Zangers Katy Perry moeit zich in debat Australisch homo-huwelijk.

Amerikaans zangeres Katy Perry zei tegen de Australische oppositie leider Tony Abbot dat ze niet voor hem zou stemmen omdat hij tegen het homo-huwelijk is Verder riep ze Australische kiezers op niet voor de man te stemmen. De zangeres gaf een interview vanuit de VS op de Australische radio 2DayFM.

Tony Abbott is Australische oppositieleider en kanshebber op het premierschap na de komende verkiezingen van 7 september. Abbott was te gast bij 2DayFM, een radiostation in Sydney, en sprak Perry tijdens de uitzending kort over de telefoon. Met groot enthousiasme vertelde hij hoe zeer hij, maar vooral zijn dochters de muziek van Perry grijs draaien en drong erop aan dat ze snel terug moest komen naar AustraliŽ: "Wanneer kom je terug? We willen je! We hebben je nodig!" Maar Perry wilde praten over politiek en zei: "Komaan, dit is geen politieke vraag, laat ons het eens hebben over het homo-huwelijk, want liefde is gelijk." Verder liet de zangeres weten van Abbott te houden als mens, maar "Ik kan je mijn stem niet geven, ik geloof gewoon niet in je beleid, dus dat is wat mensen zouden moeten doen."

Na de uitzending ging Abbott nog kort in op het gesprek met Perry en benadrukte dat hij bij zijn standpunt blijft, ondanks het feit dat zijn zus openlijk lesbisch is en zei: "Ik ben het, met respect, over dit onderwerp oneens met een aantal mensen, onder wie mijn eigen zus. We zullen allemaal onze eigen mening blijven behouden. Ik ben niet iemand die drastische veranderingen wil gebaseerd op de mode van het moment." Er kwamen nadien veel reacties op het interview, velen waren het eens met Perry maar anderen waren dan weer verbaasd dat de popster zich in de Australische politiek mengt. Tegenkandidaat van Abbott, huidig eerste minister Kevin Rudd is wel voorstander van het homo-huwelijk, en is van mening dat in een modern AustraliŽ er geen plaats is voor discriminatie, racisme, seksisme en homofobie. Een eerder wetsvoorstel om het huwelijk open te stellen voor holebi's in AustraliŽ dit jaar werd afgewezen. Het is niet de eerste keer dat Perry, zelf hetero, opkomt voor holebi's.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
KATY PERRY KRIJGT HOLEBI AWARD + 2 VIDEO'S (2012)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
DUITSE KERK SLUIT EERSTE HOMOHUWELIJK + VIDEO
HETERO TOP SPORTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S
OMA VAN 90 WIL DAT HAAR HOMO KLEINZOON KAN TROUWEN
OLYMPISCH CHARTER LAAT GEEN HOLEBI SYMBOLEN TOE
IERSE JONGEREN GROEPEN HETERO EN HOLEBI MAKEN SAMEN EEN VUIST TEGEN...
2 BEROEMDE HOLEBI'S KRIJGEN PRESIDENTIAL MEDAL OF FREEDOM
KARL LAGERFELT KOMT MET WINKEL NAAR ANTWERPEN
LADY GAGA KOMT OP VOOR RUSSISCHE HOLEBI'S

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 15 August, 2013 en 4905 keer gelezen.