Transgender parlementslid wordt bedreigd met de dood.Een van 's werelds openlijke transgender politici zegt dat ze al verschillende doodsbedreigingen heeft gekregen van Poolse neonazi groepen. Dat verklaarde het Poolse parlementslid Anna Grodzka in een interview, waarbij ze zei dat dit de ergste transfobie is die ze ooit meemaakte sinds ze verkozen is.

"Ik ben al vaak uitgescholden maar de laatste tijd krijg ik ook erg veel doodsbedreigingen vooral via het internet." De 59-jarige transgender politica werd in 2011 verkozen als lid van het Poolse parlement en zegt dat neonazi groepen een groot probleem zijn in Polen. "Ze hebben al meermaals mijn parlements kantoor aangevallen, ruiten ingegooid en nazi symbolen op de deur achter gelaten. Deze groepen willen holebi's en transgenders terug in de kast."

Grodzka hield recent een meeting met activisten en politici om haar verder te helpen met gelijkheid, toen enkele neonazi's binnen vielen en rookbommen gooiden. Een ander incident was toen een holebi en trans organisatie campagne voerde waarbij ze ouders van holebi's en transgenders toonden. Een van de vele neonazi groepen uit Polen nam de posters mee en verbrande ze terwijl dat werd gefilmd en later op YouTube werd gezet, daarbij werd er ook een naamsbordje van Grodzka's parlementskantoor in brand gestoken.

De politica werkt momenteel aan een civil partnership wet om homo en lesbische relaties te legaliseren en eventueel te laten trouwen, en aan een wet die transgenders beter moet beschermen. Een moeilijke strijd daar tot op heden Polen het huwelijk definieert als een verbintenis enkel mogelijk tussen man en vrouw, en transgenders ook niet beschermd zijn. Gek genoeg mogen in Polen alleenstaande homo's en lesbiennes wl kinderen adopteren maar trouwen kan nog steeds niet. Polen kent een verleden van homofobe machthebbers maar is de laatste jaren langzaam een andere koers aan het varen. Veel veranderde in 2011 toen Grodzka werd verkozen maar ook de eerste holebi vriendelijke partij een zitje kreeg in het parlement. Ook is sinds de laatste jaren het houden van een Gay Pride, in tegenstelling tot bijvoorbeeld in Rusland niet langer verboden in Polen. De laatste twee jaar zijn er al enkele pogingen gedaan om het homo-huwelijk of legale partnerregistraties voor holebi's te realiseren tot nu toe zonder succes. Alle hoop gaat nu naar Grodzka.

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
AMERIKAANSE MILJARDAIR KOMT UIT DE TRANSGENDER KAST
GROTE BEDRIJVEN DENKEN OOK AAN TRANSGENDERS
BRADLEY MANNING KOMT UIT DE KAST ALS TRANSGENDER
HET WITTE HUIS GAAT PRATEN OVER BISEKSUELEN
HOMO ACTEUR KRIJGT AWARD VOOR INZET VOOR HOLEBI EN TRANS GEMEENSCHAP
BOEK OVER EERSTE HOMO PROF VOETBALLER WIENS LEVEN TRAGISCH EINDIGDE WELDRA OP DE MARKT
BRITSE WOORDENBOEKEN MAKEN AANPASSING TEN VOORDELE VAN HOLEBI'S
HOLEBI FOBIE ZAL WORDEN AANGEPAKT ZOALS RACISME IN VOETBAL EN OP INTERNET
BURGEMEESTER AMSTERDAM ROEPT REGERING OP ACTIE TE ONDERNEMEN TEGEN HOLEBI FOBIE WETTEN IN RUSLAND - ACTIE IN AMSTERDAM + FOTO'S EN VIDEO'S
GRATIS HOLEBI THEATER VOORSTELLINGEN + FOTO'S EN TRAILER
OPNIEUW HETERO SPORTER DIE OP KOMT VOOR HOLEBI'S - EN STEUNT OOK COMING OUT VAN EERSTE HOMO WORSTELAAR


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 28 August, 2013 en 2752 keer gelezen.