Holebi's in de cel omdat ze geen kinderen kunnen verwekken.Robert Mugabe, President van Zimbabwe is opnieuw op oorlogspad tegen holebi's. De anti holebi leider sprak vrijdag op een campagne feestje en zei daar onder andere dat hij homo's en lesbiennes wil laten opsluiten in de gevangenis omdat ze geen kinderen kunnen verwekken.

"Ik zou hen (homo en lesbische koppels) willen opsluiten in een kamer en kijken of ze zwanger worden, en zo niet dan moeten ze naar de gevangenis omdat ze geen kinderen kunnen voortbrengen. Om dat soort rot zeg ik nee nee nee nee". Volgens een locale reporter barste de president na deze woorden in lachen uit. Verder viel de president in zijn speech vooral lesbiennes aan en zei dat ze maar moeten bewijzen dat ze de rol van de man kunnen vervangen in een relatie. "Toon ons je mannelijkheid. Jullie willen andere vrouwen tot jullie vrouwen maken en de echtgenoot zijn, wel dat is krankzinnig, en we weigeren dat te aanvaarden."

Hte is niet de eerste keer dat Mugabe zulke uitspraken doet tegenover holebi's en trans personen in zijn land. Vorige maand beloofde hij de hel voor holebi's en transgenders wanneer hij de grote verkiezingen terug wint. En begin dit jaar tekende hij een wet die er voor moet zorgen dat homoseksualiteit strafbaar blijft. Eerder zei hij dat het Westen zijn land wil besmetten met homoseksualiteit en dat holebi's erger zijn dan varkens en honden. In zijn speech van vrijdag zei hij ook nog dat hij gechoqueerd is over het feit dat President Obama aan Afrikaanse landen vroeg om holebi's te aanvaarden.

Extra info:
Mugabe is ook niet mals voor hetero's in zijn land en toont zich al jaren een waar dictator die met drie vrouwen getrouwd is. In 1990 werd hij nog met een overweldigende meerderheid als president herkozen, maar bij de presidentsverkiezingen van 1996 en vooral die van 2002, nam de aanhang van Mugabe dramatisch af. Inmiddels werden er door de internationale gemeenschap sancties ingesteld, omdat Mugabe de mensenrechten schond, de oppositie intimideerde en zich steeds openlijker een gewetenloze dictator toonde, die door middel van terreur de macht in handen hield. Vanaf 2000 begon Mugabe op grote schaal, met geweld, het land van tot het laatst gebleven blanke boeren te onteigenen en herverdelen om zijn steun onder de bevolking te vergroten. Dit land kwam echter niet in handen van de vele landloze boeren, maar in de handen van trouwe aanhangers van Mugabe en oud-guerrillastrijders.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
AMNESTY KLAAGT EXTREME HOMOFOBIE IN AFRIKA AAN

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
VOLWASSEN INTERNET GEBRUIKERS ZIJN MEER...
MINISTER PASCAL SMET VALT OP LATINO MANNEN
CALIFORNIE SCHRIJFT GESCHIEDENIS VOOR TRANSGENDERS
BRITSE HETERO ACTRICE KOMT OP VOOR RUSSISCHE HOLEBI'S EN VRAAGT FOTO TE DELEN
MOGELIJK 3de EN 4de GENEZEN HIV PATIENT - EN NIEUWE RICHTLIJNEN BEHANDELING HIV
JONGE BELGISCHE LESBIENNES MEER KANS OP WERK DAN HETERO VROUWEN
AMERIKAANSE PROF BASKETBALSTER KOMT UIT DE HOLEBI KAST
MEER DAN 600 MILJOEN MENSEN WONEN DAAR WAAR HET HOMOHUWELIJK LEGAAL IS
BELG MEISJES HEBBEN HET MOEILIJKER OP SCHOOL - EN HOLEBI JONGEREN WORDEN MEER GEPEST OP SCHOOL
28 GROTE BEDRIJVEN TOONDEN HOLEBI SUPPORT + FOTO'S EN VIDEO'S
VERSCHILLEN TUSSEN HET HOLEBI EN HETERO HUWELIJK

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Dit bericht is gepost op 07 July, 2013 en 2541 keer gelezen.