Onderzoek - - Verschillen tussen het holebi en hetero huwelijk.

Uit een nieuw onderzoek blijkt dat homo en lesbische koppels heel anders denken en handelen wanneer ze gaan trouwen dan hetero koppels. Voor het eerst werd hier onderzoek naar gedaan om te kijken naar de verschillen tussen een homohuwelijk en een heterohuwelijk.

Er blijken heel wat verschillen te zijn tussen huwelijken onder hetero's en holebi's. Om te beginnen zien de meeste holebi koppels af van traditionele planningen, feesten en vieringen. Daarbij ziet 40 procent af van het traditioneel elkaar ten huwelijk vragen en besluiten gewoon om te trouwen. Verder blijkt dat holebi koppels ook vaker zelf willen opdraaien voor alle kosten, 86% van de holebi koppels en 40% van de hetero koppels betaald het hele huwelijk zelf. Daarnaast houden hetero koppels ook veel meer pre-weddings, 22% houdt vooraf een bruidsfeestje, 25% houdt een vrijgezellen feestje voor de bruid of bruidegom of beide. Tegenover slechts 8% van de holebi koppels die een bruidsfeestje geven en 13% die een vrijgezellen feestje houden.

Op de grote dag zelf wandelen homo en lesbische koppels veel minder naar het altaar aan de arm van een ouder of familielid. 35% van de holebi koppels tegenover 74% van de hetero koppel. Homo en lesbische koppels trouwen ook vaker enkel voor de wet en dus niet voor de kerk dan hetero koppels. En terwijl 39% van de hetero koppels religieuze huwelijks beloften uitspreekt spreken 45% van de holebi koppels hun eigen geschreven geloften uit. Verder neemt 76% van de hetero bruidjes na het huwelijk de naam aan van hun echtgenoot terwijl 62% van de holebi koppels hun eigen naam behouden. Lesbische koppels zouden wel meer tradities volgens zoals het formeel vragen om de hand, en het met een ouder naar het altaar wandelen dan homo's.


MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info eigen berichtgeving

Dit bericht is gepost op 30 June, 2013 en 5708 keer gelezen.