Costa Rica keurt per ongeluk het homo-huwelijk goed (Update).

Raar maar waar: Costa Rica heeft per ongeluk het homo-huwelijk goedgekeurd. Het gebeurde na een stemming over een wet die enkel huwelijken en partnerschappen toestaat voor hetero's. Maar er is iets fout gelopen en daardoor zijn holebi partnerschappen en huwelijken per ongeluk legaal verklaard.

Volgens de nieuwe wet mogen holebi koppels niet gediscrimineerd worden. Wetgever Manrique Oviedo, die tegen het homo-huwelijk is vraagt aan president Laura Chinchilla om haar veto te stellen betreffende de nieuwe wet, omdat er een fout is geslopen in de wettekst waarvoor hij zijn goedkeuring gaf. Met andere woorden de man stemde als tegenstander van het homo-huwelijk per ongeluk voor het homo-huwelijk.

Afgevaardigde Justo Orozco zegt dat men alles voorzichtig moet herbekijken omdat men geen rechten kan geven aan hen die het niet verdienen! Vorig jaar zeiden de vice presidenten Alfio Piva en Luis Liberman dat holebi's gelijke rechten verdienen maar verder ging het toen niet. In 2010 zei het hoogste hof van Costa Rica nee tegen het houden van een referendum over het al dan niet toestaan van legale partnerschappen voor holebi koppels. Volgens wetgeefster Josť Maria Villalta, staat de goedgekeurde wet toe dat relaties van holebi's legaal worden erkent. Als de wet goedgekeurd blijft, wat niet zeker is, dan wordt Costa Rica het vijfde Latijns Amerikaanse land waar het homo-huwelijk legaal is.

Update 05.07.2013
De president van Costa Rica: Laura Chinchilla stelt haar veto niet betreffende het homohuwelijk. En zegt dat de argumenten van de tegenstanders dat ze per ongeluk het homohuwelijk goedkeurde geen argument is om haar veto te stellen. Met andere woorden ze gaat weldra haar handtekening zetten waardoor de wet van kracht kan gaan en holebi relaties legaal worden in Costa Rica.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
KINDER BIOSCOOP FILM OP KOMST MET HOLEBI OUDERS IN + TRAILER
ACTEUR JOHN BARROWMAN EN VRIEND GETROUWD IN CALIFORNIE
AMERIKAANSE PROF BASKETBALSTER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
JONGE BELGISCHE LESBIENNES MEER KANS OP WERK DAN HETERO VROUWEN
TAL VAN FRANSE HOLEBI'S MOGEN NIET TROUWEN OOK AL IS HOMOHUWELIJK LEGAAL IN FRANKRIJK
HOLEBI SONG VAN MACKLEMORE SCOORT NA UITSPRAAK HOMOHUWELIJK IN DE VS
MEER DAN 600 MILJOEN MENSEN WONEN DAAR WAAR HET HOMOHUWELIJK LEGAAL IS
VANG EEN HOLEBI BOEK IN VLAANDEREN - LAAT HET TERUG LOS EN VOLG DE WEG DOOR BELGIE EN VERDER
AMERIKAANSE HOLEBI'S DIE WILLEN TROUWEN ZIJN BETER AF DAN EUROPESE HOLEBI'S
HETERO GROEP CLAIMT TROTS TE ZIJN OP GEAARDHEID EN EIST MEER RECHTEN VOOR HETERO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 04 July, 2013 en 2699 keer gelezen.