NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

IJsland eerste land dat sancties neemt betreffende anti holebi & trans wetten in Rusland - Update: Venetie volgt.IJsland is weldra het eerste land dat zijn banden met Rusland wil doorsnijden omwille van de anti holebi & trans wetten in Rusland. Jón Gnarr, burgemeester van Reykjavik heeft zich zopas negatief uitgesproken over de Russische wetten en zegt dat het zijn banden met Rusland wil loslaten.

Terwijl de Europese Unie enkel zijn ongenoegen uitsprak over de anti holebi & trans wetten in Rusland, lijkt het er op dat IJsland het eerste land zal zijn dat internationaal gevolg wil geven door het doorknippen van de banden met Rusland. Volgens het contract tussen Reykjavik uit Moskou, uit 2007, werken de steden samen op het vlak van familie zaken. Maar na de verklaring van Gnarr zal daar een einde aan komen. De burgemeester van Reykjavik zei: "In het licht van de ontwikkelingen met betrekking tot de zaken van holebi's en transgenders, die in de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden in Rusland, stellen de officier van justitie, het Human Rights Office, het Bureau van de Burgemeester van Reykjavík, en de Stad van Reykjavík hoogste ambtenaar een wijziging of beëindiging van de samenwerkingsovereenkomst tussen Reykjavík en Moskou, in samenwerking met het ministerie van Buitenlandse Zaken voor.

Vorige maand zond Gnarr al een boodschap naar zijn collega burgemeester in Moskou waarin hij hem opriep de Russische Pride niet te verbieden. En een IJslandse hetero organisatie, die samenwerkt met de holebi en trans gemeenschap in IJsland, steunt volop de campagnes tegen de anti holebi & trans wetten in Rusland. In 2010 verscheen Gnarr op de IJslandse Gay Pride met een holebi vlag waarbij hij tal van mensen shockeerde omdat hij ook nog eens verkleed was als drag queen. IJsland werd in 2010 het negende land ter wereld met een opengesteld huwelijk voor homo's en lesbiennes.

Extra info:
Jón Gnarr is burgemeester, acteur, muzikant en komiek. In 2009 richtte hij met enkele andere niet politici de satirische politieke partij Beste Partij op. De partij haalde zes van de vijftien zetels in de gemeenteraad van Reykjavik en werd daarmee de grootste. Jón Gnarr kondigde aan dat hij geen coalitie zou vormen met politici die de Amerikaanse dramaserie The Wire niet gezien hadden, hij vormde uiteindelijk een coalitie met de sociaaldemocratische Alliantie en werd zelf burgemeester. Hij is gehuwd met Jóhanna Jóhannsdóttir. Voor zijn politieke carričre vormde hij in 1994 met samen met Sigurjón Kjartansson het radioduo Tvíhöfđi. In 1997 ging hij de televisie werken waar hij meeschreef aan, en acteerde in, meerdere komische televisieprogramma's. Ook trad hij op als stand-upcomedian, en maakte hij enkele films, waarin hij ook zelf acteerde, en was hij actief als reclamemaker. In 2010 werd hij beroemd door als drag queen te verschijnen op de jaarlijkse Gay Pride in IJsland als support voor de holebi en trans gemeenschap.

Update:
Ook Venetië wil alle banden breken met Rusland en in het bijzonder met St Petersburg omwille van de anti holebi wetgeving in de Russische Stad. St Petersburg was de eerste stad in Rusland die met de anti holebi wetgeving kwam, die later werd overgenomen door Moskou en vervolgens in heel Rusland van kracht ging. De gemeenteraad van Venetië stemde gisteren unaniem voor een motie die alle culturele banden met St Petersbrug verbreken. Met een verwijzing naar de geschiedenis, het internationale prestige en het geweten van Venetië wil de gemeenteraad alle betrekkingen met St. Petersburg doorsnijden zolang de anti-homowetten van kracht zijn. Venetië en St. Petersburg sloten in 2006 een cultureel uitwisselingsverdrag dat nu eenzijdig verbroken wordt. De Russische stad verbiedt bij wet "homoseksuele propaganda", waaronder alle uitingen van homoseksualiteit worden verstaan.

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2013 en 2689 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 november 2019 - Boots Club Mr Fetish
16 november 2019 - Boots Club Anniversary
16 november 2019 - Twinxx
16 november 2019 - Hot R&B HipHop Party
17 november 2019 - Vive La Femme
22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 

Voor het eerst in Belgie, wereldwijd bejubeld: Angels in America, aidscrisis in de jaren tachtig (07/11/19 t/m 22/02/20).

 

Belgische voetbalclub moet 5.000 euro boete betalen onder andere wegens homofobie.

 


Buitenlands nieuws

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 

Kaaimaneilanden schaffen na acht maanden homohuwelijk af.

 

Trump verliest, drie rechtbanken schrappen anti holebi & transgender wet.

 

Kunstenaar zet beeld met vleugels voor transgender+ gemeenschap in New-York.

 

Parijs krijgt holebi herdenkingsmonument + info over andere wereldwijd.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.

 

Ik, Elton John, memoires van een wereldster en rockdiva, met tal van boek fragmenten.