Je leest:

World OutGames Antwerpen 1ste dag + foto's en 2 video's.Duizenden atleten uit meer dan 180 landen hebben zaterdag in Antwerpen met een parade de aftrap gegeven voor de derde World Outgames. De World Outgames zijn een sportief en cultureel evenement met holebi en trans deelnemers. Het evenement vraagt aandacht en strijdt voor de gelijke behandeling van minderheden, onder meer op vlak van seksuele identiteit. Er worden ruim 250.000 bezoekers verwacht.

Zaterdag zijn de worldOutgames III van start gegaan met een bruisende openingsceremonie in Antwerpen. De atleten van alle delegaties stelden zich voor aan het publiek. Handboogkampioen Ivan Denis gaf met een voltreffer het startschot en Kate Ryan nam het publiek op sleeptouw. De start werd ingezet met de officiŽle voor de spelen geschreven hymne door Dirk Brossť. De componist stond tijdens de ceremonie ook even stil bij het overlijden van zijn stiefdochter Aurore Ruyffelaere. Ook premier Elio di Rupo heeft de deelnemers toegesproken. Het is uitzonderlijk dat de eerste minister over zijn geaardheid spreekt.

Handboogkampioen, beroepssoldaat en Outgames-ambassadeur Ivan Denis gaf het startschot vanuit een platform met pijl en boog. Een symbolisch schot in de roos. De pijl kwam er in werkelijkheid net naast, maar gezien de afstand en de slecht belichte roos was het een uitzonderlijk schot. Kate Ryan presenteerde de worldOutgames III song 'Heart Flow'. Ze bracht twee versies: eerst de officiŽle versie en vervolgens een wat ruigere versie. Ze kreeg met 'Dťsenchantťe' het publiek opgezweept en liet hen een groot deel van de tekst zelf zingen, wat aardig lukte. Ze zong ook haar Eursongfestivalnummer 'Je t'adore' en de cover 'Voyage, voyage'.

Verschillende personen gaven een toespraak. WOGA-voorzitter Bart Abeel schetste de aanloop naar worldOutgames III en hoe Antwerpen de kandidatuur won om de worldOutgames III te mogen organiseren. Yasmine Kherbache (sp.a), kabinetchef van premier Elio Di Rupo (PS), herinnerde ons eraan dat je homoseksueel geboren wordt, maar niet homofoob. Dat homofobie een houding is waar je voor kiest. Ze noemde ook president Vladimir Poetin bij naam en hekelde de situatie in Rusland. Ze introduceerde een videoboodschap van onze eerste minister. De premier sprak in drie talen het publiek toe. Hij zei trots te zijn om de menigte toe te spreken en zei dat de regering homofobie bestrijdt in BelgiŽ. Hij prijsde ook waar BelgiŽ om bekend is: chocolade, een verscheidenheid aan bier. Maar ook de historische rijkdom. Er waren nog toespraken, onder meer van de bestuurders van GLISA, de LGBT-sportfederatie achter de Outgames. Die verklaarde: "De Spelen zijn jullie Spelen". Antwerps Schepen van Sport Ludo Van Campenhout (N-VA) sprak over het verenigen van mensen en zijn collega Philip Heylen (CD&V), Schepen voor Cultuur en Economie zei jezelf te zijn en geen imitatie.

Voorstelling deelnemende landen:
De deelnemers van de worldOutgames III kwamen per land voorbij het podium. Hun enthousiasme werkte aanstekelijk. Ze toonden danspasjes, droegen opblaasbare nationale symbolen mee, tierden en gilden, en wisten met hun vreugde geen blijf. Er waren ook deelnemers die anoniem wensten te blijven. Vrijwilligers van de worldOutgames III droegen de borden van hun landen. Verscheidene landen kregen een eigen 'soundtrack' toebedeeld. Zo weerklonk 'Gloria' van Umberto Tozzi bij ItaliŽ, 'Diva' van Dana International bij IsraŽl. Onze presentatrice Eline De Munck had soms moeite met de uitspraak van bepaalde landen. Gelukkig genoot ze de steun van Dimitri Vantomme. Soms werden ook landen verward, zo werd de Australische delegatie als ArgentiniŽ aangekondigd. Er werd de draak gestoken met nationale clichťs en verschillende landen werden geplaagd. Toen Frankrijk passeerde zette Dimitri een plaatje van de Canadese zangeres Cťline Dion op en een deelnemer van Korea werd terug op het podium gevraagd om een dansje in te zetten op 'Gangman Style' van PSY. Sommige landen kregen wat extra zichtbaarheid. De IsraŽlische en vooral de Russische deelnemers kregen een daverend applaus. Duitsland stuurt de grootste buitenlandse delegatie met bijna 500 deelnemers. Ook Nederland, Canada, het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en uiteraard gastland BelgiŽ stuurde grote groepen. In totaal 118 landen en entiteiten nemen deel aan deze Outgames. De openingsceremonie is de aanzet voor de sportcompetitie. Die begon zaterdag overdag in Gent met roeien en eindigt op 11 augustus met een halve en volledige marathon door Antwerpen. Ondertussen is er ruimte voor veel cultuur en nog meer feestjes.

Bekijk hier onder 2 video's. De tweede video is enkel te bekijken via de pagina van vtm daarvoor moet je klikken op de woorden klik hier.EN
VIDEO
VAN OP VTM SITE ===> KLIK HIERBronnen: demorgen.be _ knack.be,

Dit bericht is gepost op 04 August, 2013 en 2855 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

21 september 2019 - Girls for Girls
21 september 2019 - H.I.M
21 september 2019 - Twinxx
21 september 2019 - Think! vs Spunk
27 september 2019 - Rock & Dolls
27 september 2019 - La Demence
27 september 2019 - Pop the Glock
28 september 2019 - Bears Party
28 september 2019 - Pop Cult
05 oktober 2019 - Mr Gay Bear verkiezing

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

15 seksuele geaardheden en 11 genderidentiteiten uitgelegd.

 

Sam Bettens schrijft brief aan Sarah Bettens.

 

Uniek theaterstuk op komst met voorstellingen in Mechelen + regenboogfestival en in Antwerpen.

 

UZ Gent komt met wereldprimeur inzake HIV bestrijding.

 

Ook Vlaamse koranscholen & moskee√ęn pompen kinderen vol haat, o.a tegen holebi's & transgenders.

 

Vier Belgische video's uit onderzoek rond attitudes over holebi's en transgender+ personen.

 

Belgische film met transgender thema wint acht Ensors.

 

Maak kennis met Aut & Out, unieke, Vlaamse organisatie voor holebi's & transgenders met autisme.

 


Buitenlands nieuws

Fotograaf voorkomt dat jonge homo wordt vermoord na eerste Gay Pride in Europees land + video

 

Maak kennis met 100-jarige die al jaren HIV besmet is.

 

Reden van echtscheiding: ongeldige instemming door vergissing, we blijken allebei gay.

 

Driekwart van holebi & transgender nieuws wereldwijd gemarkeerd als onveilig.

 

Over waarom vrouwtjes bonobo apen liever seks hebben met andere vrouwtjes.

 

Anti holebi & transgender verklaring van Nederlands orthodox-protestantse kerken heeft omgekeerd effect.

 

Noord-Ieren krijgen eindelijk ook huwelijksgelijkheid voor homo's & lesbiennes.

 


Showbizz nieuws

The Bachelor USA schreef geschiedenis met eerste lesbische verloving + video.

 

Amerikaanse actrice zegt dat ze eerder filmrollen niet kreeg omwille van haar geaardheid.

 

Meeste mensen begrijpen zanger Sam Smith, die nu anders wil worden aangesproken, niet.

 

Ellen DeGeneres en vrouw op bezoek bij Britse baby prins Archie, en Ellen en Meghan delen liefde voor honden.

 

Britse bekende lesbische 27-jarige is bestbetaalde model en meer in het Verenigd Koninkrijk.