bekijk onderaan een video van het gebeuren.

Parijs:
Vandaag deden er ruim een half miljoen holebi's mee aan de eerste Gay Pride sinds de legalisatie van het homo-huwelijk in Frankrijk. De holebi's riepen op een einde te maken aan de eerdere anti holebi protesten, geweld en discriminatie. Er deden ook enkele politici mee aan de pride. Uit support had de Britse ambassade een regenboogvlag uitgehangen als steun voor de Franse holebi's. Onderaan een video van de pride.

Singapore :
Dit weekend was er de vijfde editie van het Pink Dot festival, dat jaarlijks wordt georganiseerd als holebi en trans rechten festival. Dit jaar waren er ruim 21.000 aanwezigen. Vorig jaar waren er 15.000 aanwezigen. Deze editie mag dus een succes worden genoemd. Hoogtepunt van het evenement is de vorming van de Pink Dot (roze stip) waarbij alle deelnemers met zaklantaarns en mobiele telefoons, bedekt met roze cellofaan, een roze stip vormen in de duisternis. Om liefde te vragen voor iedereen, ongeacht de seksuele geaardheid en eer te betonen aan de steun die holebi's en trans personen krijgen van ouders, broers, zussen, familieleden en vrienden in een land waar homoseksualiteit nog illegaal is en veel holebi's nog angstvallig in de kast zitten. Dit jaar kregen de holebi's en sympathisanten ook steun van een politicus. Vincent Wijeysingha die recent als eerste politicus uit de kast kwam. Bekijk onderaan een video van het Pink dots festival.

New York:
Een hele week waren er festiviteiten voor holebi's en trans personen naar aanleiding van de Gay Pride. De New Yorkers hadden dit jaar twee grote gasten namelijk zangeres Cher en zangeres Lady Gaga. Cher trad op in de Maraquee op donderdag en hield tevens een speech voor de honderden aanwezige holebi's. Lada Gaga maakte haar comeback na de operatie aan haar breuk op het New Yorkse pride festival en sloot af met het a capella zingen van het Amerikaanse volkslid waarbij ze voor de gelegenheid het woord rainbowflag in het lied verwerkte. In New York city ging de 21ste editie van de Dyke March door (lesbienne en vrouwen pride). In tegenstelling tot de Gay Pride is de vrouwen mars sponsor vrij en werden ze enkel bijgestaan door dertig drummers en spandoeken en bordjes gedragen door de dames. De Pride week wordt vandaag afgesloten met de Gay Pride optocht. Onderaan twee video's: toespraak Cher en song van Gaga.

Londen:
De holebi's die deelname aan de Gay Pride vandaag in Londen vierden de komst van het homo-huwelijk in de UK maar stonden ook stil bij het feit dat holebi's in vele andere landen, zoals in Rusland, geen vrijheid kennen en protesteerden ook tegen het feit dat de Europese Unie niet genoeg doet om de Russische president Putin onder druk te zetten om de anti holebi wet te ondertekenen. Zelf zei Putin recent dat de wet niet anti holebi is maar ter bescherming van de kinderen. Aan de Londense Gay Pride deden ook tal van politici mee. Bekijk de video hieronder.


Video - holebi's in St Petersburg Rusland:


Video Gay Pride Parijs, Frankrijk:


Pink Dots festival Singapore:


Dyke March New York


Video speech Cher in New York:


Video Lady Gaga in New York:


Gay Pride Londen:holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 30 June, 2013 en 2363 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 


Buitenlands nieuws

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.