Fins politicus zwaait met holebi vlag op WK atletiek in Rusland en riskeert daarmee boete of meer...

Voor de derde keer op rij is er support voor holebi's getoont het WK atletiek in Moskou. Dit keer ging het om een politicus die met de holebi vlag zwaaide. Rusland bestraft holebi propaganda (het openbaar spreken of actievoeren over en voor holebi's en transgenders) bij minderjarigen met hoge boetes en deportaties voor buitenlanders. Sinds een tijdje is er heel wat te doen over de anti holebi wet en maakt men zich ook zorgen over de komende Olympische winterspelen die volgend jaar in Rusland doorgaan.

Onverwacht is het nu voor de derde keer op rij dat een hetero opkomt voor holebi's tijdens het WK atletiek in Moskou. Fins minister van Sport Cultuur Paavo Erkki Arhinmški (Linkse Alliantie) zwaaide met een regenboogvlag tijdens het WK atletiek in Moskou. Als steun voor de Zweedse Emma Green-Tregaro en Russische holebi's.

De eerste hetero die opkwam voor holebi's was Nick Symmonds Amerikaans middellangeafstandsloper die zijn zilveren medaille op de 800 meter opdroeg aan holebi's. Dan kwam de Zweedse heteroseksuele hoogspringster Emma Green-Tregaro op voor holebi's door haar nagels in de kleuren van de regenboogvlag te lakken, waarna ze een opmerking kreeg van de Internationale Associatie van AtletiekFederaties (IAAF), die haar waarschuwde dat ze met haar symbolische actie een plaatselijke wet overtrad. De IAAF laat geen commerciŽle of politieke boodschappen toe. Daarna lakte ze haar nagels rood, de kleur van de liefde.

Het zwaaien van de regenboogvlag door de Finse minister van Sport en Cultuur werd op foto vastgelegd en op facebook geplaatst. De drie riskeren onder de Russische anti holebi wetten een sanctie, geldboete, celstraf of deportatie. Men weet niet hoe Rusland zal reageren op de acties. Over de komende Olympische winterspelen hebben al enkele Russische wetgevers laten weten streng te zullen optreden tegen overtreding van de wet door atleten of supporters, of dat nu ook het geval zal zijn is afwachten.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
HETERO ATLEET KOMT TIJDENS WK MOSKOU OP VOOR HOLEBI'S MET RISICO OP SANCTIE
ZWEEDSE ATLEET KOMT TIJDENS WK MOSKOU OP VOOR HOLEBI'S MET RISICO OP SANCTIE
OLYMPISCH CHARTER LAAT GEEN HOLEBI SYMBOLEN TOE

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
OPNIEUW HETERO SPORTER DIE OP KOMT VOOR HOLEBI'S - EN STEUNT OOK COMING OUT VAN EERSTE HOMO WORSTELAAR
AMERIKAANS HETERO TOP SPORTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S
HOLEBI ICONEN BEKEND GEMAAKT VOOR VS HOLEBI & TRANS GESCHIEDENISMAAND + VIDEO
OVER HOLEBI SEKSUALITEIT BIJ INSECTEN
PRO HOLEBI BORDJES VAN KERK POPULAIR OP INTERNET
DEENSE KROONPRINS KOMT OP VOOR HOLEBI'SZANGERES KATY PERRY MENGT ZICH IN DEBAT ROND HOMOHUWELIJK
DUITSE KERK SLUIT EERSTE HOMOHUWELIJK + VIDEO
holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 19 August, 2013 en 3547 keer gelezen.