Verbod op wordt weer hetero therapie voor holebi jongeren blijft bestaan.


Het federale hof van beroep uit San Francisco heeft zopas geoordeeld dat een wet die gezondheids beoefenaars verbied psychotherapie aan te bieden die als doel heeft jonge holebi's te veranderen in hetero's niet in gaat tegen het recht op de vrije meningsuiting, met andere woorden de wet blijft van kracht.

Het hof oordeelde nadat enkele professionelen die therapieŽn aanbieden die holebi's moeten veranderen in hetero's claimden dat de wet in gaat tegen het recht op de vrije meningsuiting en dat het ook in ging tegen vrijheid van religie. Maar het hof oordeelde dat de activiteiten, die vooral worden uitgevoerd door predikanten en leken, die vooral werkten zonder vergunning, niet wettelijk zijn. Het hof oordeelde met 3 tegen 0 dat de staat de macht heeft om een licentie te verbieden aan geeestelijke gezondheids medewerkers van therapieŽn die schadelijk zijn geacht, en dat het argument dat de vrije meningsuiting in het gedrag komt geen reden is om de wet terug te draaien. Met andere woorden het aanbeiden van therapie die holebi's moet veranderen in hetero's blijft verboden.

Het hof liet ook weten dat het verbod op het aanbieden van zulke therapieŽn noodzakelijk is om kinderen te beschermen tegen gevaarlijke praktijken die schadelijk zijn voor de geestelijke gezondheid. Al meermaals is gebleken dat jongeren en ook volwassen die zulke therapieŽn ondergaan er geestelijk erg slecht uit komen met vele zelfmoorden tot gevolg. In New Jersey werd recent een gelijkaardige wet goedgekeurd die therapieŽn om holebi's hetero te maken bij wet verbied. Bovendien is al meermaals gebleken dat veel holebi's seksueel worden misbruikt bij zulke therapieŽn die niet alleen in de VS worden uitgevoerd maar even goed in Nederland en landen als bijvoorbeeld Ecuador.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
STEEDS MEER GETUIGEN VAN HOLEBI SLACHTOFFERS VAN WORDT HETERO THERAPIEEN
HOLEBI'S GETUIGEN OVER WORDT HETERO THERAPIE - VAN ELECTRO SHOCKS TOT SEKSUEEL MISBRUIK

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
OBAMA NOEMT HOLEBI'S IN I HAVE A DREAM SPEECH + FOTO'S EN 2 VIDEO'S
BRITSE ACTRICE ZEGT DAT MEER BEKEND WORDEN ER VOOR ZORGDE DAT ZE UIT DE HOLEBI KAST KWAM
HET WITTE HUIS GAAT PRATEN OVER BISEKSUELEN
TRANSGENDER PARLEMENTSLID WORDT MET DE DOOD BEDREIGD
RUSSEN MAKEN VAN TCHAIKOVSKY EEN HETERO IN NIEUWE FILM
OVER DISCRIMINATIE BINNEN DE BELGISCHE HOLEBI EN TRANS GEMEENSCHAP - DOE MEE
HOMO ACTEUR KRIJGT AWARD VOOR INZET VOOR HOLEBI EN TRANS GEMEENSCHAP
NL BURGEMEESTER ROEPT REGERING OP ACTIE TE ONDERNEMEN TEGEN HOLEBI FOBIE WETTEN IN RUSLAND + ACTIE IN AMSTERDAM + FOTO'S EN VIDEO'S


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 29 August, 2013 en 2670 keer gelezen.