Meer dan 5000 holebi sporters zakken af naar Antwerpen samen met duizenden supporters.Vanaf 31 juli tot en met 11 augustus 2013 gaan de World Outgames (WOGA) door in Antwerpen. De World Outgames (soort Olympische Spelen voor holebi's met daarnaast tal van activiteiten, parties enz...) starten met een driedaags congres over mensenrechten. Daarnaast zijn er sportwedstrijden in een dertigtal verschillende sporten. Op de persconferentie eerder vandaag ondertekende schepen voor sport Ludo Van Campenhout het sportcharter tegen homofobie.

De World Outgames zijn een mondiaal evenement georganiseerd voor en door homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en sympathisanten, waarbij drie evenwaardige pijlers centraal staan: sport, cultuur en mensenrechten. Antwerpen werd door de leden van de Gay and Lesbian International Sports Federation (GLISA) gekozen als gaststad voor de derde editie. Vanaf 31 juli tot en met zondag 11 augustus zullen meer dan 5 000 deelnemers het tegen elkaar opnemen in een 30-tal sporten zoals lopen, fietsen en worstelen. Iedereen kan deelnemen aan de verschillende sporten: zowel professionele als recreatieve atleten kunnen hun beste beentje voor zetten in de sport(en) van hun keuze.

Op de persconferentie eerder vandaag ondertekende schepen voor sport Ludo Van Campenhout het sportcharter tegen homofobie, dat door Het Roze Huis werd voorgesteld. Naar aanleiding van Antwerpen Europese Sporthoofdstad 2013 wordt het sportcharter van de Vlaamse Sportfederatie nieuw leven ingeblazen. Nog steeds voelen veel holebi’s en transgenders zich niet thuis in reguliere sportclubs. De meesten zwijgen zelfs over hun geaardheid. Sportclubs, -bonden en individuele sporters die het charter ondertekenen, verbinden zich ertoe om al hun (mede)leden respectvol en gelijkwaardig te behandelen en homofobie te bestrijden. Iedereen kan het charter downloaden op de website van Het Roze Huis (www.hetrozehuis.be). Sportclubs worden opgeroepen het af te drukken, te ondertekenen en op te hangen in hun sportclub.

Dat de World Outgames naar Antwerpen komen in het Europese Sporthoofdstadjaar 2013 is geen verrassing. Het thema van Sporting A is ‘samenhorigheid door sport’ en dat is een doelstelling die de organisatie van de World Outgames ook hoog in het vaandel draagt. Het evenement in Antwerpen moet iedereen samenbrengen, ongeacht leeftijd, religie, etnische afkomst, fysieke conditie of seksuele geaardheid. Op zaterdag 3 augustus gaat dan het sportieve luik officieel van start met een openingsceremonie op de Gedempte Zuiderdokken. Naar analogie met het olympisch dorp komt er een "Rainbow village" op het Steenplein. Daarnaast staan er ook heel wat fuiven en activiteiten op het programma, en bovendien is er ook de Mr Gay World verkiezing op 4 augustus waaraan onze Tom Gorris zal deelnemen die eerder de eerste editie van Mr Gay Vlaanderen won. Alle Fuiven kan je terug vinden in de fuifkalender van holebi.info (en het zijn er heel wat). Voor alle verdere info bezoek de website van de World Out Games: KLIK HIER

Extra info:
De Gay Games bestaan sinds 1982 en vinden om de vier jaar plaats, het wordt georganiseerd onder het koepelverband van de 'Federation of Gay Games' (FGG) . De eerste (1982) en de tweede (1986) edities gingen door in San Francisco. De derde editie (1990) in Canada. In 1998 organiseerde Nederland de 5de editie. De negende editie zal door gaan in 2014 in het Amerikaanse Cleveland (Ohio). Zowel de Gay Games als de World Outgames staan in tegenstelling tot vele andere sport evenementen open voor iedereen, dus ook hetero's mogen mee doen. Waarom aparte spelen? omdat holebi's nog steeds niet algemeen aanvaardt worden in zowel de amateur als professionele sportwereld.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
EX GOUDEN SCHOEN EN OUDINTERIM BONDSCOACH RODE DUIVELS WORT WORLD OUT GAMES AMBASSADEUR
22-JARIGE IVAN DENNIS UITHANGBORD VAN WORLD OUT GAMES ANTWERPEN

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
BELG VOETBALBOND E.A GAAN AKOORD MET VOORSTEL VAN BELG HOLEBI EN TRANS FEDERATIE
ANTWERPS SPORTCHARTER TEGEN HOMOFOBIE - 5 PROCENT HOLEBI'S OOK IN SPORTCLUBS
STEM VOOR ONZE TOM IN DE PEOPLE CHOICE AWARDS MR GAY WORLD ANTWERPEN
HOLEBI PROGRAMMA GENOMINEERD VOOR STORY AWARDS + NOG 8 HOLEBI'S OP DE LIJSTEN - STEM MEE
IVAN DENIS EN PARTNER BRAM BIERKENS OP CAMPAGNE FOTO VOOR...
BINNENKORT IN BELGIE HIV TEST VOOR THUIS VOOR HOLEBI EN HETERO + 2 VIDEO'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER

Bron: nieuwsblad.be en holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 July, 2013 en 2607 keer gelezen.