Deense kroonprins komt op voor holebi's.Discriminatie is schending Olympisch handvest," deze uitspraak komt van de Deense kroonprins Frederik, die zich daarmee mengt in het debat over de deelname aan de Olympische-winterspelen volgend jaar in het Russische Sotsji. Frederik is namens Denemarken lid van het Internationaal Olympisch Comité.

De kroonprins zei dat er van discriminatie geen sprake kan zijn bj de spelen. 'Als individuele groepen worden gediscrimineerd is dat een schending van het Olympisch Handvest, de Olympische geest en niet in het minst het contract dat elk gastland tekent met het IOC. Dit heeft de voorzitter van het IOC ook duidelijk gemaakt aan de Russische organisatoren', aldus kroonprins Frederik. Rusland heeft eerder dit jaar een wet aangenomen die 'homopropaganda' verbiedt. De omschrijving van het strafbare is echter vaag zodat elke uiting van homoseksualiteit daaronder kan vallen. 'De wet werkt discriminatie en geweld in de hand', stelde de Deense minister van Buitenlandse Zaken, Villy Sřvndal. De Deense regering wil actie voeren om de wet van tafel te krijgen. 'We zullen Rusland aan zijn internationale verplichtingen houden', zei de minister. Internationaal is her en der opgeroepen tot een boycot van de Spelen met daarbij bijna evenveel voor- als tegenstanders.

De Deense kroonprins die voluit Frederik André Henrik Christian heet leerde tijdens de Olympische Spelen van Sydney (2000) zijn vrouw de Australische Mary Elizabeth Donaldson kennen. In 2004 trouwden ze. In 2005 werd hun eerste kind, prins Christian, geboren. In 2007 kwam prinses Isabella, en in 2011 volgde de tweeling prins Vincent en prinses Josephine. Denemarken stelde in 2012 het huwelijk open voor homo's en lesbiennes als elfde land ter wereld waar holebi's mogen trouwen.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
OLYMPISCH CHARTER LAAT GEEN HOLEBI SYMBOLEN TOE
LESBISCHE JOURNALISTE VLUCHT WEG UIT RUSLAND MET VROUW EN KINDEREN
ZANGERES KATY PERRY MENGT ZICH IN DEBAT ROND HOMOHUWELIJK
HETERO ATLEET KOMT TIJDENS WK MOSKOU OP VOOR HOLEBI'S MET RISICO OP SANCTIE
IERSE JONGEREN GROEPEN HETERO EN HOLEBI MAKEN SAMEN EEN VUIST TEGEN...
KARL LAGERFELT KOMT MET WINKEL NAAR ANTWERPEN
2 BEROEMDE HOLEBI'S KRIJGEN PRESIDENTIAL MEDAL OF FREEDOM
DUITSE KERK SLUIT EERSTE HOMOHUWELIJK + VIDEO
ELLEN MAG OPNIEUW FILM FEST PRESENTEREN


Bron: de Volkskrant.nl

Dit bericht is gepost op 16 August, 2013 en 3593 keer gelezen.