Eifeltoren kleurde in de regenboogkleuren (holebi & trans) tijdens Nationale Feestdag.


Gisteren (14 juli) vierden de Fransen hun Nationale Feestdag en 's avonds lichtte de Eiffeltoren op in de kleuren van de holebi vlag. Het thema van de Franse feestdag was dit jaar dan ook: Liberty, Equality, Fraternity (Vrijheid, Gelijkheid, Broederschap).

Velen dachten dat de Eiffeltoren in de Gay Pride colors (kleuren van de regenboogvlag die wereldwijd symbool staat voor holebi's en transgenders) een tribute was aan Zuid Afrika's Regenboog Natie. Maar vele anderen zeiden dat het duidelijk was dat het om de regenboogvlag ging om het einde te vieren van de strijd tegen het homohuwelijk. Op Twitter schreef iemand: ‘Very nice tribute to the passage of #MarriageForAll with having a rainbow Eiffel Tower. #14July’. Een ander schreef: ‘So happy to see the Eiffel Tower adorned with a rainbow flag!’.

Christine Boutin, leider van de Franse Christelijke democraten was niet zo blij en schreef op Twitter. "Het vuurwerk rond de Eiffeltoren zijn in de kleuren van holebi's en transgenders en dat op 14 juli. We zullen niet stoppen met het strijden tegen deze wet (legalisering homohuwelijk). Haar tweet zorgde voor heel wat grappen op Twitter, zoals: 'een holebi vlag op de Eiffeltoren, Boutin stierf juist aan een hartaanval.' In het afgelopen jaar waren er tal van anti holebi demonstraties in Frankrijk in een poging de legalisatie van het homohuweijk te stoppen. En ook op de Franse Nationale feestdag was er boe geroep te horen toen de Franse president tijdens het militair defilé voorbij kwam. Zijn populariteit zou inmiddels gedaald zijn tot nog geen 30 procent van de Fransen die hem nog steunen.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
TAL VAN FRANSEN MOGEN NIET TROUWEN ONDANKS LEGAAL HOMOHUWELIJK
EERSTE FRANS HOMOHUWEIJK WERD ZWAAR BEVEILIGD

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
AMERIKAANSE HOMO'S PROTESTEERDEN TEGEN HOMO BLOED VERBOD
PROF VOETBALPLOEG LAAT PERMANENT HOLEBI VLAG WAPPEREN
MELISSA ETHERIDGE EN EX VROUW OPNIEUW IN DE CLINCH
HOMO VAN 90 AMBASSADEUR VAN GAY PRIDE
BRITSE GROEP BRENGT SONG TEGEN ANTI HOLEBI EN TRANS WETTEN IN RUSLAND + VIDEO
VERKRACHTINGEN OM LESBIENNES HETERO TE MAKEN EN KINDEREN EN BABY'S TE GENEZEN VAN AIDS
BELG RESOLUTIE MAATSCHAPPELIJKE AANVAARDING TRANSGENDERS
NIEUW TV PROGRAMMA OP KOMST - TRANSGENDER JONGEREN UIT DE KAST

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2013 en 4877 keer gelezen.