Britse woordenboeken passen huwelijks definitie aan tvv holebi's.De Oxford Dictionary, 's werelds meest bekende woordenboek van de Engelse taal hebben officieel de definitie van het huwelijk aangepast in het voordeel van holebi's. Ook andere Britse woordenboeken volgden het voorbeeld van Oxford Dictionary, en deden dit naar aanleiding van de openstelling van het huwelijk voor homo's en lesbiennes in Engeland en Wales.

De bekende Oxford Dictionary heeft de definitie van het huwelijk aangepast en het wordt nu niet langer omschreven als een unie tussen man en vrouw. In de plaats daarvan staat er nu een als definitie van het huwelijk: een relatie tussen gehuwde personen, waarbij in een noot werd toegevoegd dat de term nu ook gebruikt wordt voor een langdurige relatie tussen koppels van hetzelfde geslacht. Vorige edities zullen een update krijgen.

Collins woordenboek heeft de omschrijving van het huwelijk veranderd in: de legale unie of contract tussen een man en een vrouw of tussen twee mensen van hetzelfde geslacht. Macmillan woordenboek veranderde de omschrijving van het huwelijk in: een relatie tussen twee personen die echtgenoot of echtgenote zijn en een relatie tussen twee mensen van hetzelfde geslacht.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 23 August, 2013 en 2589 keer gelezen.