Je leest:

IJsland eerste land dat sancties neemt betreffende anti holebi & trans wetten in Rusland - Update: Venetie volgt.IJsland is weldra het eerste land dat zijn banden met Rusland wil doorsnijden omwille van de anti holebi & trans wetten in Rusland. Jn Gnarr, burgemeester van Reykjavik heeft zich zopas negatief uitgesproken over de Russische wetten en zegt dat het zijn banden met Rusland wil loslaten.

Terwijl de Europese Unie enkel zijn ongenoegen uitsprak over de anti holebi & trans wetten in Rusland, lijkt het er op dat IJsland het eerste land zal zijn dat internationaal gevolg wil geven door het doorknippen van de banden met Rusland. Volgens het contract tussen Reykjavik uit Moskou, uit 2007, werken de steden samen op het vlak van familie zaken. Maar na de verklaring van Gnarr zal daar een einde aan komen. De burgemeester van Reykjavik zei: "In het licht van de ontwikkelingen met betrekking tot de zaken van holebi's en transgenders, die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden in Rusland, stellen de officier van justitie, het Human Rights Office, het Bureau van de Burgemeester van Reykjavk, en de Stad van Reykjavk hoogste ambtenaar een wijziging of beindiging van de samenwerkingsovereenkomst tussen Reykjavk en Moskou, in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken voor.

Vorige maand zond Gnarr al een boodschap naar zijn collega burgemeester in Moskou waarin hij hem opriep de Russische Pride niet te verbieden. En een IJslandse hetero organisatie, die samenwerkt met de holebi en trans gemeenschap in IJsland, steunt volop de campagnes tegen de anti holebi & trans wetten in Rusland. In 2010 verscheen Gnarr op de IJslandse Gay Pride met een holebi vlag waarbij hij tal van mensen shockeerde omdat hij ook nog eens verkleed was als drag queen. IJsland werd in 2010 het negende land ter wereld met een opengesteld huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Extra info:
Jn Gnarr is burgemeester, acteur, muzikant en komiek. In 2009 richtte hij met enkele andere niet politici de satirische politieke partij Beste Partij op. De partij haalde zes van de vijftien zetels in de gemeenteraad van Reykjavik en werd daarmee de grootste. Jn Gnarr kondigde aan dat hij geen coalitie zou vormen met politici die de Amerikaanse dramaserie The Wire niet gezien hadden, hij vormde uiteindelijk een coalitie met de sociaaldemocratische Alliantie en werd zelf burgemeester. Hij is gehuwd met Jhanna Jhannsdttir. Voor zijn politieke carrire vormde hij in 1994 met samen met Sigurjn Kjartansson het radioduo Tvhfi. In 1997 ging hij de televisie werken waar hij meeschreef aan, en acteerde in, meerdere komische televisieprogramma's. Ook trad hij op als stand-upcomedian, en maakte hij enkele films, waarin hij ook zelf acteerde, en was hij actief als reclamemaker. In 2010 werd hij beroemd door als drag queen te verschijnen op de jaarlijkse Gay Pride in IJsland als support voor de holebi en trans gemeenschap.

Update:
Ook Veneti wil alle banden breken met Rusland en in het bijzonder met St Petersburg omwille van de anti holebi wetgeving in de Russische Stad. St Petersburg was de eerste stad in Rusland die met de anti holebi wetgeving kwam, die later werd overgenomen door Moskou en vervolgens in heel Rusland van kracht ging. De gemeenteraad van Veneti stemde gisteren unaniem voor een motie die alle culturele banden met St Petersbrug verbreken. Met een verwijzing naar de geschiedenis, het internationale prestige en het geweten van Veneti wil de gemeenteraad alle betrekkingen met St. Petersburg doorsnijden zolang de anti-homowetten van kracht zijn. Veneti en St. Petersburg sloten in 2006 een cultureel uitwisselingsverdrag dat nu eenzijdig verbroken wordt. De Russische stad verbiedt bij wet "homoseksuele propaganda", waaronder alle uitingen van homoseksualiteit worden verstaan.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2013 en 2879 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

29 oktober 2028 - Geen partys
04 mei 2030 - Klik activiteiten / kalender

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Film over transgender kleuter wint prijs op filmfestival Gent.

 

Boek Julian over Belg Nederlands lesbisch koppel wordt verfilmd.

 

Uniek: Vlaamse holebi & trans+ federatie sluit officieel samenwerkingsakkoord met Unia.

 

Belgie lijkt nog niet helemaal klaar voor niet-binaire personen.

 

James Cooke lanceerde ED TV, een nieuw Vlaams digitaal platform voor jongeren én leerkrachten + video.

 

Jaar na overlijden van Marieke ‘Wielemie’ Vervoort kijken ouders vooruit.

 

Meester Joren stond dinsdag voor het eerst als Mr Gay Belgium voor de klas.

 

Rode Kruis Vlaanderen zoekt plasma van mannen, maar niet van homo, biseksuele, msm en transgender mannen.

 


Buitenlands nieuws

Fransen komen met 42 punten plan in strijd tegen holebi & transfobie

 

TikTok sluit zich aan bij andere sociale media om pro conversie therapie berichten te verbieden.

 

Paus zegt achter geregistreerde partnerschappen voor homo's en lesbiennes te staan.

 

Honderden (hetero) tiener jongens gingen als protest in rok naar school.

 

Eerste minister kust echtgenoot live op Tv na zesde politieke overwinning.

 

Amerikaanse staat past wet aan waarna sommigen holebi's & transgenders en hetero's mogen discrimineren.

 


Showbizz & Sport

Trailer lesbische muzikale film, met een top cast gelanceerd.

 

Niet-binaire ster uit Arrow stapte zopas in het huwelijksbootje met niet-binaire ster.

 

19-jarige veelbelovende atlete komt uit de transgender kast.

 

Eerste homo K-pop zanger uit Zuid-Korea uit de kast.

 

Heel voetbalteam stapt van het veld na homofobe opmerkingen + 2 video's.