Poetin zegt dat holebi's en transgenders niet worden gediscrimineerd.De Russische president Poetin zegt dat holebi's en transgenders niet worden gediscrimineerd in zijn land, en liet daarbij ook weten dat hij wil ingaan op een meeting met holebi en trans activisten. Poetin deed zijn uitspraken in een interview voor de Russische staats televisie.

Terwijl homofobie welig tiert in Rusland en de halve wereld protesteert tegen de anti holebi en trans wetten in Rusland zegt Poetin dat holebi's en transgenders vrij zijn in zijn land, en niet worden gediscrimineerd. "We hebben absolute normale relaties, en ik zie hier niets ongewoons, ik werk zelfs met die mensen, en sommigen hebben zelfs al prijzen gewonnen." Verder zei Poetin ook nog dat Russen wel van Tchaikovsky, ondanks dat die homo is. "Maar de waarheid mag gezegd, we houden niet van hem daarom, maar omdat hij een groot musicus was en we van zijn muziek houden." En dat terwijl recent bleek dat Russen een film maken over Tchaikovsky waarin die als hetero wordt neergezet, want onder de gay propaganda wet mag Tchaikovsky niet worden neergezet als homo. Pittig detail de film wordt gesubsidieerd door de Russische overheid. Poetin deed zijn uitspraken een dag voor de G20 bijeenkomst en nadat gisteren er in ruim 20 landen actie werd gevoerd tegen de homofobe wetten in Rusland.

Russische activisten, maar verder ook vele sporters en anderen maken zich zorgen over de komende Olympische winterspelen in Rusland. Want ook al liet de Russische overheid weten dat de atleten en supporters niets hoeven te vrezen, toch blijft de gay propaganda wet van kracht. Die stelt niet alleen dat men geen 'promotie' mag voeren in het bijzijn van minderjarigen, maar ook dat buitenlandse actie voerders deportatie, boetes of zelfs een gevangenisstraf riskeren. Dat ondervonden recent enkele Nederlanders die werden opgepakt toen ze Russische holebi's interviewden, ze kregen een geldboete en mogen enkele jaren het land niet meer in. Veel openlijke holebi atleten maken zich zorgen over de komende winterspelen in Rusland, sommigen willen een statement maken tegenover holebi's maar riskeren daardoor een boete. Het IOC liet al weten dat het dragen van holebi symbolen tijdens de spelen verboden zijn.

Sommigen riepen op om de spelen te boycotten omwille van de anti holebi wetten in Rusland. Het IOC liet daarop weten dat de spelen gewoon zullen doorgaan en dat er geen sprake kan zijn van een boycot, zelf beweren ze dat holebi's veilig zullen zijn. Maar tal van Russische wetgevers lieten al weten dat de wet gewoon van kracht gaat en dat overtreders, ook buitenlanders zullen worden gestraft. Poetin heeft al meermaals gezegd dat holebi's en transgenders niet gediscrimineerd worden in zijn land en dat de wet enkel bedoeld is ter bescherming van de kinderen. Wat hij daarbij wel vergeet is dat hij een vrijbrief heeft gegeven aan homofoben die nu volop hun gang gaan zonder daarvoor te worden gestraft. Daarnaast zijn ook vaak hetero's slachtoffer van de wet wanneer die openlijk opkomen voor holebi's. En momenteel is er een 14-jarige homo die strenge straffen riskeert alleen maar omdat hij een bordje toonde met daarop holebi vriendelijke teksten, eerder werden zowel holebi's als hetero's al beboet wegens het opkomen voor holebi rechten. Onder de gay propaganda wet is het ook verboden om een Gay pride te houden, bijeenkomsten te organiseren voor holebi's en transgenders, films te tonen over holebi's, tijdens concerten op te komen voor holebi's enz... Maar toch worden volgens Poetin holebi's en transgenders niet gediscrimineerd! Daarom dat men weldra twee extra anti holebi wetten gaat invoeren...

UPDATE
Poetin liet ook nog weten dat er tijdens de Winterspelen in het Russische Sotsji geen discriminatie van holebi's zal worden getolereerd. Verder liet hij weten dat de roep om een boycot van de spelen vanuit de VS komt, waarbij hij vergeet dat er gisteren in ruim 20 landen werd geprotesteerd tegen de anti holebi en trans wetten in Rusland. Verder zei hij nog: "Ik hoop dat er geen negatieve gevolgen zullen zijn omdat wij met deze wet (waarmee hij de gay propaganda wet bedoeld) niemand met een niet traditionele geaardheid viseren". Waarbij hij nog duidelijk maakte dat de wet als doel heeft om de achteruitgang van de Russische maatschappij te bestrijden: "Diegenen die deze wet hebben gestemd, zijn er allemaal van overtuigd dat een huwelijk van twee mensen van hetzelfde geslacht geen kinderen voortbrengt." Klinkt lekker Mr Poetin... die blijkbaar nog nooit gehoord heeft van het feit dat lesbiennes zich wel kunnen voortplanten en ook vele homo koppels kinderen opvoeden, vaak zelfs kinderen die niemand wil (pleegkinderen).

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
RUSLAND WIL 2 EXTRA ANTI HOLEBI WETTEN INVOEREN
VERENIGDE NATIES SPREKEN ZICH NEGATIEF UIT OVER ANTI HOLEBI WETTEN IN RUSLAND
POETIN - ALLE DEMONSTRATIES VAN HOLEBI'S ZIJN VERBODEN TIJDENS DE SPELEN VIA NIEUW WETSONTWERP
JONGEREN FILMEN GEWELDDADIGE AANVAL OP TRANSGENDER IN RUSLAND
ATLETE UIT DE KAST MAAR BANG VOOR RUSLAND
FINS POLITICUS ZWAAIT MET HOLEBI VLAG IN MOSKOU
HETERO SPORTER KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MOSKOU
NEDERLANDERS OPGEPAKT IN RUSLAND
HETERO ATLETE KOMT OP VOOR HOLEBI'S IN MOSKOU
PRISON BREAK ACTEUR UIT DE KAST DOOR RUSSISCHE HOMOFOBIE
OBAMA OVER RUSSISCHE HOMOFOBIE + VIDEO
OLYMPISCH CHARTER LAAT GEEN HOLEBI SYMBOLEN TOE
LESBISCHE JOURNALISTE VERLAAT RUSLAND MET VROUW EN KINDEREN UIT ANGST VOOR HOMOFOBE WETTEN
RUS HOMO AANGEVALLEN, HOMO TIENER OVERLEDEN
HOLEBI TOERISTEN NIET WELKOM IN RUSLAND
HOMO ATLEET VRAAGT ZICH AF HOE HET GAAT GAAN IN RUSLAND
OLYMPISCH HOMO ZWEMMER NOEMT RUS WETTEN AFSCHUWELIJK
STEPHEN FRY SCHRIJFT BRIEF NAAR IOC OVER RUSLAND
LADY GAGA NOEMT RUSSEN LAF EN CRIMINEEL
NEO NAZI'S MISHANDELEN HOMO'S
2de HOMO MOORD IN MAAND TIJD IN RUSLAND
RUS HOLEBI FILMFEST KRIJGT BOETE

EEN GREEP UIT HET OVERIGE NIEUWS:
RUSSISCHE HOMO RISKEERT BOETE EN GEVANGENISSTRAF
OPNIEUW PROF SPORTER UIT DE KAST MET STATEMENT TEGEN RUSLAND
RUSSEN MAKEN VAN TCHAIKOVSKY EEN HETERO IN NIEUWE FILM

MEER NIEUWS: KLIK HIER


holebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 04 September, 2013 en 3739 keer gelezen.