NIEUW: holebi dating - zoek je de ideale partner of een leuke date? Ga naar onze dating pagina ...

Je leest:

2 transgender tieners van 16 mogen starten met transitie proces.
Twee Australische transgender tieners hebben van de rechtbank de toestemming gekregen om te starten met een transitie (lang proces waarbij transgender personen veranderen naar het juiste geslacht door o.a hormoon therapie en op het einde ter voltooiing geslachts veranderende operaties). Het Australische familie hof staat toe dat twee 16-jarigen, met steun van hun ouders, mogen starten met hun transitie.

Terry, 16, die geboren werd als meisje maar zichzelf identificeert als jongen, mag net als de 16-jarige Sam, die werd geboren als jongen maar zichzelf identificeert als meisje, starten met hormoon therapie. Terry krijgt binnenkort hoge dosissen testosteron om de mannelijke pubertijd op gang te brengen, en Sam krijgt weldra oestrogenen om de vrouwelijke pubertijd op gang te brengen. Beide tieners hebben de steun van hun ouders. De rechtbank oordeelde dat eventuele gezondheids risico's van de hormoon therapie niet opwegen tegen de psychologische schade die beide tieners zouden ondervinden wanneer ze geen toestemming zouden krijgen om aan een transitie te beginnen. Beide tieners werden al enkele jaren gevolgd door psychologen, psychiaters en anderen en waren van mening dat het weigeren van de start van een transitie zou leiden tot zelfmoord pogingen en zelfbeschadiging.

De ouders van Sam ontdekten pas dat ze transgender was toen ze zichzelf meermaals had verwond. Korte tijd later gaf ze toe dat ze zich altijd al een meisje had gevoeld. De ouders van Terry gingen er vorig jaar mee akkoord dat hij van school veranderde en sinds dan gaat hij door het leven als een jongen. Zowel Sam als Terry kijken er naar uit om eindelijk écht te kunnen zijn wie ze zijn. Maar beiden hadden de uitspraak van de rechtbank nodig, ondanks het feit dat hun ouders achter hen staan. De Australische wet staat niet toe dat jongeren onder de 18 jaar een transitie starten zonder uitspraak van een rechtbank met daarbij getuigenissen van deskundigen die de tiener al enkele jaren opvolgt. Sam en Terry zijn bovendien niet de jongste transgenders in Australië die mogen beginnen aan hun transitie. In 2008 stond de familie rechtbank toe dat een 12-jarige met een transitie begon. Het gaat hierbij wel enkel om het nemen van hormonen gedurende vele jaren, de sekse veranderende operaties vinden pas plaats na de leeftijd van 18 jaar.

Extra info:
Hieronder kan je links vinden naar andere verhalen (nieuws berichten) rond transgenders. Gevolgd door nuttige links voor transgenders.
Extra info 2:
Sommige mensen zullen denken hoe kan een kind op zo'n jonge leeftijd al weten dat het transseksueel is. Hoe dat kan weet men niet maar feit is dat het meermaals voorkomt dat kinderen op zeer jonge leeftijd, vaak al tussen de leeftijd van 3 en 5 jaar weten dat ze in het verkeerde lichaam geboren zijn. Veel ouders geven in de begin jaren niet toe aan hun kinderen en dwingen hen zich te gedragen zoals het hoort bij de sekse waarin ze geboren zijn. Maar uit onderzoek bleek al meermaals dat dit tot gevolg heeft dat deze kinderen jarenlang depressief zijn en zelfs zelfmoord overwegen. Zo is er het voorbeeld van een jongen van vijf jaar die meermaals zelfmoord wilde plegen omdat hij geen meisje mocht zijn. Pas toen zijn ouders na enkele jaren toegaven was het kind voor het eerst in zijn leven écht gelukkig. Kinderen die al op jonge leeftijd weten transgender te zijn worden tot aan hun pubertijd sterk opgevolgd door een team van artsen en psychologen. Pas rond de leeftijd van de pubertijd start men dan met een hormonen behandeling om de kenmerken van het jongen of meisje zijn te onderdrukken. De laatste tien jaar zijn er wereldwijd honderden kinderen die al vanaf jonge leeftijd als transgender door het leven gaan en op een bepaald moment hormonen slikken om dan tegen de leeftijd van 18 jaar een geslachtsveranderende operatie te ondergaan. Vroeger dacht men er niet aan om kinderen al zo jong te behandelen maar jaren van onderzoek heeft meermaals uitgewezen dat trans personen die pas op latere leeftijd mogen toegeven aan hun ware ik vaak vele jaren depressief zijn en het later nog vaak moeilijk hebben. Mensen die op jonge leeftijd al als transgender door het leven kunnen gaan hebben die problemen later niet. Toch zijn er nog altijd mensen die pas op latere leeftijd ontdekken dat ze transgender zijn, dat is niet vreemd, dat is net zo bij de herkenning van de eigen seksuele geaardheid. Sommige mensen weten al op heel jonge leeftijd dat ze homo of lesbisch zijn, anderen weten dat pas op veel latere leeftijd. Maar opgelet: transgender en transseksueel zijn is geen geaardheid.

EERDER KON JE BIJ HOLEBI.INFO LEZEN:
TRANSGENDER TIENER KOPPELTJE HEEFT ELKAAR GEVONDEN (2013)
TRANSGENDER MEISJE VAN 9 WINT RECHT OM NAAR MEISJES TOILET TE GAAN OP SCHOOL (2013)
ER MOET EEN EINDE KOMEN AAN VERPLICHTE STERLISATIE VAN TRANSGENDERS (2013)
UZ GENT - HORMOON THERAPIE VOOR TRANSGENDERS IS VEILIG (2013)
JONGEN VAN 5 WILDE ZELFMOORD PLEGEN OMDAT HIJ GEEN MEISJE MOCHT ZIJN (2012)
HET VERHAAL VAN EEN IDENTIEKE TWEELING WAARVAN EENTJE TRANSSEKSUEEL IS (2011)
AUSTRLISCHE 10 JARIGE MAG MEISJE WORDEN OOK VAN ZIJN TWEELING BROERTJE (2011)

EEN GREEP UIT HET OVERIGE HOLEBI.INFO NIEUWS:
EERSTE BRITSE TRANSGENDER VROUW WORSTELT MET MANNEN

MEER NIEUWS: KLIK HIER

NUTTIGE LINKS:
- T-Jong - eerste jeugdbeweging in België voor transgender-jongeren: van 16 tot 30 jaar KLIK HIER
- Vlaamse Gender kring: KLIK HIER
- Belgisch transgender info punt: KLIK HIER
- Gender in de Blender - informatieve en educatieve website rond gender en identiteit. Specifiek gericht naar jongeren, het onderwijs, leerkrachten: KLIK HIERholebi info - eigen berichtgeving - copyright @ holebi.info

Dit bericht is gepost op 10 September, 2013 en 3375 keer gelezen.
Holebi GidsUitgaan

15 november 2019 - Boots Club Mr Fetish
16 november 2019 - Boots Club Anniversary
16 november 2019 - Twinxx
16 november 2019 - Hot R&B HipHop Party
17 november 2019 - Vive La Femme
22 november 2019 - Boots Club Big & Bear
23 november 2019 - Boots Club Anniversary
23 november 2019 - Lesbian Message Party
23 november 2019 - Revelation
29 november 2019 - Boots Club Leather Rubber

activiteiten kalender  -   zelf iets toevoegen


Adverteren op holebi.info ?

Binnenlands nieuws

Dit zijn de straffen voor Belgische homofobe en racistische voetbalsupporters.

 

Man riskeert celstraf na aanval op Turkse lesbienne in Vlaams-Brabant.

 

5 Vlaamse transgenders over de strijd na de operatie, het zijn niet altijd succes verhalen zoals dat van Bo en Sam.

 

Belgie moet ontwikkelingssteun herbekijken inzake mogelijke invoering doodstraf holebi's in Oeganda.

 

Belgische top voetbal scheidsrechter komt uit de kast + lijstje andere Belg scheidsrechters & prof voetballers.

 

Voor het eerst in Belgie, wereldwijd bejubeld: Angels in America, aidscrisis in de jaren tachtig (07/11/19 t/m 22/02/20).

 


Buitenlands nieuws

Oplichters doen zich voor als slachtoffers holebi- of transfobie op Grindr.

 

In dit land worden holebi's, transgenders, feministen en atheïsten geclassificeerd als extremisten.

 

Reclame video vertelt in 2 minuten lesbische love story die gaat over 30 jaar.

 

Frisdrankmerk komt met pro holebi transgender en dragqueen video in Argentinië.

 

Kaaimaneilanden schaffen na acht maanden homohuwelijk af.

 

Trump verliest, drie rechtbanken schrappen anti holebi & transgender wet.

 


Showbizz nieuws

Amerikaans acteur en vriend verloofd.

 

Amerikaans Sense8 en Stargate Universe acteur uit de kast in holebi magazine.

 

Ellen DeGeneres krijgt award die haar hele carrière in de bloemetjes zet.

 

Zanger Ricky Martin 10 maand na geboorte dochtertje, papa van zoontje.

 

Film over holebi's wint Canvas Publieksprijs op Film Fest Gent + film trailer.