Russische holebi activist roept op om geen Russische producten te boycotten maar wel.....Sinds een tijdje gaan er vanuit de Amerikaanse en Britse holebi gemeenschap oproepen uit om Russische producten waaronder onder andere wodka te boycotten, omwille van de anti holebi en trans wetten in Rusland en het stijgende geweld tegen holebi's en transgenders als gevolg daarvan. Maar nu roept een groot en bekend Russisch holebi en trans activist op om geen Russische producten te boycotten hij legt uit waarom:

De Russische holebi en trans activist Nikolai Alekseev (foto), die in het verleden meermaals in het nieuws kwam omdat hij of in elkaar geslagen werd door homofoben, of ontvoerd werd door de politie en in elkaar geslagen, of omdat hij al jaren de Gay Pride in Rusland blijft organiseren en daarvoor al meermaals is opgesloten, ook omdat hij zelf homo is, vraagt om geen wereldwijde boycot van Russische producten te houden omdat dit geen zin heeft. Alekseev zegt dat een boycot tegen bijvoorbeeld Russische wodka alleen maar de fabrikanten en handelaars treft, en nog niet eens zo dat ze daardoor over kop zouden gaan, en mocht dat wel gebeuren dan zal dat niets veranderen aan de anti holebi wetten in Rusland, want de fabrikanten en handelaars hebben geen macht over de Russische politici en in het bijzonder president Putin. Bovendien zal het effect volgens Alekseev maar tijdelijk zijn en zal de boycot daarna snel uitdoven en zal er niets veranderd zijn.

Alekseev zegt dat er maar 1 oplossing is en dat is het aanvallen van de homofobe wetgevers in zijn land en in het bijzonder de eigen politici in eigen land aan te zetten tot het ondernemen van politieke actie tegen Rusland. Indien men dat massaal zou doen dan heeft dat effect. Slechts drie of vier personen op de visumverbodslijst van de EU, de VS, en het Verenigd Koninkrijk en een aantal andere landen zal andere Russische politici weerhouden om deze weg te volgen. Soortgelijke zaken zijn de enige oplossing volgens de Russische holebi en trans activist die oproept om eigen overheden onder druk te zetten door bijvoorbeeld de wetgevers van de homofobe wetten op de zwarte lijst te zetten voor het verkrijgen van een visum.

Een perfect voorbeeld dat Alekseev wel eens gelijk kan hebben dat een boycot van Russische producten niets uit haalt is het feit dat Stolichnaya, een van de populairste Russische wodka's in Amerika, recent liet weten volledig achter holebi's en transgenders te staan, ze stuurden een boodschap uit waarin ze hun support voor de Russische holebi gemeenschap tonen en zette op zijn facebook pagina dat Stolichnaya Premium Wodka (merk Stoli) achter een sterke en trotse globale holebi en transgender gemeenschap staat. Bovendien zou het niets uitmaken dat men stopt met het drinken van de Stoli wodka omdat het wl echte Russische wodka is maar hij wordt gemaakt in de VS en rusland is geen mede eigenaar en heeft geen controle over de productie. De Russische wodka die in de VS populair is wordt wl gemaakt van ingevoerde Russische producten, maar een boycot zal enkel de handelaren en verkopers treffen, dus de gewone man in de straat en niet de Russische overheid. De Amerikaans Russische wodka producent staat al jaren bekend om zijn holebi vriendelijkheid dus een boycot heeft geen zin - alleen internationale politieke druk kan iets veranderen aldus Alekseev. Maar spijtig genoeg hebben teveel landen angst van Rusland als wereldmacht of zijn hun handels- en financile belangen te groot om daadwerkelijk in actie te komen. Toch zou politieke druk een verschil kunnen maken...

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
RUSLAND GAAT EEN OOGJE DICHT KNIJPEN TIJDENS DE OLYMPISCHE WINTER SPELEN BETREFFENDE HOLEBI TOERISTEN
RUSSISCH HOLEBI FILM FEST BEBOET + 2 ANIMATIE FILMPJES OVER ANGSTEN VAN RUSSISCHE HOLEBI'S
BELGIE - CELSTRAF VOOR BEDREIGEN HOMO
MOLDAVIE VOLGT RUSLAND MET ANTI HOLEBI WETTEN EN DEED DAT STIEKEM
THAILAND OVERWEEGT HOMOHUWEIJK
AANTAL BELG HOMOHUWELIJKEN - FOUTEN GEMAAKT DOOR MINISTER
AL QAIDA GELINKTE GROEP VERMOORD HOLEBI'S IN JEMEN
LESBI ZANGERES MARY LAMBERT BRENGT BALLADE VERSIE UIT VAN HOLEBI SONG VAN MACKLEMORE
UNIEK LESBIENNES VECHTEN TEGEN ELKAAR IN KAMPIOENSCHAP
ANTWERPS SPORTCHARTER TEGEN HOMOFOBIE - 5 PROCENT HOLEBI'S OOK IN SPORTCLUBS
HETERO EN HOLEBI PROTEST TEGEN DE PAUS IN BRAZILIE
ZANGERES BETH DITTO EN VRIENDIN GETROUWD


holebi info eigen berichtgeving.

Dit bericht is gepost op 27 July, 2013 en 2929 keer gelezen.