Min 26-jarige Homo's, Bi boys en Jongens die seks hebben met jongens hebben hoog risico op HPV (genitale kanker).

Ben je jonger dan 26 jaar? Homo? of Biseksueel en van het mannelijke geslacht, of een jongen die soms seks heeft met jongens (JSJ) let dan op. Uit onderzoek blijkt dat jij 15 keer meer het risico loopt tot het krijgen van genitale kankers tegenover heteroseksuele jongens van dezelfde leeftijd. Britse onderzoekers roepen dan ook op om jonge homo's, bi jongens en JSJ's te vaccineren met het middel dat tot nu toe enkel wordt gebruikt voor meisjes ter risico van baarmoederhalskanker.

De vaccins die momenteel worden gebruikt om human papillomavirus infection (HPV) tegen te gaan wordt nu enkel gegeven aan tiener meisjes, zowel in de UK als daarbuiten. Hierdoor worden heteroseksuele jongens onbedoeld en vanzelf mee beschermd tegen de ziekte die ook jongens en mannen kan treffen. En daarom stellen dokters dat de enigen die nu nog risico lopen de jonge homo's, biseksuele jongens en JSJ's zijn. Het virus resulteert in genitale kankers en op dit moment worden dus enkel hetero's beschermt. Daar moet een einde aan komen zeggen de dokters. Ook onze jongens moeten worden beschermd. Groot plus punt om ook jonge homo's, bi jongens en JSJ's het vaccin te geven is dat ze daarbij ook tegen sommige soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen) beschermt zijn, en dat ze bovendien bij het ouder worden meer aandacht schenken aan hun seksuele gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de vaccins die nu enkel meisjes krijgen effectief zijn en dat er een grote daling is in het aantal genitale kankers en sterfgevallen.

Jongens en mannen krijgen op dezelfde manier HPV dan meisjes en vrouwen. De overdracht gebeurd door intiem (genitaal) huid-op-huid contact, meestal door seks, oraal (pijpen, beffen) of vaginale seks (met meisjes of vrouwen). Bij jongens en mannen zorgt het HPV voor aandoeningen als genitale wratten en zelfs peniskanker. HPV veroorzaakt meestal geen symptomen. Zelfs als het virus veranderingen in de huidcellen veroorzaakt zijn ze vaak zo gering dat ze niet worden opgemerkt (en geen risico vormen). Wanneer HPV wel merkbare veranderingen veroorzaakt is dat meestal in de vorm van genitale wratten – deze verschijnen meestal rond de anus of op de penis, de testikels, de lies of de dijen. Deze wratten kunnen in uiterlijk variëren van kleine, schilferige plekjes tot duidelijk uitstulpende groeisels. Genitale wratten zijn niet ernstig en kunnen worden behandeld. Als het immuunsysteem het HPV niet volledig heeft onderdrukt, kunnen ze wel weer terugkomen. In sommige gevallen kunnen 'hoog risico' HPV typen bepaalde vormen van kanker veroorzaken, zoals penis- of anuskanker (de laatste vorm komt meestal voor bij homo- of biseksuele mannen, of mannen die HIV hebben.)

In februari is men in Australië begonnen met het vaccineren van 12 tot 18 jarige jongens, met een vervolg programma voor jongens die twee en drie jaar ouder zijn. In Nieuw Zeeland zijn ze al langer bezig met het vaccineren van jonge homo's met het HPV vaccin. De Britten willen nu volgen. Hoe het met andere landen staat betreffende het HPV vaccin voor jonge homo's is niet bekend. Wel gaan er sinds een jaar stemmen op in Nederland om het voorbeeld van Nieuw Zeeland te volgen. In België is er nog niets bekend en vaccineert men tot nu toe alleen tienermeisjes.

Extra info:
Waarom spreekt men over jongens die seks hebben met jongens. Men spreekt al lange tijd over MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) dus zijn er ook jongens die seks hebben met jongens. Deze jongens en mannen zijn niet homo of biseksueel en benoemen zichzelf ook niet zo. Deze jongens en mannen zijn heteroseksueel maar ze hebben of hadden ooit één of meerdere keren seks met iemand van hetzelfde geslacht. Anderen zijn dan weer hetero maar werkzaam in de mannen prostitutie. Om deze jongens en mannen ook te bereiken betreffende preventie campagnes rond Hiv, soa's en het HPV is het nodig om ze apart te vermelden omdat zoals gesteld ze zich niet beschouwen als homo of biseksueel.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HOMO'S - BISEKSUELE JONGENS & MANNEN EN JONGENS EN MANNEN DIE SEKS HEBBEN MET JONGENS EN MANNEN OPGELET BELANGRIJK BERICHT
BREAKING NEWS UIT ENGELAND EN WALES
IJSLAND EERSTE LAND DAT SANCTIES NEEMT TEGEN HOMOFOBE WETTEN IN RUSLAND - UPDATE VENETIE VOLGT
WENS OM TE TROUWEN VAN STERVENDE HOMO WERD REALITEIT
AMERIKAANSE HOMO'S PROTESTEERDEN TEGEN HOMO BLOED VERBOD
EIFELTOREN KLEURDE IN REGENBOOGKLEUREN (Holebi & trans vlag kleuren) TIJDENS NATIONALE FEESTDAG
PROF VOETBALPLOEG LAAT PERMANENT HOLEBI VLAG WAPPEREN
HOMO VAN 90 AMBASSADEUR VAN GAY PRIDE
HOMO DIE EERSTE COUNTRY BALLADE BRENGT VERTELDE OPENHARTIG OVER MOEILIJKE TIJDEN + 2 VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 July, 2013 en 5670 keer gelezen.