Je leest:

Oma van 90 jaar wil dat haar homo kleinzoon kan trouwen.
Een Chinese oma van 90 jaar is een internethit geworden nadat ze in een filmpje aandacht vraagt voor haar kleinzoon die homo die ze in de toekomst graag zou zien trouwen met een leuke jongeman. Het filmpje van de oma is ondertussen erg populair geworden in China.

De oma van 90 zegt in de video dat haar kleinzoon homo is. "Hij behandelt me zeer goed, is erg gevoelig, en ik hou erg veel van hem, en ik hoop dat hij een vriend zal vinden waarmee hij gelukkig zal zijn, en ik hoop ook dat de overheid hem wil steunen." In de video houdt de kranige oma bordjes op met daarop teksten als 'maak het homo-huwelijk legaal'. De krant de South China Morning Post wist de kleinzoon op te sporen en vroeg hem om een reactie. De 28-jarige zei dat hij verwonderd was dat zijn oma die video had gemaakt, en dat het veel voor hem betekent, en dat het ook erg moedig is, omdat ze nu met heel wat opmerkingen van familie en vreemden zal worden geconfronteerd. Volgens de kleinzoon is zijn oma van 90 meer begripvol over zijn seksuele geaardheid dan zijn eigen ouders. "Ze heeft zelfs mijn eigen ouders moeten geruststellen, die mij in het begin niet wilde aanvaarden. Ze hebben het er nog moeilijk mee, maar dankzei oma gaat het beter," aldus de kleinzoon.

De video van de oma, wiens naam niet wordt genoemd, wordt gebruikt voor de campagne van de Chinese afdeling van PFLAG (Parents and Friends of Gays And Lesbians). In februari schreven 100 Chinese ouders van holebi's een brief naar de overheid met de vraag het homo-huwelijk te legaliseren. Begin augustus had PFLAG opnieuw een bijeenkomst in China, dit keer kwamen er tientallen ouders op af en een 70 tal holebi's ent transgenders die hun verhaal vertelden en deelden met de aanwezigen. De bijeenkomst kreeg nadien positieve aandacht in de Chinese kranten. PFLAG China bestaat sinds 2008 en is nu werkzaam in negen Chinese steden en zal tegen het eind van het jaar vertegenwoordigd zijn in 12 steden. In september is er een grote nationale bijeenkomst waarop men rond de 300 mensen verwacht.

De Chinezen zijn langzaam aan, en mede door PFLAG, aan het veranderen wat betreft hun houding tegenover holebi's en transgenders. Homoseksualiteit is legaal sinds 2001 in China, maar er zijn nog geen wetten die beschermen tegen discriminatie en er is ook nog geen homo-huwelijk. De meeste Chinese ouders willen nog steeds dat hun kinderen trouwen en snel een gezin stichten, waarbij de druk zo groot is dat ondertussen al miljoenen Chinese homo's en lesbiennes gedwongen werden in een heterohuwelijk, soms zelfs tussen een homo en een lesbienne. Maar het tij is langzaam aan het keren, en veel ouders beseffen meer en meer dat kinderen ook holebi kunnen zijn. En diegene die het aanvaarden van hun kind willen dan natuurlijk ook dat hun kind kan trouwen waardoor er ook langzaam aan meer stemmen op gaan voor het homo-huwelijk.

holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 14 August, 2013 en 2579 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

17 oktober 2020 - Mister Gay Belgium

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Nieuw Vlaams dating programma op komst met Jani Kazaltzis.

 

Aandacht voor geweld tegen holebi's & transgenders met viooltjes in Antwerpen.

 

Minderjarige riskeert celstraf voor homofobe aanvallen in Brugge

 

Antwerpen: holebi & trans+ gerelateerde info n.a.v coronavirus + nuttige links

 

Bart, Olivier en baby Warre zitten vast in de VS, en raken ook door Belgische wet niet thuis.

 


Buitenlands nieuws

Conservatieven willen dat Trump transgender rechten (opnieuw) aanvalt om hem te doen winnen.

 

Onrust in Polen, tal van holebi's & transgenders gearresteerd, Europa moet dringend ingrijpen.

 

Lesbische asielzoekster overgoten met kokend water in Nederland.

 

Voor het eerst twee superhelden gehuwd in Marvel strip.

 

Al 26 transgender personen vermoord in de Verenigde Staten dit jaar.

 

Homo en biseksuele mannen hebben minder seks in het coronavirus tijdperk.

 

Elite jongensschool onder vuur om wat men vertelt over holebi's & transgenders.

 


Showbizz & Sport

Disney Plus viert homo songwriting-genie en toneelregisseur in docu + trailer.

 

BBC kreeg klachten om lesbische tienerkus + video.

 

Meer dan 700 Britse artiesten strijden tegen racisme en holebi- en transfobie.

 

Presentator Andy Cohen mag geen coronavirus patienten redden omdat hij homo is.

 

Vijfvoudig kampioen sporter en wereld & Europees medaillewinnaar komt als biseksueel uit de kast.