NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

IJsland eerste land dat sancties neemt betreffende anti holebi & trans wetten in Rusland - Update: Venetie volgt.IJsland is weldra het eerste land dat zijn banden met Rusland wil doorsnijden omwille van de anti holebi & trans wetten in Rusland. Jón Gnarr, burgemeester van Reykjavik heeft zich zopas negatief uitgesproken over de Russische wetten en zegt dat het zijn banden met Rusland wil loslaten.

Terwijl de Europese Unie enkel zijn ongenoegen uitsprak over de anti holebi & trans wetten in Rusland, lijkt het er op dat IJsland het eerste land zal zijn dat internationaal gevolg wil geven door het doorknippen van de banden met Rusland. Volgens het contract tussen Reykjavik uit Moskou, uit 2007, werken de steden samen op het vlak van familie zaken. Maar na de verklaring van Gnarr zal daar een einde aan komen. De burgemeester van Reykjavik zei: "In het licht van de ontwikkelingen met betrekking tot de zaken van holebi's en transgenders, die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden in Rusland, stellen de officier van justitie, het Human Rights Office, het Bureau van de Burgemeester van Reykjavík, en de Stad van Reykjavík hoogste ambtenaar een wijziging of beëindiging van de samenwerkingsovereenkomst tussen Reykjavík en Moskou, in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken voor.

Vorige maand zond Gnarr al een boodschap naar zijn collega burgemeester in Moskou waarin hij hem opriep de Russische Pride niet te verbieden. En een IJslandse hetero organisatie, die samenwerkt met de holebi en trans gemeenschap in IJsland, steunt volop de campagnes tegen de anti holebi & trans wetten in Rusland. In 2010 verscheen Gnarr op de IJslandse Gay Pride met een holebi vlag waarbij hij tal van mensen shockeerde omdat hij ook nog eens verkleed was als drag queen. IJsland werd in 2010 het negende land ter wereld met een opengesteld huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Extra info:
Jón Gnarr is burgemeester, acteur, muzikant en komiek. In 2009 richtte hij met enkele andere niet politici de satirische politieke partij Beste Partij op. De partij haalde zes van de vijftien zetels in de gemeenteraad van Reykjavik en werd daarmee de grootste. Jón Gnarr kondigde aan dat hij geen coalitie zou vormen met politici die de Amerikaanse dramaserie The Wire niet gezien hadden, hij vormde uiteindelijk een coalitie met de sociaaldemocratische Alliantie en werd zelf burgemeester. Hij is gehuwd met Jóhanna Jóhannsdóttir. Voor zijn politieke carričre vormde hij in 1994 met samen met Sigurjón Kjartansson het radioduo Tvíhöfđi. In 1997 ging hij de televisie werken waar hij meeschreef aan, en acteerde in, meerdere komische televisieprogramma's. Ook trad hij op als stand-upcomedian, en maakte hij enkele films, waarin hij ook zelf acteerde, en was hij actief als reclamemaker. In 2010 werd hij beroemd door als drag queen te verschijnen op de jaarlijkse Gay Pride in IJsland als support voor de holebi en trans gemeenschap.

Update:
Ook Venetië wil alle banden breken met Rusland en in het bijzonder met St Petersburg omwille van de anti holebi wetgeving in de Russische Stad. St Petersburg was de eerste stad in Rusland die met de anti holebi wetgeving kwam, die later werd overgenomen door Moskou en vervolgens in heel Rusland van kracht ging. De gemeenteraad van Venetië stemde gisteren unaniem voor een motie die alle culturele banden met St Petersbrug verbreken. Met een verwijzing naar de geschiedenis, het internationale prestige en het geweten van Venetië wil de gemeenteraad alle betrekkingen met St. Petersburg doorsnijden zolang de anti-homowetten van kracht zijn. Venetië en St. Petersburg sloten in 2006 een cultureel uitwisselingsverdrag dat nu eenzijdig verbroken wordt. De Russische stad verbiedt bij wet "homoseksuele propaganda", waaronder alle uitingen van homoseksualiteit worden verstaan.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2013 en 2805 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

03 augustus 2020 - Queer Arts Festival
17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

3 tot 9 augustus: Queer Arts Festival Antwerp, (eerste groot holebi+ trans+ festival tijdens coronacrisis).

 

James Cooke en vriend Dorian in interview over huwelijk en meer.

 

Bruno De Lille pleit voor eigen homo vlag die er volgens hem nog niet is. (toch bestaat ze al).

 

Minder dan 200 behandelde correctionele homofobe zaken op 3 jaar tijd in Belgie + extra & nuttige links.

 

Er komt geen regenboogzebrapad in Zandhoven + lijstje

 


Buitenlands nieuws

Nederland komt tegemoet aan mensen die zich geen man of vrouw voelen.

 

Opnieuw jonge homo aangevallen in het Nederlandse Enschede.

 

Montenegro gaat stap vooruit betreffende gelijke rechten holebi's.

 

Leiders alle grote religies vormen front tegen holebi- en transfobie.

 

Twee jonge Nederlanders beschuldigd van het beroven en mishandelen minstens acht homo's.

 

Gemeente haalt 8 meter lange regenboogvlag weg in Spaans dorpje, bevolking hangt er honderden terug + video.

 

Meer dan 30 holebi's en transgenders opgepakt na protest tegen risico 6 jaar celstraf lesbische activiste.

 


Showbizz & Sport

Plus-size transgender model schrijft geschiedenis in Calvin Klein Pride campagne + video

 

Brits acteur uit de kast via Instagram.

 

Actrice, zangeres en voormalig kindsterretje Raven Symone en vriendin gehuwd.

 

Beste videogame van 2020 bevat lesbisch hoofdpersonage.

 

Prof basketbalspeler komt in emotionele brief uit de kast.