NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

Min 26-jarige Homo's, Bi boys en Jongens die seks hebben met jongens hebben hoog risico op HPV (genitale kanker).

Ben je jonger dan 26 jaar? Homo? of Biseksueel en van het mannelijke geslacht, of een jongen die soms seks heeft met jongens (JSJ) let dan op. Uit onderzoek blijkt dat jij 15 keer meer het risico loopt tot het krijgen van genitale kankers tegenover heteroseksuele jongens van dezelfde leeftijd. Britse onderzoekers roepen dan ook op om jonge homo's, bi jongens en JSJ's te vaccineren met het middel dat tot nu toe enkel wordt gebruikt voor meisjes ter risico van baarmoederhalskanker.

De vaccins die momenteel worden gebruikt om human papillomavirus infection (HPV) tegen te gaan wordt nu enkel gegeven aan tiener meisjes, zowel in de UK als daarbuiten. Hierdoor worden heteroseksuele jongens onbedoeld en vanzelf mee beschermd tegen de ziekte die ook jongens en mannen kan treffen. En daarom stellen dokters dat de enigen die nu nog risico lopen de jonge homo's, biseksuele jongens en JSJ's zijn. Het virus resulteert in genitale kankers en op dit moment worden dus enkel hetero's beschermt. Daar moet een einde aan komen zeggen de dokters. Ook onze jongens moeten worden beschermd. Groot plus punt om ook jonge homo's, bi jongens en JSJ's het vaccin te geven is dat ze daarbij ook tegen sommige soa's (seksueel overdraagbare aandoeningen) beschermt zijn, en dat ze bovendien bij het ouder worden meer aandacht schenken aan hun seksuele gezondheid. Uit onderzoek blijkt dat de vaccins die nu enkel meisjes krijgen effectief zijn en dat er een grote daling is in het aantal genitale kankers en sterfgevallen.

Jongens en mannen krijgen op dezelfde manier HPV dan meisjes en vrouwen. De overdracht gebeurd door intiem (genitaal) huid-op-huid contact, meestal door seks, oraal (pijpen, beffen) of vaginale seks (met meisjes of vrouwen). Bij jongens en mannen zorgt het HPV voor aandoeningen als genitale wratten en zelfs peniskanker. HPV veroorzaakt meestal geen symptomen. Zelfs als het virus veranderingen in de huidcellen veroorzaakt zijn ze vaak zo gering dat ze niet worden opgemerkt (en geen risico vormen). Wanneer HPV wel merkbare veranderingen veroorzaakt is dat meestal in de vorm van genitale wratten – deze verschijnen meestal rond de anus of op de penis, de testikels, de lies of de dijen. Deze wratten kunnen in uiterlijk variëren van kleine, schilferige plekjes tot duidelijk uitstulpende groeisels. Genitale wratten zijn niet ernstig en kunnen worden behandeld. Als het immuunsysteem het HPV niet volledig heeft onderdrukt, kunnen ze wel weer terugkomen. In sommige gevallen kunnen 'hoog risico' HPV typen bepaalde vormen van kanker veroorzaken, zoals penis- of anuskanker (de laatste vorm komt meestal voor bij homo- of biseksuele mannen, of mannen die HIV hebben.)

In februari is men in Australië begonnen met het vaccineren van 12 tot 18 jarige jongens, met een vervolg programma voor jongens die twee en drie jaar ouder zijn. In Nieuw Zeeland zijn ze al langer bezig met het vaccineren van jonge homo's met het HPV vaccin. De Britten willen nu volgen. Hoe het met andere landen staat betreffende het HPV vaccin voor jonge homo's is niet bekend. Wel gaan er sinds een jaar stemmen op in Nederland om het voorbeeld van Nieuw Zeeland te volgen. In België is er nog niets bekend en vaccineert men tot nu toe alleen tienermeisjes.

Extra info:
Waarom spreekt men over jongens die seks hebben met jongens. Men spreekt al lange tijd over MSM (Mannen die Seks hebben met Mannen) dus zijn er ook jongens die seks hebben met jongens. Deze jongens en mannen zijn niet homo of biseksueel en benoemen zichzelf ook niet zo. Deze jongens en mannen zijn heteroseksueel maar ze hebben of hadden ooit één of meerdere keren seks met iemand van hetzelfde geslacht. Anderen zijn dan weer hetero maar werkzaam in de mannen prostitutie. Om deze jongens en mannen ook te bereiken betreffende preventie campagnes rond Hiv, soa's en het HPV is het nodig om ze apart te vermelden omdat zoals gesteld ze zich niet beschouwen als homo of biseksueel.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
HOMO'S - BISEKSUELE JONGENS & MANNEN EN JONGENS EN MANNEN DIE SEKS HEBBEN MET JONGENS EN MANNEN OPGELET BELANGRIJK BERICHT
BREAKING NEWS UIT ENGELAND EN WALES
IJSLAND EERSTE LAND DAT SANCTIES NEEMT TEGEN HOMOFOBE WETTEN IN RUSLAND - UPDATE VENETIE VOLGT
WENS OM TE TROUWEN VAN STERVENDE HOMO WERD REALITEIT
AMERIKAANSE HOMO'S PROTESTEERDEN TEGEN HOMO BLOED VERBOD
EIFELTOREN KLEURDE IN REGENBOOGKLEUREN (Holebi & trans vlag kleuren) TIJDENS NATIONALE FEESTDAG
PROF VOETBALPLOEG LAAT PERMANENT HOLEBI VLAG WAPPEREN
HOMO VAN 90 AMBASSADEUR VAN GAY PRIDE
HOMO DIE EERSTE COUNTRY BALLADE BRENGT VERTELDE OPENHARTIG OVER MOEILIJKE TIJDEN + 2 VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 16 July, 2013 en 4672 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

20 december 2019 - Woman only party
20 december 2019 - Cave @ Steel Gate
21 december 2019 - Girls for Girls
21 december 2019 - Funky
26 december 2019 - Girls for Girls
27 december 2019 - Pride to be older
28 december 2019 - Sharon O Love
28 december 2019 - Boys for Boys
31 december 2019 - H.I.M New Years Party
31 december 2019 - Boots New Year

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Drie Belgische steden roepen Polen op te stoppen met invoeren holebi & transgender vrije zones.

 

100 procent hetero bestaat niet? of wel? drie Vlaamse seksuologen aan het woord.

 

Lesbisch en leerkracht zijn, niet altijd eenvoudig aldus Belgische radiopresentatrice.

 

Maak kennis met jongste Vlaamse transgender meisje.

 

Ouders Marieke Vervoort niet te spreken over, en kapot van foto's in New York Times

 

New York Times volgde Marieke Vervoort tot aan haar dood en publiceert haar verhaal en nooit eerder getoonde pakkende foto's.

 


Buitenlands nieuws

YouTube gaat nu eindelijk ook holebi's en transgenders beschermen.

 

Nederlands homo priester vocht met succes ontslag aan.

 

Lesbisch koppel trotse mama's van zoontje dat ze beide in zich droegen.

 

Solo seks, homo's doen het een beetje meer dan hetero mannen, vrouwen helft minder.

 

Nederland wil af van discriminatie van homo's en biseksuele mannen voor bloeddonatie.

 

Voor het eerst meer hetero mannen besmet met hiv-virus dan homo's.

 

Oude kerk wordt omgevormd tot holebi & transgender daklozen centra.

 


Showbizz nieuws

Megan Rapinoe uitgeroepen tot sport persoon van het jaar.

 

Mannen danskoppel schreef geschiedenis in wereldwijde populaire danswedstrijd.

 

Jonathan Van Ness is het eerste niet vrouwelijke covermodel van Cosmopolitan in 35 jaar.

 

Cyndi Lauper krijgt Verenigde Naties award voor haar inzet voor holebi's & transgenders.