NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

World OutGames Antwerpen 1ste dag + foto's en 2 video's.Duizenden atleten uit meer dan 180 landen hebben zaterdag in Antwerpen met een parade de aftrap gegeven voor de derde World Outgames. De World Outgames zijn een sportief en cultureel evenement met holebi en trans deelnemers. Het evenement vraagt aandacht en strijdt voor de gelijke behandeling van minderheden, onder meer op vlak van seksuele identiteit. Er worden ruim 250.000 bezoekers verwacht.

Zaterdag zijn de worldOutgames III van start gegaan met een bruisende openingsceremonie in Antwerpen. De atleten van alle delegaties stelden zich voor aan het publiek. Handboogkampioen Ivan Denis gaf met een voltreffer het startschot en Kate Ryan nam het publiek op sleeptouw. De start werd ingezet met de officiŽle voor de spelen geschreven hymne door Dirk Brossť. De componist stond tijdens de ceremonie ook even stil bij het overlijden van zijn stiefdochter Aurore Ruyffelaere. Ook premier Elio di Rupo heeft de deelnemers toegesproken. Het is uitzonderlijk dat de eerste minister over zijn geaardheid spreekt.

Handboogkampioen, beroepssoldaat en Outgames-ambassadeur Ivan Denis gaf het startschot vanuit een platform met pijl en boog. Een symbolisch schot in de roos. De pijl kwam er in werkelijkheid net naast, maar gezien de afstand en de slecht belichte roos was het een uitzonderlijk schot. Kate Ryan presenteerde de worldOutgames III song 'Heart Flow'. Ze bracht twee versies: eerst de officiŽle versie en vervolgens een wat ruigere versie. Ze kreeg met 'Dťsenchantťe' het publiek opgezweept en liet hen een groot deel van de tekst zelf zingen, wat aardig lukte. Ze zong ook haar Eursongfestivalnummer 'Je t'adore' en de cover 'Voyage, voyage'.

Verschillende personen gaven een toespraak. WOGA-voorzitter Bart Abeel schetste de aanloop naar worldOutgames III en hoe Antwerpen de kandidatuur won om de worldOutgames III te mogen organiseren. Yasmine Kherbache (sp.a), kabinetchef van premier Elio Di Rupo (PS), herinnerde ons eraan dat je homoseksueel geboren wordt, maar niet homofoob. Dat homofobie een houding is waar je voor kiest. Ze noemde ook president Vladimir Poetin bij naam en hekelde de situatie in Rusland. Ze introduceerde een videoboodschap van onze eerste minister. De premier sprak in drie talen het publiek toe. Hij zei trots te zijn om de menigte toe te spreken en zei dat de regering homofobie bestrijdt in BelgiŽ. Hij prijsde ook waar BelgiŽ om bekend is: chocolade, een verscheidenheid aan bier. Maar ook de historische rijkdom. Er waren nog toespraken, onder meer van de bestuurders van GLISA, de LGBT-sportfederatie achter de Outgames. Die verklaarde: "De Spelen zijn jullie Spelen". Antwerps Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) sprak over het verenigen van mensen en zijn collega Philip Heylen (CD&V), Schepen voor Cultuur en Economie zei jezelf te zijn en geen imitatie.

Voorstelling deelnemende landen:
De deelnemers van de worldOutgames III kwamen per land voorbij het podium. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Ze toonden danspasjes, droegen opblaasbare nationale symbolen mee, tierden en gilden, en wisten met hun vreugde geen blijf. Er waren ook deelnemers die anoniem wensten te blijven. Vrijwilligers van de worldOutgames III droegen de borden van hun landen. Verscheidene landen kregen een eigen 'soundtrack' toebedeeld. Zo weerklonk 'Gloria' van Umberto Tozzi bij ItaliŽ, 'Diva' van Dana International bij IsraŽl. Onze presentatrice Eline De Munck had soms moeite met de uitspraak van bepaalde landen. Gelukkig genoot ze de steun van Dimitri Vantomme. Soms werden ook landen verward, zo werd de Australische delegatie als ArgentiniŽ aangekondigd. Er werd de draak gestoken met nationale clichťs en verschillende landen werden geplaagd. Toen Frankrijk passeerde zette Dimitri een plaatje van de Canadese zangeres Cťline Dion op en een deelnemer van Korea werd terug op het podium gevraagd om een dansje in te zetten op 'Gangman Style' van PSY. Sommige landen kregen wat extra zichtbaarheid. De IsraŽlische en vooral de Russische deelnemers kregen een daverend applaus. Duitsland stuurt de grootste buitenlandse delegatie met bijna 500 deelnemers. Ook Nederland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en uiteraard gastland BelgiŽ stuurde grote groepen. In totaal 118 landen en entiteiten nemen deel aan deze Outgames. De openingsceremonie is de aanzet voor de sportcompetitie. Die begon zaterdag overdag in Gent met roeien en eindigt op 11 augustus met een halve en volledige marathon door Antwerpen. Ondertussen is er ruimte voor veel cultuur en nog meer feestjes.

Bekijk hier onder 2 video's. De tweede video is enkel te bekijken via de pagina van vtm daarvoor moet je klikken op de woorden klik hier.EN
VIDEO
VAN OP VTM SITE ===> KLIK HIERBronnen: demorgen.be _ knack.be,

Dit bericht is gepost op 04 August, 2013 en 2873 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber
30 november 2019 - Boots Club Anniversary
07 december 2019 - Spotlight
14 december 2019 - Cafeina Retro
20 december 2019 - Woman only party
21 december 2019 - Girls for Girls

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Populaire Vlaamse serie wtFOCK toont mooie verhaallijn rond homo koppeltje, maar ook homofobische aanval + 3 video's.

 

Naar aanleiding van Rode Neuzen Dag, het verhaal van een Vlaamse jonge transgender man.

 

Gentse studenten vestigen aandacht op onredelijke vragen die holebi & trans asielzoekers krijgen.

 

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 


Buitenlands nieuws

Homo & biseksuele mannen beschouwen racisme (bijna) als normaal op dating-apps.

 

57 Britse politici stemden niet voor Europese resolutie die Pools wetsvoorstel afkeurt.

 

Aantal zelfmoorden onder homo's en lesbiennes daalt met dank aan legalisatie homohuwelijk.

 

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 

In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en athe√Įsten geclassificeerd als extremisten.

 

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentini√ę.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.