Je leest:

Beroemdste Belgisch homo koppel zegt vaarwel.
Vorig jaar schreef de VRT-soap Thuis geschiedenis door twee mannelijke personages te laten trouwen. Het was het eerste homo-huwelijk in een Vlaamse soap. Personages Franky en Tibo kregen meteen veel sympathie vanuit de Vlaamse holebi gemeenschap, en men zag en meteen als positief tegengif voor de vele verwijfde types die reality programma's opvoerden. Maar helaas verdwijnen de twee sympathieke homo's nu uit thuis. Het lesbische koppel (An en Mayra) blijven wel nog in de soap.

Jef Hoogmartens (Franky) en Maxime De Winne (Tibo) nemen afscheid van de VRT-soap "Thuis". De acteurs, die een getrouwd homo koppel spelen in de populaire reeks op Eén, hebben vlak voor de zomervakantie hun laatste scènes voor de reeks ingeblikt, zo heeft de tv-zender vrijdag meegedeeld. De personages Franky en Tibo zijn nog tot eind oktober 2013 te zien in "Thuis". Op dat moment zullen de personages in THUIS, Franky en Tibo, voor onbepaalde tijd uit de reeks verdwijnen.

Jef Hoogmartens, die de rol van Franky speelt, neemt afscheid van 'Thuis' om meer tijd vrij te maken voor andere projecten: "Al voor ik in 'Thuis' meespeelde, was ik stappen aan het zetten om mijn grootste droom te verwezenlijken, met name een eigen dramareeks schrijven en creëren. Die stappen zette ik samen met Jonas Van Geel en Steve Aernouts, met wie ik de reeks 'Amateurs' begon te maken. Nu, iets meer dan twee jaar en 440 'Thuis'-afleveringen later, zijn die stappen vogelvluchten geworden. Over enkele weken starten de opnames van de reeks 'Amateurs' en het wordt steeds moeilijker om dat te combineren met mijn werk bij 'Thuis'. Dus heb ik de keuze moeten maken om de deur bij 'Thuis' dicht te trekken om mijn grote droom te realiseren. Ik heb mij ongelooflijk goed geamuseerd en wil de fantastische cast en crew van 'Thuis' ongelooflijk hard bedanken voor een geweldige periode. En dat is geen vleierij omdat ik wegga, het is gewoon een feit dat je verdomme ver zal moeten reizen om een fijnere groep collega's te ontmoeten dan die vaak zo schromelijk onderschatte bende van 'Thuis'." Verder rest mij enkel nog de fans van Thuis te bedanken, die me willens nillens aanvaard hebben na mijn eerste stappen in het televisielandschap. Het is niet eenvoudig wat van jullie gevraagd werd, maar mede dankzij jullie heb ik heel snel het gevoel gekregen dat ik erbij hoorde. Waarvoor merci!

Ook Maxime De Winne, die de rol van Tibo speelt, heeft plannen. Net als Jef neemt hij de tijd om de kijkers en zijn voormalige collega’s uitgebreid te bedanken: Beste fans, beste makers van Thuis, Eerst en vooral wil ik jullie oprecht bedanken voor de twee prachtige jaren bij Thuis. Ik kijk met enorm warme gevoelens terug op de rol die ik mocht vertolken als Tibo. Als acteur verlaat ik de Manhattanstudio stuiterend van energie. Ik heb twee jaar kunnen sprokkelen en ik wil daar nu wat creatiefs mee. Misschien niet
meer enkel als acteur, waarschijnlijk ook niet meer elke dag op het televisiescherm. Die stekker trek ik er even uit. Zie het als een nieuwe start voor mezelf, met nieuwe kansen en mogelijkheden in de rol van ambitieuze artistieke duizendpoot. Ik heb me verschrikkelijk geamuseerd in deze speeltuin. Maar ik ben een kolonist en ik moet verder onderzoeken. Ik ben niet enkel acteur en soms mis ik de artistieke vrijheid en de tijd om alles te kunnen blijven combineren. Ik zou maar twee jaar thuis meespelen en dus is deze belofte nu waarheid geworden. Zo sta ik met één voet in het theater bij rariteitenkabinet cirQ. Wij schuimen deze zomer weer alle grote festivals af en toeren in het najaar rond in Nederland en Vlaanderen. Daarnaast blijf ik freelance aan het werk als publieksopwarmer en (radio)presentator, speel ik gastrollen in enkele nieuwe fictiereeksen en werk ik achter de schermen mee aan enkele nieuwe programma’s. Maar bovenal word ik opnieuw vader aan het einde van de zomer en wil ik genoeg tijd bij gezin en familie doorbrengen dit najaar. Maxime, alias de enige echte Tibo – man van Franky

De holebi jongerenkoepel Wel Jong Niet Hetero laat weten het jammer te vinden dat het homo echtpaar uit de soap verdwijnt. Voor de organisatie was het mooi meegenomen "dat een kijkcijferkanon een homopaar op zo'n normale en niet-stereotiepe manier weergeeft", zei woordvoerder Michiel Vanackere aan Belga. Hij hoopt dat de VRT het thema verder aan bod laat komen. Wat er met hun personages gebeurt, is nog niet bekend. ‘Wat er nu met de figuur van Franky Bomans gebeurt, daar heb ook ik het raden naar’, aldus Hoogmartens. ‘Ikzelf hoop dat het de James Bond of Doctor Who van België wordt, een rol die nooit verdwijnt, maar waar om de zoveel jaar een andere acteur zijn interpretatie aan mag geven. Maar dat laat ik over aan de makers’.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
EERSTE HOMO KOPPEL IN VLAAMSE SOAP (2012)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
MINISTER PASCAL SMET VALT OP LATINO MANNEN
CALIFORNIE SCHRIJFT GESCHIEDENIS VOOR TRANSGENDERS
AMERIKAANSE PROF BASKETBALSTER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
BESTE VRIENDIN VERVULDE KINDERWENS VAN BELGISCH HOMO KOPPEL
BRITSE HETERO ACTRICE KOMT OP VOOR RUSSISCHE HOLEBI'S EN VRAAGT FOTO TE DELEN
JONGE BELGISCHE LESBIENNES MEER KANS OP WERK DAN HETERO VROUWEN
NIEUW BOEK - HET VERHAAL VAN EEN TRANSMAN + VIDEO
ACTEUR JOHN BARROWMAN EN VRIEND GETROUWD IN CALIFORNIE
BELG MEISJES HEBBEN HET MOEILIJKER OP SCHOOL - EN HOLEBI JONGEREN WORDEN MEER GEPEST OP SCHOOL
HOLEBI SONG VAN MACKLEMORE SCOORT NA UITSPRAAK HOMOHUWELIJK IN DE VS
VANG EEN HOLEBI BOEK IN VLAANDEREN - LAAT HET TERUG LOS EN VOLG DE WEG DOOR BELGIE EN VERDER
HETERO GROEP CLAIMT TROTS TE ZIJN OP GEAARDHEID EN EIST MEER RECHTEN VOOR HETERO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bronnen: demorgen.be, deredactie.be, destandaard.be

Dit bericht is gepost op 06 July, 2013 en 9192 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

23 augustus 2019 - Fever Friday
24 augustus 2019 - Sinful Saturday
24 augustus 2019 - Boots Club
24 augustus 2019 - Sharon O Love Live
24 augustus 2019 - Los Ninos
30 augustus 2019 - Suave Mente
30 augustus 2019 - Fever Friday
30 augustus 2019 - Smooch - Tropicalia
31 augustus 2019 - Revelation
31 augustus 2019 - Sinful Saturday

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams transgender boek: De Weg Naar Mezelf, van Nora Monsecour.

 

Sam Bettens, ooit gehuwd met een man en compleet in de war + video.

 

Onderzoek Universiteit Hasselt: transgenders krijgen minder pensioen.

 

Belgische voetbalclub moet zich verantwoorden wegens homofobe gezangen.

 

Ook Closing Festival Antwerp Pride was succes + reactie 2 moslims en oudste homo aanwezige.

 


Buitenlands nieuws

Haatboodschap op een regenboog zebrapad in Canada.

 

Steun voor Trump van Republikeinse holebi & trans groep zorgt voor opschudding en onbegrip.

 

Eerste permanent Regenboogzebrapad in Londen is een feit.

 

Weigeren pro homohuwelijkstaart komt voor Europees Hof voor de rechten van de Mens.

 

Trump administratie komt met zoveelste anti holebi wet.

 

Uniek in de Arabische wereld: presidentskandidaat is openlijk homo.

 


Showbizz nieuws

Gordon uit afkickkliniek, de moeilijkste tijd begint nu.

 

Actiefiguurtje van tenniskampioen en lesbische pionier Billie Jean King.

 

Victoria's Secret plooit voor kritiek van fans en boycot met eerste transgender model.

 

Actrice Laverne Cox kreeg onverwacht telefoontje van de hertogin van Sussex.