Meisje van 10 ontwerpt holebi brug die er ook daadwerkelijk gaat komen.Een lange discussie over een voetbrug in de kleuren van de holebi vlag, over de Key West waterway in Zuid Florida is tot een einde gekomen door een meisje van 10 jaar. Vorige week diende Adelle Barsky-Moore haar presentatie in van een brug in de regenboogkleuren om de Key West diversiteit in de verf te zetten. Ze noemde haar brug de Key West Rainbow Pride Brigde.

Er was al enige tijd sprake om een holebi brug te bouwen maar de 10-jarige heeft nu alles in een stroomversnelling gebracht. Via een scholenproject bouwde ze een schaalmodel van de brug bestaande uit stokjes van ijsjes en maakte daarbij een powerpoint presentatie (foto's). Dat het meisje van 10 dit realiseerde is mede te danken aan het feit dat lesbische ouders heeft. Adele bracht haar presentatie voor een stads commissie en zei dat haar brug beroemder zou worden dan de regenboog zebrapaden in West Hollywood. Het meisje berekende ook de kostprijs van het bouwen van de brug, en kwam op de idee om het goedkoper te maken door fondsen verworven door naamplaatjes te verkopen die op de brug worden bevestigd.

De commissie leden waren erg enthoesiast over haar plan en zeggen dat ze nu enkel nog toestemming nodig hebben van de eigenaars wiens grond deels zal worden gebruikt om de brug te bouwen. Adelle won met haar presentatie ook een prijs van de stads commissie maar ze zal haar schaalmodel opnieuw moeten maken, omdat ze zopas liet weten dat een ander kind haar werk per ongeluk deels kapot maakte op de bus. Wanneer men de holebi brug gaat bouwen is nog niet bekend.


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 30 August, 2013 en 2417 keer gelezen.