Holebi huwelijk legaal in Engeland en Wales (Update 17 juli).Geschiedenis is geschreven in Engeland en Wales waar de equal marriage bill door de House of Lords is goedgekeurd zonder stemming. Dit wil zeggen dat het homohuwelijk vanaf nu legaal is in Engeland en Wales. De wettekst gaan nog wel even langst het House of Commons maar dat is slechts een formaliteit omdat het House of Commons eerder de wet al goedkeurde. Daarna moet de wet enkel nog worden ondertekend door Queen Elizabeth II.

Het heeft enkele maanden geduurd en er waren drie rondes nodig maar nu is het een feit. Nog voor de stemming gaf een van de ondersteuners van de homohuwelijkswet, de openlijke homo Lord Alli een korte speech. Hij zei jullie geven mij vrijheid, mijn leven zal er vanaf vandaag, samen met dat van vele anderen, anders uitzien dan gisteren. Een amendement dat pensioen rechten verzekerd voor homo en lesbische koppels werd vandaag nog op het laatste moment toegevoegd en goedgekeurd.

In de UK konden homo en lesbische koppels sinds 2005 enkel een civil partnerschip aangaan, waar velen gebruik van maakten maar het was geen huwelijk. De wettekst moet nu nog even kort langst het House of Commons maar dat is slechts een formaliteit. Vermoedelijk zal Queen Elizabeth II de wet nog deze week ondertekenen en vermoedelijk zullen de eerste holebi koppels in het huwelijksbootje kunnen stappen vanaf de zomer van 2014.

Update: 17 juli
Vandaag ondertekende Koningin Elizabeth II de wettekst die het homohuwelijk legaal maakt in Engeland & Wales. Dwz dat de eerste koppels kunnen trouwen in de zomer van 2014.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
EIFELTOREN KLEURDE IN REGENBOOGKLEUREN (Holebi & trans vlag kleuren) TIJDENS NATIONALE FEESTDAG
RAPPER MACKLEMORE VERTELT OVER WAAROM HIJ PRO HOLEBI SONG SCHREEF + 2 VIDEO'S
WENS OM TE TROUWEN VAN STERVENDE HOMO WERD REALITEIT
AMERIKAANSE HOMO'S PROTESTEERDEN TEGEN HOMO BLOED VERBOD
BRITSE GROEP BRENGT SONG TEGEN ANTI HOLEBI EN TRANS WETTEN IN RUSLAND + VIDEO
PROF VOETBALPLOEG LAAT PERMANENT HOLEBI VLAG WAPPEREN
POSITIEF HOLEBI EN TRANS NIEUWS VAN JANUARI TOT HEDEN BIJ HOLEBI.INFO
MELISSA ETHERIDGE EN EX VROUW OPNIEUW IN DE CLINCH
VROUW VERMOORD MAN OMDAT DIE HOMO IS
VERKRACHTINGEN OM LESBIENNES HETERO TE MAKEN EN KINDEREN EN BABY'S TE GENEZEN VAN AIDS
NIEUW TV PROGRAMMA OP KOMST - TRANSGENDER JONGEREN UIT DE KAST

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 15 July, 2013 en 2283 keer gelezen.